Sylvester Stallone, 71! Zece curiozități despre Stallone
https://www.ziarulmetropolis.ro/sylvester-stallone-69-cinci-lucruri-mai-putin-stiute-despre-parintele-lui-rocky/

„O dată în viaţă eşti obligat să te zbaţi pentru o şansă la nemurire. Dacă nu o faci, trăieşti degeaba” – Sylvester Stallone. Actorul născut în 1946, la New York, împlineşte astăzi 71 de ani. Stallone s-a lăsat de facultate ca să devină actor, dar rolurile s-au lăsat aşteptate. A obţinut câteva roluri în piese de „teatru de avangardă” şi a apărut chiar şi într-un film semi-erotic. Pentru a se întreţine, a lucrat ca ajutor de bucătar, vânzător de peşte şi uşier la un cinematograf. În anii ’80 a devenise unul din „cel mai bine plătiţi actori din istorie”.

Un articol de Petre Ivan|6 iulie 2017

Rocky Balboa, popularul său personaj a luat viață într-o noapte din primăvara anului 1975, după vizionarea meciului de box dintre campionul Muhammad Ali și necunoscutul Chuck Wepner, cel care a reușit să reziste loviturilor lui Ali.  Chuck pierde prin decizia arbitrilor, dar reușește să-l trimită la podea pe campioncâștigând astfel admirația publicului.

Inspirat de acest meci, Stallone s-a încuiat într-o cameră timp de trei zile, în care a scris scenariul filmului. Mai mulți producători s-au arătat interesați de scenariu, dar Stallone a insistat că nu-l vinde decât cu condiția să joace el însuși în rolul principal.

Ofertele au crescut substanțial, de la câteva zeci de mii de dolari, la peste o sută de mii, producătorii dorind o vedetă consacrată ca Robert Redford, Burt Reynolds sau Ryan O’Neal în rolul principal. Deși nu mai avea în cont decât aproximativ 100 dolari, Stallone s-a ținut ferm pe poziție.

În cele din urmă, au căzut de acord că Stallone va interpreta rolul, cu condiția ca bugetul filmului să nu depășească un milion de dolari. „Rocky” a fost finalizat pentru aproximativ 1,1 milioane dolari și a devenit unul din cele mai mari succese de casă din toate timpurile, încasând aproape 120 de milioane dolari în Statele Unite și Canada și aproape 100 de milioane dolari în restul lumii.

Filmul a fost nominalizat la zece premii Oscar, din care a câștigat trei, între care și cel mai important, pentru cel mai bun film al anului. Sylvester a fost nominalizat ca cel mai bun actor și cel mai bun scenarist. Stallone este unul dintre cei patru oameni de film nominalizați la Oscar în același an ca actor și scenarist, ceilal\i trei fiind: Charlie Chaplin, Orson Welles, Woody Allen.

Al doilea personaj care l-a menținut pe Sylvester Stallone în topul celor mai bine plătiți actori din lume până la sfârșitul anilor ’90 a fost John Rambo, veteran al războiului din Vietnam.

CURIOZITĂȚI din viața lui Sylvester Stallone

Din cauza nepriceperii doctorului care a asistat la nașterea sa, Stallone s-a născut cu partea stângă a feţei paralizată. Nefericitul incident i-a afectat vorbirea, fapt ce făcea aproape imposibilă o viitoare carieră în actorie.

Când a venit în New York pentru a deveni actor, nimeni nu vroia să-l angajeze. La un moment dat, Stallone a dormit timp de trei săptămâni pe peronul autogării din New Jersey din cauza lipsei banilor.

Stallone mai avea în cont doar 106 dolari când proiectul său, “Rocky” (1976), a primit undă verde de la producă’torul Irvin Winkler.

Lucrurile au luat o întorsătură urâtă în momentul în care actorul a fost nevoit să-şi vândă câinele unui străin, cel mai loial companion, cu doar 25 de dolari. A fost momentul care l-a doborât.

Imediat ce a intrat în posesia banilor pentru „Rocky”, Stallone a cheltuit 15.000 de dolari pentru a da de urma câinelui său, care apare şi în film.

Nu-i place prenumele său şi de aceea se recomanda simplu, “Sly”

în 1988 i-a fost oferita suma de 4 milioane de dolari pentru a apărea intr-o reclama la bere, cu conditia să-şi tundă părul; când a refuzat, i s-a oferit un milion de dolari în plus, pentru a merge la frizer, dar răspunsul actorului a fost… nu.

Este un fan al filmelor de la Bollywood

A fost căsătorit de trei ori, cu Sasha Czack cu care are doi copii, cu Brigitte Nielsen, de care divortează în 1987 și cu Jennifer Flavin, alături de care are trei copii.

În timpul liber pictează pe pânză şi il consideră pe Leonardo Da Vinci eroul lui personal

Foto: Sylvester Stallone – cinemagia

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.

11
/06
/20

Cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, alături de producții recente care s-au remarcat prin povești nebănuite, vor putea fi vizionate online, gratuit, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, între 10-19 iulie.

10
/06
/20

Gala Premiilor Gopo, evenimentul care celebrează și recompensează anual cele mai importante realizări cinematografice din România, va avea loc pe 29 iunie, într-o nouă formulă, adaptată condițiilor actuale, la Verde Stop Arena.

08
/06
/20

Cea de-a 24-a ediție a FFE se mută din sălile de cinema în spațiul online și oferă acces gratuit de pe 8 până pe 21 iunie pe două platforme: în perioada 8-16 iunie pe platforma FFE.ro, iar între 17-21 iunie pe platforma TIFF Unlimited.

06
/06
/20

După această perioadă în care toată activitatea artistică a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova s-a desfășurat în locul de joacă online #teatruncasACASAteatru, a venit și momentul în care actorii și echipa Naționalului își reiau activitatea și pun primii pași pe scenă, respectând toate măsurile de siguranță impuse de actualele condiții de funcționare a instituțiilor de spectacol.