Tablouri pictate (de plăcere!) de un elefant , vândute la o licitaţie în Ungaria. 150 de dolari bucata…
https://www.ziarulmetropolis.ro/tablouri-pictate-de-placere-de-un-elefant-vandute-la-o-licitatie-in-ungaria-150-de-dolari-bucata/

Mai multe tablouri pictate de un elefant în vârstă de 42 de ani au fost vândute, sâmbătă, la o licitaţie organizată de un circ ambulant în Ungaria, pentru aproximativ 150 de dolari fiecare.

Un articol de Petre Ivan|6 noiembrie 2017

Directorul circului, dresorul Florian Richter, suține că spre deosebire de mulţi elefanţi din Thailanda care sunt forţaţi să picteze, elefantul Sandra pictează atunci când îi face plăcere. ”Operele” ei înfăţişează linii colorate care seamănă cu râuri.

Elefantul era deja dresat pentru un număr de circ în care trebuia să folosească o pensulă pentru bărbierit şi, astfel, s-a adaptat repede la pictura pe pânză.

O ajut doar la schimbarea pensulelor şi la punerea lor în vopsea, iar restul face aproape singură. Obişnuiesc să îi spun: «este foarte bine sau nu este atât de bine». Lucrăm împreună de 40 de ani, aşa că avem o relaţie de familie. – Florian Richter

Un alt tablou, în care apare elefantul Sandra, semnat de un pictor din Ungaria, a fost vândută pentru aproximativ 970 de dolari. Aceşti bani vor fi donaţi unui sanctuar pentru elefanţi aflat în Malaezia.

Sandra a ajuns la acest circ pe vremea când era doar un pui, iar Richter a crescut în cadrul circului, el reprezentând cea de-a şaptea generaţie dintr-o familie de acrobaţi.

elefantul Sandra

Foto: Elefantul Sandra – facebook

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

13
/11
/17

Liminal, festivalul pionier de artă, știință și tehnologie care a avut loc în București între 31 octombrie și 12 noiembrie, s-a încheiat duminică după-amiază. Instalații precum Mindcraft Battle, adică piramida care levitează cu puterea minții, sau Automated Poetry Machine, generatorul de poezii la intersecția dintre un telefon public și un bancomat, din cadrul festivalului au fost câteva din felurile în care Liminal a evidențiat nevoia de apropiere a publicului de intersecția dintre artă, știință și tehnologie.

27
/10
/17

Asociația Culturală Control N organizează duminică, 29 octombrie (între orele 18,30 și 22,00), la Palatul Știrbei din București (Calea Victoriei 107), Expoziția Multimedia DISCO BTT - Discotecile Perioadei Comuniste. Cei prezenți vor fi ospătați cu bere Azuga, Pepsi și multă muzică, promit organizatorii!

26
/10
/17

Muzeul Ermitaj a repornit astăzi ceasul care a fost oprit când bolșevicii au pătruns în Palatul de Iarnă în noaptea de 25 spre 26 octombrie 1917, potrivit vechiului calendar iulian. Limbile ceasului care au fost oprite pentru a marca pentru posteritate triumful revoluției au arătat timp de un secol aceeași oră: 2 și 12 minute.

24
/10
/17

Joi 26 octombrie, de la ora 17:00, va avea loc deschiderea expoziţiei Made in CZ / Found in RO. Organizatorul principal, Centrul Ceh, a colectat pentru acest eveniment peste 120 de obiecte reprezentative pentru tradiţia designului cehoslovac. Expoziţia va fi deschisă până pe 15 decembrie, în rotonda din foaierul Sălii Mici a Teatrului Naţional Bucureşti.

19
/10
/17

Liminal, primul festival de artă, știință și tehnologie din București, va avea loc în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie. Festivalul propune publicului o expoziție de artă trans-media, o serie de discuții teoretice și un hackathon în cadrul căruia participanții vor dezvolta sisteme și dispozitive de teraformare pentru a coloniza alte planete.

09
/10
/17

Expoziția "Picasso între Cubism și Neoclasicism: 1915-1925", care s-a deschis recent la Grajdurile Quirinale din Roma, este un omagiu adus pictorului de geniu spaniol la împlinirea a 100 de ani de la prima sa călătorie pe care a făcut-o Italia și care i-a influențat fundamental arta și viața.

04
/10
/17

Vineri, 6 octombrie 2017, Noaptea Albă a Galeriilor invită publicul la cele mai noi evenimente de artă contemporană românească și internațională la București, căruia i se alătură alte unsprezece orașe - Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara și, nu în ultimul rând, Petrila. Peste 150 de galerii, spații alternative, huburi creative și ateliere de artiști se deschid și creează un traseu nocturn pentru a oferi publicului un program variat și dinamic.

27
/09
/17

În urmă cu exact un secol, într-o zi de 27 septembrie (1917), se stingea din viață Edgar Degas, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai impresionismului. Balerinele lui Degas – centrul universului creaţiei sale -, de o frumuseţe răvăşitoare, şi impresionează și astăzi prin graţie și limbaj gestual.