Tabara de creatie Rubin-Dubova, în acest weekend, la Cazanele Dunării
https://www.ziarulmetropolis.ro/tabara-de-creatie-rubin-dubova-in-acest-weekend-la-cazanele-dunarii/

Cea de-a 10-a ediţie a Taberei de creaţie Rubin-Dubova, proiect de anvergură al Fundaţiei Rubin din Timişoara, va începe week-end-ul acesta la Cazanele Dunării.

Un articol de Petre Ivan|30 iulie 2015

Organizatorii anunță o ediție specială, în care participă artiști cu reputație internațională, cu lucări într-unele din cele mai importante colecții ale lumii, printre care și cea a HRH Charles Prince of Wales.

Flora Răducan

Flora Răducan

Invitaţii acestei ediţii aniversare a taberei sunt artiştii: Maria Balea (Arad), Horia Bojin (Timişoara), Ana Boldea (Constanţa), Gheorghe Fikl (Timişoara), Tiberiu Giucă (Timişoara), Emanuel Gliga (Timişoara), Sorin Nicodim (Timişoara), Flora Răducan (Lugoj), Cristian Sida (Timişoara) şi Sorin Vreme (Timişoara).

Alături de ei vor participa fotograful Cosmin Damian şi criticul de artă Dana Sarmeş.

Tabăra de creaţie Rubin-Dubova se va desfăşura în perioada 1 – 9 august 2015, în localitatea Dubova (judeţul Mehedinţi).

Tabăra a reunit de-a lungul celor nouă ediţii de până acum peste 160 de artişti profesionişti şi tineri artişti din ţară şi din străinătate (Franţa, Ungaria, Polonia,

Serbia, Germania, Ucraina etc.).

De 10 ani, în fiecare început de august Fundația Rubin aduce împreună oameni

frumoși, într-un loc miraculos, unde muntele se îngemănează cu fluviul, iar poveștile curg, curate ca aerul care invită la creație.

Gheorghe Fikl

Gheorghe Fikl

E doar cel mai frumos deflieu din Europa, cum spun călătorii. Un loc perfect pentru artă,  de unde, când te oprești din agitație, spun artiștii, poți să admiri paradisul.

Tabăra de creaţie Rubin-Dubova participă la consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea în valoare a inegalabilului peisaj din zona Cazanelor Dunării, fiind totodată şi o platformă pentru intensificarea schimbului de experienţă între artişti.

Foto: Tabara de creatie – fundatiarubin.ro

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.