Târg de carte la Seneca Anticafe
https://www.ziarulmetropolis.ro/targ-de-carte-la-seneca-anticafe/

Prima ediţie a târgului de carte pentru toată familia are loc la Seneca Anticafe în perioada 9 – 17 aprilie 2022.

Un articol de Liliana Matei|11 aprilie 2022

La Librăria Seneca Anticafe se desfășoară în această perioadă un târg de carte și cadouri pentru copii și adulții lor. Veți descoperi ateliere pentru toată familia și expoziție de ilustrație de carte, zilnic, de la 9 dimineața la 9 seara. Iar intrarea este liberă!

„Seneca Anticafe organizează un târg de carte… în pădure! Din 9 aprilie, în Seneca Anticafe vei fi înconjurat de arbori din toată lumea. Ilustrațiile uimitoare ale lui Piotr Socha ies din cărțile apărute la Editura Frontiera, direct în amfiteatrul Seneca.

Cultivă-ți o stare de bine, cultivă-le curiozitatea, cultivă-ți propria hrană cu sfaturi practice de permacultură și găsește-ți aici următoarea rețetă preferată.

Descoperă titluri pentru toată familia, care pun inima, mintea și corpul la (un) loc. Printre buchetele de marigold multicolor și măcriș proaspăt, oferite de Bio&Co, ți-am pregătit mii de cărți cu reduceri de până la 50%, de la cele 16 edituri partenere” – este invitația organizatorilor.

În zilele târgului, echipa Seneca și prietenii săi – scriitoarea Iulia Iordan, educatorul muzeal Valentina Bâcu și Asociația Vegetarienilor – vor organiza ateliere pentru copii și adulți, prin care putem căpăta abilități neobișnuite: să ne schimbăm unii pe ceilalți, cu ajutorul poveștilor; exersăm puterea inimii, care ne ajută să ajutăm, indiferent cât de mici am fi; să învățăm să creștem hrană vie din pământ roditor; să ne rafinăm bunul gust cu ciocolată artizanală delicioasă.

Târgul are ca scop sprijinirea celui mai nou proiect al Asociației Seneca:  20% din valoarea încasărilor vor merge către „Bunicii Noștri”, prin care urmează să se ofere traducere, asistență și sprijin mamelor și copiilor aflați în tranzit din Ucraina.

Edituri partenere: Baroque Books & Arts, Casa Editorială Signatura, Curtea Veche Publishing, Didactica Publishing House, Editura Cartea Copiilor, Editura Casa, Editura Frontiera, Editura Humanitas, Editura Humanitas Fiction, Editura Litera, Editura Paralela 45, Editura Publica, Editura Seneca Lucius Annaeus, Editura Trei, Editura Vellant, Grupul Editorial Art, Preda Publishing

Programul atelierelor:

Sâmbătă, 9 aprilie:

Cultivă-ți propria hrană! Atelier de grădinărit și despre alegeri alimentare sănătoase, pentru copii și adulții lor. Atelier susținut de Seneca EcoLogos

Joi, 14 aprilie:

Cultivă-l pe „Împreună” prin poveste! Atelier despre ierburi și povești, pornind de la cărțile cu Luli, “Călătorie printre ierburi și lumină” și “Luli și căsuța din copac”, de Iulia Iordan și Cristiana Radu. Atelier susținut de scriitoarea Iulia Iordan

Duminică, 17 aprilie:

Cultivă vise! Atelier de animație pentru copii, susținut de educatorul muzeal Valentina Bâcu

27
/05
/22

Premiera oficială a spectacolului „Cancún” de Jordi Galceran, în traducerea Luminiței Voina-Răuț, cea mai recentă montare a regizorului Felix Alexa. Va avea loc vineri, 3 iunie, și sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin”.

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.