Tablouri pictate (de plăcere!) de un elefant , vândute la o licitaţie în Ungaria. 150 de dolari bucata…
https://www.ziarulmetropolis.ro/tablouri-pictate-de-placere-de-un-elefant-vandute-la-o-licitatie-in-ungaria-150-de-dolari-bucata/

Mai multe tablouri pictate de un elefant în vârstă de 42 de ani au fost vândute, sâmbătă, la o licitaţie organizată de un circ ambulant în Ungaria, pentru aproximativ 150 de dolari fiecare.

Un articol de Petre Ivan|6 noiembrie 2017

Directorul circului, dresorul Florian Richter, suține că spre deosebire de mulţi elefanţi din Thailanda care sunt forţaţi să picteze, elefantul Sandra pictează atunci când îi face plăcere. ”Operele” ei înfăţişează linii colorate care seamănă cu râuri.

Elefantul era deja dresat pentru un număr de circ în care trebuia să folosească o pensulă pentru bărbierit şi, astfel, s-a adaptat repede la pictura pe pânză.

O ajut doar la schimbarea pensulelor şi la punerea lor în vopsea, iar restul face aproape singură. Obişnuiesc să îi spun: «este foarte bine sau nu este atât de bine». Lucrăm împreună de 40 de ani, aşa că avem o relaţie de familie. – Florian Richter

Un alt tablou, în care apare elefantul Sandra, semnat de un pictor din Ungaria, a fost vândută pentru aproximativ 970 de dolari. Aceşti bani vor fi donaţi unui sanctuar pentru elefanţi aflat în Malaezia.

Sandra a ajuns la acest circ pe vremea când era doar un pui, iar Richter a crescut în cadrul circului, el reprezentând cea de-a şaptea generaţie dintr-o familie de acrobaţi.

elefantul Sandra

Foto: Elefantul Sandra – facebook

20
/04
/22

Creațiile a doi dintre cei mai importanți artiști plastici spanioli ai secolului XX – Picasso și Dalí – intră în dialog cu muzica maestrului Manuel de Falla și cu baletul „Le Tricorne” („Pălăria cu trei colțuri”) la Art Safari, într-o expoziție curatoriată de Dr. J. Óscar Carrascosa. Aflăm povestea acestei expoziții de la curatorul spaniol.

08
/04
/22

Asociația Docuart organizează spectacolul-expoziție „Confesiuni congruente - Ascultă-mă! Încurajează-mă! Hai să facem lucruri împreună!” la Ceauru-Bălești, județul Gorj, sâmbătă, 09 aprilie 2022, de la ora 11.00, pe locul de joacă de la Stadionul Ceauru. Evenimentul face parte din proiectul de intervenție socio-culturală „CONGRUENT”, organizat de Docuart în perioada 2021-2022 și dedicat copiilor, părinților, profesorilor și membrilor comunității din Ceauru-Bălești.

08
/04
/22

Artista Alina Ușurelu este rezidenta Casei Tranzit, la Cluj, până în 17 aprilie a.c. unde derulează o cercetare artistică și performativă despre epuizare în cadrul proiectului (burn)OUT. Rezidența se încheie cu două evenimente programate sâmbătă, 16 aprilie: un studio deschis intitulat „Explorarea epuizării fizice și psihice”, între 13:00 și 14:30, și prezentarea cercetării artistice la 18:00.

04
/04
/22

În ciuda relației noastre „love-hate” cu orașele de azi, datorită lor a apărut una dintre cele mai contrastante, fragile și inedite forme de exprimare: arta urbană/ stradală. Iată 10 teme de discuție despre orașul și agitația cotidiană ca surse de stres dar și de comunicare artistică, cu un artist vizual interesant de descoperit.

23
/03
/22

Muzeul Național de Artă Contemporană se alătură eforturilor susținute de a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului. Spațiile MNAC devin, pentru a le oferi refugiaților câteva momente de liniște, centre cu activități pentru copii și donații, locuri de întâlnire cu cei apropiați și propun chiar și oportunități profesionale. 

15
/03
/22

Tabăra de artă „Pictori de azi la Balcic”, organizată de Asociația ELITE ART club UNESCO, reunește, încă din anul 2003, creațiile artiștilor într-o arhivă de exprimare stilistică, fiecare pictor participant abordând în stilul caracteristic diversitatea de forme și imagini pe care Balcicul o oferă.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.