Tărâmul poveştilor, la Teatrul EXCELSIOR
https://www.ziarulmetropolis.ro/taramul-povestilor-la-teatrul-excelsior/

Vineri, 16 octombrie, ora 18.00, la Teatrul Excelsior, va avea loc premiera spectacolului Tărâmul poveştilor de Stelian Milu, dedicat copiilor cu vârsta între 3 şi 12 ani. Personajele pline de farmec, coborâte din basme chiar pe scena Teatrului Excelsior, îi vor purta pe cei mici într-o călătorie muzicală prin lumea lor.

Un articol de Petre Ivan|13 Octombrie 2015

Repertoriul Teatrului Excelsior se îmbogăţeşte în luna octombrie cu un nou spectacol – o poveste muzicală pentru cei mici, pusă în scenă de Stelian Milu.

Odată ajunşi pe Tărâmul poveştilor, copiii vor intra pe nerăsuflate în suita micuţei Roua, pe care nu o vor scăpa din priviri până la finalul călătoriei sale.

Alături de ea, se vor bucura de fiecare reuşită, de fiecare întâlnire cu personaje familiare lor, şi vor fredona cântecele jucăuşe, care ilustrează caracterul fiecărui erou.

Spectacolul ilustrează lupta dintre bine şi rău prin aducerea în prim plan a învăţăturilor primite de la părinţi şi bunici prin intermediul poveştilor copilăriei.

Personajele acestui tărâm sunt chiar cei mai îndrăgiţi eroi şi eroine din basme: Cenuşăreasa, Motanul Încălţat, Rapunzel, Frumoasa Adormită, Albă ca Zăpada, Aladin şi Jasmine, Hansel şi Gretel, Crăiasa Zăpezii, care împreună ne arată că binele învinge întotdeauna răul, chiar dacă pentru asta îţi trebuie răbdare şi perseverenţă.

Regia spectacolului Tărâmul poveştilor este semnată de Stelian Milu, muzica îi aparţine lui Jolt Kerestely, iar versurile regretatului George Popovici.

Actorii care dau viaţă şi farmec personajelor: Cosmina Dobrotă, Annemary Ziegler, Ciprian Cojenel, Silvana Ionescu, Iulia Vasilescu, Emilian Mârnea, Jassmine Cristina Glodeanu, Stelian Milu, Marian Rădulescu, Tudor Pîrvu.

Tărâmul poveştilor INFO

poveste muzicală de Stelian Milu

Roua – Cosmina DobrotăEXCELSIOR

Bunica / Vrăjitoarea Urgia – Annemary Ziegler

Cele 4 spirite – Tudor Pîrvu, Stelian Milu, Marian Rădulescu, Emilian Mârnea

Motanul Încălţat – Ciprian Cojenel

Cenuşăreasa – Iulia Vasilescu

Aladin – Emilian Mârnea

Jasmine – Jassmine Cristina Glodeanu

Hansel – Tudor Pîrvu

Gretel – Annemary Ziegler

Maştera – Silvana Ionescu

Albă ca Zăpada – Jassmine Cristina Glodeanu

Cei 7 pitici – Marian Rădulescu, Stelian Milu, Ciprian Cojenel, Iulia Vasilescu, Tudor Pîrvu, Emilian Mârnea, Annemary Ziegler

Scufiţa Roşie – Iulia Vasilescu

Lupul – Stelian Milu

Frumoasa Adormită – Jassmine Cristina Glodeanu

Prinţul – Emilian Mârnea

Rapunzel – Iulia Vasilescu

Crăiasa Zăpezii – Silvana Ionescu

Regia: Stelian Milu

Categoria de vârstă: 3 – 12 ani

Durata spectacolului: 1 h 15 min

Foto: Tărâmul poveştilor,  Teatrul EXCELSIOR – Luca Achim, grafică afiş Ileana Surducan

21
/03
/19

Trupa britanică The Cure a înregistrat un nou album de studio, primul în decurs de zece ani, potrivit declaraţiilor solistului, Robert Smith. Invitat la emisiunea „The John Maytham Show” pentru a vorbi despre concertul pe care grupul îl va susţine joi, în Capetown, Smith a făcut dezvăluiri despre albumul care urmează „4:13 Dream”, lansat în 2008.

21
/03
/19

Când ați ascultat ultima oară o creație semnată de marele Amadeus? Mozart – considerat geniul muzicii clasice, care a compus peste 600 de lucrări în nenumărate genuri (operă, simfonii, concerte, muzică de cameră etc.) în doar 35 de ani de viață trăiți extrem de intens – este cel căruia îi este dedicat în întregime concertul susținut miercuri, 27 martie (19.00), la Sala Radio, de ORCHESTRA  DE  CAMERĂ RADIO, sub bagheta dirijorului RADU POSTĂVARU.

21
/03
/19

Au trecut câțiva ani buni de când, într-un alt sfârșit de martie, am avut șansa unei întâlniri cu actrița Carmen Stănescu. Era anul 2011. Avea atunci 86 de ani și alesese deja să stea departe de scenă, să rămână acasă la ea, în apartamentul de pe Bulevardul Dacia, unde prefera să oprească timpul în loc și să trăiască într-o altă lume…

21
/03
/19

Duminică am fost la muzeu pentru o scurtă incursiune in mintea întortocheată a lui Leonardo Da Vinci. Doar că fără titirel și mami, epuizați după cele aproape zece zile de spitalizare. Pe drum, ne-am oprit cu Alessandro, tatăl lui Lorenzo, la un showroom auto. Cam scumpe mașinile de acolo, totuși, pentru buzunarele noastre pline cu caramele.

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

Page 1 of 78412345...102030...Last »