Târg de carte SF & Fantasy – Final Frontier 6, la Casa Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/targ-de-carte-sf-fantasy-final-frontier-6-la-casa-artelor/

Cea de-a VI-a ediţie a singurului târg de carte SF&Fantasy din ţară, Final Frontier, are loc ]n acest weekend, pe 1 şi 2 aprilie, la Centrul Cultural Casa Artelor din capitală, între orele 11-19. Evenimentul reuneste edituri de literatură science-fiction şi fantasy, cititorii putându-se bucura de reduceri speciale de pret şi titluri noi.

Un articol de Petre Ivan|31 martie 2017

Organizatorii Final Frontier îi aşteaptă pe iubitorii genului la SF&Fantasy Centrul Cultural Casa Artelor  (B-dul Mircea Vodă nr.5), sâmbătă şi duminică de la 11:00 la 19:00. Intrarea este liberă, iar participanţii vor descoperi mai mult decât un târg de carte, o lume SF&Fantasy cu toate faţetele ei #CreziTotCeVezi #FF6.

În fiecare an, Final Frontier reuneşte editurile de SF&Fantasy: Nemira, Paladin, Corint, Millenium, Tracus Arte, Tritonic, Crux, Herg Benet, Crime Scene Press, Books Express.

În acest an, cititorii se pot bucura de titluri noi şi de reducerile special pentru târg la cărţile autorilor români şi străini şi de cele mai recente volume în limba engleză.

Scriitorii prezenţi anul acesta la târg: Michael Haulică, Oliviu Crâznic, Dragoş C. Butuzea, Aurel Cărăşel, Marian Coman, George Arion, Sebastian A. Corn, Alexandru Voicescu; şi scriitorii din noua generaţie: Andrei Panţu, Andrei Mazilu,  Alexandru LambFinal Frontier 6a, Florin Purluca, Cătălina Fometici, Cezarina Anghilac şi Ovidiu Eftimie, autorul fenomenului „Arhanghelul Raul” le vor oferi autografe celor prezenţi.

Invitatul special al ediţiei este scriitorul Dan Doboş. Aceştia vor participa la dezbaterile şi lansările din programul târgului.

Pentru că pasiunea pentru SF şi Fantasy trece dincolo de cărţi, fanii vor putea colecţiona cele mai noi obiecte fan art de la Nyx Art şi Wizart Room, vor putea trece de partea bună a forţei alături de Cavalerii Jedi din Star Wars care vor fi şi anul acesta cu noi sau se vor putea pierde în sesiunea de Live Drawing de bandă desenată.

De asemenea, la târg vor fi disponibile demo-uri de make-up SF alături de Alina Diana Crisu şi echipa, dar şi revistele de la HAC! BD şi board games de la Red Goblin.

Final Frontier este un eveniment marca Bookblog.ro-cel mai important blog despre cărţi şi lectură de pe internetul românesc. În cei peste nouă ani de existenţă, el a devenit un reper pentru tinerii pasionaţi de lectură, un ghid care îi ajută să aleagă mai bine şi mai uşor cărţile care merită citite.

Organizatorii evenimentului anunţă că există şi câteva motive pentru ca amatorii genului fantasy şi SF să evadeze toată ziua în Final Frontier #6: Xbox îi invită pe amatori să îşi încerce puterile alături de prieteni la o consolă Xbox One şi jocurile sale fantastice.

La târg vor fi disponibile şi ateliere: Robotică cu Academia Inventează.ro, Scriere creativă alături de scriitori consacraţi, Bandă desenată cu Vlady, Anime cu Aice Teodorescu şi Astronomie cu Adrian Şonka.

Nu în ultimul rând, cei intersaţi vor putea urmări un scurtmetraj semnat de scriitoarea Doina Ruşti urmat de o sesiune de Q&A.

Foto: Final Frontier 6 – facebook.com/finalfrontier.ro

17
/05
/19

SEROTONINĂ, al șaptelea roman al scriitorului Michel Houellebecq, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Daniel Nicolescu, este disponibil din 15 mai în librăriile din București și din țară. Cartea va fi lansată la Bookfest 2019 sâmbătă, 1 iunie, de la ora 16.30, la standul Editurii Humanitas.

02
/05
/19

Joi, 9 mai, Librăria Humanitas de la Cișmigiu găzduiește un eveniment dedicat Doinei Cornea și volumului „Puterea fragilității”, apărut recent la editura Humanitas, în ediție de colecție, cu un cuvânt înainte de Gabriel Liiceanu. Vă invităm să parcurgeți un fragment!

24
/04
/19

Pierce Brosnan, în rolul lui Robinson Crusoe, în ecranizarea din 1997 a romanului omonim al scriitorului Daniel Defoe, publicat în urmă cu 300 de ani (25 aprilie 1719) și considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Daniel Defoe a murit într-o zi 24 aprilie (1931).

23
/04
/19

Se obișnuiește să se spună ca Miguel de Cervantes (simbolul literaturii spaniole) și William Shakespeare (cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză) au decedat in aceeasi zi, 23 aprilie (1616). Acest lucru este însă imposibil, deoarece, chiar dacă au murit in aceeași dată, în Marea Britanie se utiliza calendarul iulian, în timp ce în Spania se adoptase cel gregorian. O interesantă explicație a acestei frumoase ficțiuni calendaristice găsim pe blogul eseistului, filosofului și publicistului Valeriu Gherghel, http://filosofiatis.blogspot.com.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

12
/04
/19

El este peste tot... La Verona, unde n-a existat niciodată balconul Julietei la care se strecoară adolescentul Romeo. În Italia pe care, se pare, n-a văzut niciodată, ci doar a închis ochii și și-a închipuit-o.

08
/04
/19

Cartea „Istoria lui Mayta”, de Mario Vargas Llosa, traducere din limba spaniolă de Mihai Cantuniari, a fost publicată la Editura Humanitas Fiction în 2019.

04
/04
/19

Editura Humanitas a lansat recent volumul „Memoriile unui pașoptist-model. Amintiri politice și diplomatice, 1848–1903”, de Iancu Bălăceanu (Ediție de Georgeta Filitti), pe care vă invităm să-l descoperiți în colecția „Memorii/Jurnale”.

27
/03
/19

Dacă biblioteca ta este plină de povești care se petrec în spațiu, lupte intergalactice, personaje cu puteri supranaturale, animale fantastice, tărâmuri nevăzute și supereroi, atunci te numeri printre #DragoniiDeBibliotecă și nu poți lipsi la a opta ediție a singurului târg de carte creat exact pentru tine: Final Frontier!