Țăndărică a impresionat în China
https://www.ziarulmetropolis.ro/tandarica-a-impresionat-in-china/

Echipa Teatrului Țăndărică s-a întors recent din China unde, timp de 3 săptămâni, s-a aflat într-un turneu extrem de important. În cadrul lui, în 4 mari oraşe au avut loc 10 reprezentaţii cu spectacolul “Muzicanţii din Bremen”, regizat de Attila Vizauer, precum şi expoziţia “Călătoria lui Țăndărică” prezentă la Beijing.

Un articol de Petre Ivan|19 August 2015

Producția Teatrului Țăndărică s-a bucurat de mare succes în rândul celor mici care au cântat și dansat alături de cele 4 personaje principale: măgarul, căinele, pisica și cocoșul.

La Beijing, spectacolul “Muzicanții din Bremen” s-a jucat în cadul celei de a 5-a ediții a Festivalului de Teatru pentru Copii din China.

Aflat sub deviza “Luminează inima copilului, dă forma viitorului – visul colorat al copilăriei”, festivalul a durat 45 de zile și a avut ramificații în Jinan și Chengdu.

Au fost prezentate 43 de titluri, spectacole susținute de 27 de companii de teatru din China, Hong Kong, Taiwan, precum și din chinaRomânia, SUA, Japonia și Finlanda, însumând 194 de reprezentații.

Cele 3 reprezentații cu “Muzicanții din Bremen” care s-au jucat pe scena Teatrului Național pentru Copii au fost vizionate de peste 900 de copii.

Reprezentațiile care au avut loc la Tianjin au fost primite cu același entuziasm ca la Beijing, de peste 400 de copii, pe scena Trupei de Teatru pentru Copii.

La Jinan, pe scena JCAT (Teatrul pentru Copii) s-au jucat 2 reprezentații cu “Muzicanții din Bremen”, la care au participat aproximativ 500 de spectatori.

În Chengdu, pe scena sălii Centrului pentru Mamă și Copil s-au jucat ultimele 3 reprezentații ale turneului, care au adunat peste 800 de copii.

Succesul acestor 10 reprezentații s-a datorat și faptului că banda în limba chineză (textul a fost tradus de Simona Micloș) a fost înregistrată la Beijing de către actorii Teatrului Național pentru Copii din China, ca urmare a parteneriatului pe termen lung între Teatrul Țăndărică și teatrul chinez.

Actorii chinezi au intuit perfect intențiile regizorale și, datChinaorită interpretării lor pe măsura jocului actorilor români, după fiecare spectacol, scena era invadată de copii care doreau să imortalizeze momentul fotografiindu-se cu actorii și cu păpușile.

De asemenea, de un real succes s-a bucurat și expoziția Călătoria lui Țăndărică, deschisă în data de 25 iulie la sediul proaspăt inauguratului ICR Beijing.

Expoziția a cuprins 50 de păpuși din patrimoniul Teatrului Țăndărică și a ilustrat tendințele inovatoare estetice, de construcție și de compoziție, din cei 70 de ani de activitate a teatrului.

Turneul a fost posibil și datorită sprijinului financiar substanțial oferit de Institul Cultural Român.

Foto: Țăndărică în China – teatrultandarica.ro

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

13
/12
/18

Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, acea piesă capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este 50 de secunde, iar premiera are loc în această seară, pe 13 decembrie, și mâine seară, pe 14 decembrie, la Sala Atelier, în regia lui Eugen Gyemant.

13
/12
/18

Vă mai amintiți scena finală din "Smoke" / "Fum de țigară" (1995), filmul regizat de Wayne Wang, după scenariul lui Paul Auster, faimosul scriitor new-yorkez? Aceea în care Auggie (Harvey Keitel) îi dăruiește prietenului său Paul Benjamin (William Hurt), scriitor, o minunată poveste de Crăciun. Întreaga scena este însoțită de melodia lui Tom Waits, "Innocent when you dream".

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

12
/12
/18

Luna decembrie aduce la Teatrul Național București patru spectacole noi, „fapt unic în cei 166 de ani de Teatru”. Cele patru premiere sunt ”Pădurea spânzuraţilor”, după romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim, ”Papagalul mut”, scenariuL şi regia Nae Caranfil, ”50 de secunde” de Daniel Oltean (piesa anului 2017, premiată la Gala UNITER), în regia lui Eugen Gyemant, şi spectacolul de pantomimă ”A fost odată în România”, în regia lui Dragoş Huluba.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

Page 1 of 76612345...102030...Last »