Take, Ianke și Cadîr, sâmbătă, la TVR 1. IN MEMORIAM Moraru, Beligan, Dinică
https://www.ziarulmetropolis.ro/take-ianke-si-cadir-sambata-la-tvr-1-in-memoriam-moraru-beligan-dinica/

TVR 1 programează sâmbătă, 27 august, de la ora 21.10, spectacolul de teatru „Take, Ianke şi Cadîr”, preluat de la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale”, în care regretatul actor Marin Moraru a interpretat rolul Take.

Un articol de Petre Ivan|25 August 2016

Alături de Marin Moraru, îi vom revedea pe scenă pe actorii: Radu Beligan, Gheorghe Dinică, Valentin Uritescu, Monica Davidescu, Mihai Călin, Silvia Năstase.

„Tache, Ianke şi Cadîr” de V.I. Popa este o comedie generată de prejudecata care se opune împlinirii iubirii unor tineri de naţionalităţi diferite. (Anca fiica evreului Ianke şi Ionel băiatul românului Tache).

Opoziţia dintre dorinţa tinerilor de a se căsători şi rezistenţa încăpăţânată a părinţilor se va dizolva la prima ameninţare serioasă a despărţirii copiilor de părinţii. În final părinţii consimt la căsătorie, depăşind prejudecăţile care se opuneau fericirii copiilor lor.

Radu Beligan, Gheorghe Dinică și Marin Moraru în „Take, Ianke și Cadîr”:

Foto:  Take, Ianke și Cadîr , Marin Moraru – tvr, facebook

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »