Tabloul descoperit într-un pod din Franța este un Caravaggio „autentic”
https://www.ziarulmetropolis.ro/tabloul-descoperit-intr-un-pod-din-franta-este-un-caravaggio-autentic/

Un tablou descoperit în podul unei case din sud-vestul Franţei este o operă „autentică” a pictorului italian Caravaggio (1571-1610), a afirmat expertul Eric Turquin în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Paris.

Un articol de Petre Ivan|12 aprilie 2016

„Această lumină deosebită, această energie tipică lui Caravaggio, fără corecturi, pictura executată cu mână sigură și substanțele picturale duc la concluzia că tabloul este autentic”, a declarat expertul.

Asupra pânzei „vor exista mai multe controverse decât expertize”, a adăugat totuși specialistul, în contextul în care unii colegi ai săi par circumspecți.

Tabloul a fost găsit de proprietarii unei case din zona Toulouse, în aprilie 2014, când au desfăcut acoperișul pentru unele lucrări de reparație, a afirmat Eric Turquin. Pânza a fost dusă apoi la un expert de la o casă de licitații, care a făcut apel la cabinetul lui Turquin.

Foto: Caravaggio – facebook

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.