Tablouri pictate (de plăcere!) de un elefant , vândute la o licitaţie în Ungaria. 150 de dolari bucata…
https://www.ziarulmetropolis.ro/tablouri-pictate-de-placere-de-un-elefant-vandute-la-o-licitatie-in-ungaria-150-de-dolari-bucata/

Mai multe tablouri pictate de un elefant în vârstă de 42 de ani au fost vândute, sâmbătă, la o licitaţie organizată de un circ ambulant în Ungaria, pentru aproximativ 150 de dolari fiecare.

Un articol de Petre Ivan|6 noiembrie 2017

Directorul circului, dresorul Florian Richter, suține că spre deosebire de mulţi elefanţi din Thailanda care sunt forţaţi să picteze, elefantul Sandra pictează atunci când îi face plăcere. ”Operele” ei înfăţişează linii colorate care seamănă cu râuri.

Elefantul era deja dresat pentru un număr de circ în care trebuia să folosească o pensulă pentru bărbierit şi, astfel, s-a adaptat repede la pictura pe pânză.

O ajut doar la schimbarea pensulelor şi la punerea lor în vopsea, iar restul face aproape singură. Obişnuiesc să îi spun: «este foarte bine sau nu este atât de bine». Lucrăm împreună de 40 de ani, aşa că avem o relaţie de familie. – Florian Richter

Un alt tablou, în care apare elefantul Sandra, semnat de un pictor din Ungaria, a fost vândută pentru aproximativ 970 de dolari. Aceşti bani vor fi donaţi unui sanctuar pentru elefanţi aflat în Malaezia.

Sandra a ajuns la acest circ pe vremea când era doar un pui, iar Richter a crescut în cadrul circului, el reprezentând cea de-a şaptea generaţie dintr-o familie de acrobaţi.

elefantul Sandra

Foto: Elefantul Sandra – facebook

26
/06
/20

În noaptea din 27 spre 28 iunie 1916 în casa lui din Bucureşti, de pe strada Mendeleev, Ștefan Luchian trăia ultimele clipe dintr-o lungă agonie. Pe şevalet, se afla ultima lui creaţie rămasă neterminată: un chip de femeie.

09
/06
/20

Sâmbătă, 13 iunie, de Ziua Porților Deschise, Fundația Calea Victoriei vine în vizită la tine! Și aduce în dar demo-uri gratuite la cele mai îndrăgite cursuri din program, reduceri care durează un weekend întreg, lectori simpatici și o mulțime de alți oameni care au aceleași pasiuni ca tine.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.