Teatrelli se redeschide cu o premieră de excepție: „Maria de Buenos Aires” – un nou spectacol-eveniment marca Răzvan Mazilu
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrelli-se-redeschide-cu-o-premiera-de-exceptie-maria-de-buenos-aires-un-nou-spectacol-eveniment-marca-razvan-mazilu/

Avanpremiera şi premiera spectacolului „Maria de Buenos Aires”, programate pentru 16 şi 17 februarie, sunt sold out, biletele epuizându-se în mai puţin de o oră de la punerea în vânzare.

Un articol de Liliana Matei|15 februarie 2021

Maria de Buenos Aires este cea mai recentă producție CREART/Teatrelli, pentru care cunoscutul artist Răzvan Mazilu – promotor al musicalului în România –  semnează deopotrivă regia, coregrafia și costumele originale.

Pe muzica lui Astor Piazzolla și libretul lui Horacio Ferrer, o extraordinară „operetă-tango”, spectacolul Maria de Buenos Aires este o nouă provocare pe care cunoscutul artist Răzvan Mazilu o aduce publicului. În viziunea lui Dragoș Buhagiar, cel mai premiat scenograf român, spectatorii suntinvitați să pătrundă în atmosfera poetică și decadentă a orașului Buenos Aires de la începutul secolului 20, spațiul Teatrellifiind complet reinventat și recreat pentru acest spectacol. Noua producție îi reunește pe unii dintre cei mai bine cotați actori români: Gheorghe Visu – în rolul Spiritului, alături de tinerii Ana Bianca Popescu – în rolul Mariei de Buenos Aires, și Lucian Ionescu, interpretând mai multe roluri masculine. Totodată, spectacolul beneficiază de participarea lui Emy Drăgoi la acordeon.

„Încă nu am ajuns la Buenos Aires. Plănuisem o călătorie anul trecut, dar nu a fost să fie, cum nu au fost să fie multe altele. Așa că am adus pe scenă un Buenos Aires imaginat din toate clișeele și locurile comune știute, pe care le-am dinamitat, le-am întors pe dos și le-am livrat, sper, în cel mai seducător mod cu putință.Un Buenos Aires inspirat din lecturile din García Márquez și Borges, o fotografie destul de cunoscută a poetului aproape orb, sprijinit melancolic în baston, stă la baza Spiritului, personaj interpretat de Gheorghe Visu”, mărturisește Răzvan Mazilu.

Următoarele reprezentații cu public ale spectacolului „Maria de Buenos Aires” vor fi anunțate curând.

Regizorul și coregraful Răzvan Mazilu se află la o a doua colaborare cu Teatrelli, după succesul cu „Mon Cabaret Noir”.

În acest context, cu ocazia premierei producției-eveniment „Maria de Buenos Aires”, înainte de a intra în spațiul Teatrelli și în atmosfera poetică a orașului Buenos Aires de la începutul secolului 20, publicul este invitat în Galeria creart, în lumea cabaretului berlinez din anii 1920, respectiv  în universul „Mon Cabaret Noir”, surprins de fotografii Mihaela Tulea, Florin Bondrilă și Dragoș Toader. Expoziția de fotografie și costum va fi deschisă în perioada 15 februarie – 14 martie 2021.

Maria de Buneos Aires 

Muzica: Astor Piazzolla

Libretul: Horacio Ferrer

Regia, coregrafia, costumele: Răzvan Mazilu

Decorul: Dragoș Buhagiar

Maria: Ana Bianca Popescu

Spiritul: Gheorghe Visu

Flașnetarul, Visătorul, Bătrânul Hoț, Primul Analist, Preotul: Lucian Ionescu

Cu participarea lui Emy Drăgoi la acordeon;

Corul: Bogdan Iacob, Andrei Mărcuță, George Vasile

Orchestra: Mihai Murariu – pian; IoanaVăleanu – percuție; Cristina Hîrjanu – flaut; Diana Ciudin – vioara I; Bianca Drăgoi – vioaraa II-a; Alessia Drăgoi – vioara a III-a; Emanuel Vots – viola; Mihail Grigore – violoncel; Iacob Artin Panighiant – contrabas.

Light-design: Ștefan Vasilescu

Pregătireamuzicală: Maria Alexievici

Coregrafie tango argentinian: Daniel Măndiță

Corepetitor: Mihai Murariu

Coordonarea muzicală a orchestrei: Corina și Alexei Țurcan

Make-up Artist: Diana Froicu

Traducerea din limbaspaniolă: Albert Denn

Adaptarea versurilor pe muzică: Alex Ștefănescu

Documentarea pentru traducere: Anne Marye Sima și Daniel Măndiță

Afiș realizat de Romana Țopescu și DragoșTrăistaru

Grafica cover-ului: Sabina Spatariu

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

www.teatrelli.com

www.facebook.com/teatrelli/

www.instagram.com/teatrelli/

 

 

 

 

 

06
/11
/13

Teatrul Metropolis din Bucureşti, condus de George Ivaşcu, a împlinit pe 1 noiembrie şase ani de existenţă. Publicul este cel care a menţinut viu teatrul, în toţi aceşti ani, şi a scris, alături de creatori, o mare poveste de succes. Pentru a marca sărbătoarea pe care o traversează, Teatrul Metropolis îi va premia pe spectatorii săi cu 6 invitaţii duble, la mai multe spectacole din repertoriul curent, pe tot parcursul lunii noiembrie.

06
/11
/13

Cele două reprezentaţii ale concertului Bellissimi, desfăşurate în cadrul Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”, vor avea loc vineri, 8 noiembrie, de la ora 20.00, la Grand Cinema Digiplex şi duminică, 10 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural „Ion Manu” din Otopeni.

06
/11
/13

În urma întâlnirii de ieri de la Godot, care marca şi deschiderea Festivalului Naţional de Teatru Independent, am putut să-mi fac şi eu o idee despre ce cred că înseamnă pentru mine această sintagmă de teatru independent şi am decis să mă retrag din această categorie atunci când vorbesc despre creaţiile proprii.

05
/11
/13

Regizorii Corneliu Porumboiu, Nae Caranfil și Cristi Puiu, alături de alte câteva zeci de cineaști, au trimis o scrisoare de protest premierului Victor Ponta. Scrisoarea face referire la două dintre prevederile proiectului Legii descentralizării, care ar afecta finanțarea și distribuția filmelor românești.

04
/11
/13

Astăzi, de la ora 19.00, Valentina Lisitsa va interpreta pe scena Ateneului Român lucrări de Beethoven, Chopin, Rahmaninov, Prokofiev și Liszt, într-un recital extraodinar care este parte a unui amplu turneu internațional.

04
/11
/13

Teatrul Metropolis a fost înfiinţat în 2007, dar povestea clădirii, ridicată, transformată, naţionalizată, e veche de un secol. La aniversarea de şase ani a teatrului vă spunem poveştile de succes create în jurul scenei de la Metropolis.