teatrelli – theatre, music & more, un nou spaţiu cultural la Piaţa Romană
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrelli-theatre-music-more-un-nou-spatiu-cultural-la-piata-romana/

Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti a inaugurat sala de spectacole „teatrelli – theatre, music & more”, în centrul Capitalei, în Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, la câţiva paşi de Piaţa Romană.

Un articol de Andrada Văsii|25 noiembrie 2013

Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti a inaugurat sala de spectacole „teatrelli – theatre, music & more”, în centrul Capitalei, în Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, la câţiva paşi de Piaţa Romană. Bucureştenii vor putea asista în fiecare joi, vineri şi sâmbătă, la spectacole de teatru, muzică şi dans.

teatrelli

Joi, 21 noiembrie. Cele 74 de locuri din „teatrelli“ au fost ocupate pentru prima oară. Pe scenă au urcat Damian Drăghici și Orchestra Interbelic, care au testat din plin instalaţia de sunet, printr-un concert cu parfum de odinioară, un omagiu emoţionant, adus marilor maeştri lăutari.

Prin proiecţii video, cu fotografii rare din arhiva TVR, spectatorii şi i-au putut aminti pe pionierii muzicii lăutăreşti, portretizaţi chiar de melodiile lor: Grigoraș Dinicu, Titi Niculescu, Nicolae Buică, Fănică Luca, Maria Tănase, Marcel Budală, Toni Iordache, Barbu Lăutaru, Fărâmiță Lambru, Dona Siminică, Romica Puceanu. Apoi, cântăreaţa Maria Răducanu interpretat două melodii din repertoriul Mariei Tănase.

teatrelli

Damian Drăghici, pe scenă la „teatrelli – theatre, music & more”

Spaţiul de la „teatrelli“ are o foarte bună acustică, lucru confirmat şi de concertul de vineri, 22 noiembrie, atunci când pe scenă a urcat Nicu Alifantis, care şi-a sărbătorit alături de public 40 de ani de activitate artistică, prin concertul „ALI- fantis și cei 40 de coţi”.

Recitalul a debutat cu melodia „Emoție de toamnă”, pe versurile lui Nichita Stănescu, şi a continuat cu piese de pe cel mai recent album al său, „Mozaic”.

Teatrelli-CreArT-Nicu-Alifantis-FotoAV-FullHD-2

Nicu Alifantis şi cele 5 chitare ale lui

Sâmbătă, pe 23 noiembrie, a fost rândul teatrului să capteze toată atenţia publicului. La teatrelli s-a jucat spectacolul „7 zile din viața lui Simon Labrosse”, în regia lui Dan Tudor, cu Dan Tudor, Mihaela Teleoacă și Marius Drogeanu, o „comedie tristă“ despre singurătate.

Spaţiul dedicat spectatorilor poate fi modificat în funcţie de eveniment. Fotoliile pot fi aranjate în jurul meselor rotunde sau pot fi aliniate pe rânduri, ca într-o sală obişnuită. Fotoliile sunt confortabile, iar atmosfera foarte intimă. Publicul poate comanda băuturi de la bar, iar în timpul spectacolelor, fumatul este interzis.

La inaugurare au participat personalităţi din mediul politic şi cultural, printre acestea numărându-se actriţa Rodica Mandache, George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Ce este Creart

Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție este un serviciu public al Primăriei Municipiului București, fiind succesorul Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare, înființat în 1957.

Creart are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin oferirea de produse și servicii culturale diverse: festivaluri naționale și internaționale, spectacole, concursuri, expoziții, târguri, seminarii, concursuri de educație civică, ateliere de creație cultural-artistică.

Activitatea instituției este centrată pe promovarea valorilor naționale și stimulează creativitatea în toate genurile culturale.

INFO

Biletele vor putea fi achiziţionate de la sediul Creart din Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7 sau online, prin rețeaua Myticket.ro.

Cum ajungeţi la teatrelli

Metrou: Staţia Piaţa Romană
Autobuz: Staţia Piaţa Romană
300, 301, 131, 385, 126, 226, 168, 368, 783,
331,133, 79, 86
Troleibuz: Staţia Virgil Madgearu

Programul spectacolelor din lunile noiembrie – decembrie 2013

Joi, 28 noiembrie

Recital Jazz – „Autumn Serenade” – Cristian Soleanu Trio – invitată Nadia Trohin

Vineri, 29 noiembrie

„Confesiuni despre viață și artă“, cu Radu Beligan

Sâmbătă, 30 noiembrie

Recital Jazz – „Handmade Blues” – Duo Vali „Sir Blues” Răcilă și Raul Kusak

Joi, 5 decembrie

Piesa de teatru – „Rendez-vous” de Tudor Mușatescu. Cu: Rodica Popescu Bitănescu

Vineri, 6 decembrie

Recital Jazz – Puiu Pascu Trio – invitată Nora Tasi

Sâmbătă, 7 decembrie

Reprezentație balet – BaRock – cu Răzvan Mazilu

Joi, 12 decembrie

Recital Jazz și colinde – ”Santa Claus is coming to town” – Irina Sârbu & Band

Vineri, 13 decembrie

Recital Jazz – Irina Popa & The Sinners in Concert

Sâmbătă, 14 decembrie

Recital Nicu Alifantis

Program casă de bilete:

Luni – închis; Marţi – 10.00 – 17.00; Miercuri – 10.00 – 17.00; Joi – 16.00 – 20.00; Vineri – 16.00 – 20.00 Sâmbătă 16.00 – 20.00; Duminică – închis

Foto din teatrelli – site oficial Creart – Aurel Vîrlan

02
/11
/15

Doi violoniști români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica susțin o reprezentație inedită în fața publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit și organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

28
/10
/15

Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă “promisiunea” adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudaţi pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie  (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă şansa de a asculta la Bucureşti pe unul dintre apreciaţii pianişti români ai noii generaţii, într-un concert 100% MOZART.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

Fundaţia Calea Victoriei vă invită la un nou eveniment din seria conferinţelor interactive „Vorbe despre Muzică şi Muzicieni”, pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Grand Hotel Continental. Dirijorul Tiberiu Soare va povesti despre compozitorul Gustav Mahler.

27
/10
/15

În continuarea tradiţiei instaurate în stagiunile precedente, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită în jurul datei de 1 noiembrie la un concert special, dedicat ZILEI RADIO ROMÂNIA. La 1 noiembrie 1928, cu 87 de ani în urmă, a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciul public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR (cunoscută sub numele de brand Radio România).

26
/10
/15

În seara asta, la Sibiu, debutează cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil. Ca urmare a colaborării strânse cu Fundația Clara Haskil din Elveția, cel care va deschide ediția din acest an a Festivalului de la Sibiu este muzicianul brazilian de origine română Cristian Budu, cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Internațional Clara Haskil de le Vevey, Elveția.

26
/10
/15

Am să încerc să vă prezint una dintre aniversări care mi s-a părut cea mai originală, cea mai ieșită cu totul din comun. (...) Am stat pe plajă, în apă, toată ziua. Am vrut la un moment dat să beau o gură din sticla de șampanie, pe care o înghesuisem în nisip în apropierea apei și o băteau valurile ca să o mai răcească. Era atât de caldă și avea un gust atât de rău, încât am preferat să o torn pe mine și să-mi urez singură 'La mulți ani! - Corina Chiriac. Îndrăgita cântăreață şi actriţă împlineşte astăzi 66 de ani.

26
/10
/15

Într-o zi de 26 octombrie (1673) se năştea Dimitrie Cantemir, domnu al Moldovei în două rânduri și important cărturar al umanismul românesc. Printre ocupațiile sale diverse s-au numărat cele de enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog și compozitor. A fost membru al Academiei de Științe din Berlin.

24
/10
/15

Cel mai proaspăt şi dinamic festival de jazz are loc în Sibiu, între 13 și 15 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Si anul acesta au fost invitați artişti cu abordări muzicale spectaculoase, cu povești şi perspective inedite.

24
/10
/15

Doctorandă în anul I la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti sub îndrumarea prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu, pianista Mădălina Claudia Dănilă este pentru a doua oară oaspete al Stagiunii de marţi seara, de la Ateneu, pe 27 octombrie.

23
/10
/15

Joi, 29 octombrie, ora 19.30, Jazz:ish te va introduce într-o atmosferă electrică alături de Nils Petter Molvær, unul dintre pionierii “future jazz-ului”, un subgen format prin fuziunea muzicii electronice cu jazz-ul.