Tabloul descoperit într-un pod din Franța este un Caravaggio „autentic”
https://www.ziarulmetropolis.ro/tabloul-descoperit-intr-un-pod-din-franta-este-un-caravaggio-autentic/

Un tablou descoperit în podul unei case din sud-vestul Franţei este o operă „autentică” a pictorului italian Caravaggio (1571-1610), a afirmat expertul Eric Turquin în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Paris.

Un articol de Petre Ivan|12 aprilie 2016

„Această lumină deosebită, această energie tipică lui Caravaggio, fără corecturi, pictura executată cu mână sigură și substanțele picturale duc la concluzia că tabloul este autentic”, a declarat expertul.

Asupra pânzei „vor exista mai multe controverse decât expertize”, a adăugat totuși specialistul, în contextul în care unii colegi ai săi par circumspecți.

Tabloul a fost găsit de proprietarii unei case din zona Toulouse, în aprilie 2014, când au desfăcut acoperișul pentru unele lucrări de reparație, a afirmat Eric Turquin. Pânza a fost dusă apoi la un expert de la o casă de licitații, care a făcut apel la cabinetul lui Turquin.

Foto: Caravaggio – facebook

21
/07
/23

VIAȚA SECRETĂ A TABLOURILOR Ziarul Metropolis vă invită la mici incursiuni în existenţa nevăzută, uitată sau ignorată a imaginilor care ne fascinează. Unele au schimbat istoria artei, altele au rămas ascunse printre poveşti.

20
/07
/23

Adorați peisajele splendide și comorile arheologice și artistice, nu departe unele de altele, plus peisaje mirobolante și gastronomie de vis? Iată câteva locuri fascinante în împrejurimile Napoli: Casertavecchia, Pompeii și Ercolano, Pozzuoli și Rione Terra, Baia parțial scufundată și Cuma.

05
/07
/23

Therme Forum pentru Teatru și Arhitectură, eveniment înscris pe agenda FITS și la această ediție aniversară, i-a avut invitați pe unii dintre cei mai importanți arhitecți și critici de arhitectură din lume, printre care Tateo Nakajima, Heidi Ramsvik, Robert Hanea, Adam Flatto, Robbie Hammond, Ricky Burdett, Richard Florida, Arthur Mamou-Mani și Paul Goldberger.

04
/07
/23

Cămașa cu altiță iese din spațiul convențional de expunere și ajunge, pentru prima dată la sediul UNESCO din Paris, într-o expoziție intitulată „Umăr la umăr – Sărbătorirea comunității și a artei țesutului bluzelor tradiționale din România și Republica Moldova”.