teatrelli – theatre, music & more, un nou spaţiu cultural la Piaţa Romană
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrelli-theatre-music-more-un-nou-spatiu-cultural-la-piata-romana/

Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti a inaugurat sala de spectacole „teatrelli – theatre, music & more”, în centrul Capitalei, în Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, la câţiva paşi de Piaţa Romană.

Un articol de Andrada Văsii|25 noiembrie 2013

Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti a inaugurat sala de spectacole „teatrelli – theatre, music & more”, în centrul Capitalei, în Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, la câţiva paşi de Piaţa Romană. Bucureştenii vor putea asista în fiecare joi, vineri şi sâmbătă, la spectacole de teatru, muzică şi dans.

teatrelli

Joi, 21 noiembrie. Cele 74 de locuri din „teatrelli“ au fost ocupate pentru prima oară. Pe scenă au urcat Damian Drăghici și Orchestra Interbelic, care au testat din plin instalaţia de sunet, printr-un concert cu parfum de odinioară, un omagiu emoţionant, adus marilor maeştri lăutari.

Prin proiecţii video, cu fotografii rare din arhiva TVR, spectatorii şi i-au putut aminti pe pionierii muzicii lăutăreşti, portretizaţi chiar de melodiile lor: Grigoraș Dinicu, Titi Niculescu, Nicolae Buică, Fănică Luca, Maria Tănase, Marcel Budală, Toni Iordache, Barbu Lăutaru, Fărâmiță Lambru, Dona Siminică, Romica Puceanu. Apoi, cântăreaţa Maria Răducanu interpretat două melodii din repertoriul Mariei Tănase.

teatrelli

Damian Drăghici, pe scenă la „teatrelli – theatre, music & more”

Spaţiul de la „teatrelli“ are o foarte bună acustică, lucru confirmat şi de concertul de vineri, 22 noiembrie, atunci când pe scenă a urcat Nicu Alifantis, care şi-a sărbătorit alături de public 40 de ani de activitate artistică, prin concertul „ALI- fantis și cei 40 de coţi”.

Recitalul a debutat cu melodia „Emoție de toamnă”, pe versurile lui Nichita Stănescu, şi a continuat cu piese de pe cel mai recent album al său, „Mozaic”.

Teatrelli-CreArT-Nicu-Alifantis-FotoAV-FullHD-2

Nicu Alifantis şi cele 5 chitare ale lui

Sâmbătă, pe 23 noiembrie, a fost rândul teatrului să capteze toată atenţia publicului. La teatrelli s-a jucat spectacolul „7 zile din viața lui Simon Labrosse”, în regia lui Dan Tudor, cu Dan Tudor, Mihaela Teleoacă și Marius Drogeanu, o „comedie tristă“ despre singurătate.

Spaţiul dedicat spectatorilor poate fi modificat în funcţie de eveniment. Fotoliile pot fi aranjate în jurul meselor rotunde sau pot fi aliniate pe rânduri, ca într-o sală obişnuită. Fotoliile sunt confortabile, iar atmosfera foarte intimă. Publicul poate comanda băuturi de la bar, iar în timpul spectacolelor, fumatul este interzis.

La inaugurare au participat personalităţi din mediul politic şi cultural, printre acestea numărându-se actriţa Rodica Mandache, George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Ce este Creart

Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție este un serviciu public al Primăriei Municipiului București, fiind succesorul Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare, înființat în 1957.

Creart are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin oferirea de produse și servicii culturale diverse: festivaluri naționale și internaționale, spectacole, concursuri, expoziții, târguri, seminarii, concursuri de educație civică, ateliere de creație cultural-artistică.

Activitatea instituției este centrată pe promovarea valorilor naționale și stimulează creativitatea în toate genurile culturale.

INFO

Biletele vor putea fi achiziţionate de la sediul Creart din Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7 sau online, prin rețeaua Myticket.ro.

Cum ajungeţi la teatrelli

Metrou: Staţia Piaţa Romană
Autobuz: Staţia Piaţa Romană
300, 301, 131, 385, 126, 226, 168, 368, 783,
331,133, 79, 86
Troleibuz: Staţia Virgil Madgearu

Programul spectacolelor din lunile noiembrie – decembrie 2013

Joi, 28 noiembrie

Recital Jazz – „Autumn Serenade” – Cristian Soleanu Trio – invitată Nadia Trohin

Vineri, 29 noiembrie

„Confesiuni despre viață și artă“, cu Radu Beligan

Sâmbătă, 30 noiembrie

Recital Jazz – „Handmade Blues” – Duo Vali „Sir Blues” Răcilă și Raul Kusak

Joi, 5 decembrie

Piesa de teatru – „Rendez-vous” de Tudor Mușatescu. Cu: Rodica Popescu Bitănescu

Vineri, 6 decembrie

Recital Jazz – Puiu Pascu Trio – invitată Nora Tasi

Sâmbătă, 7 decembrie

Reprezentație balet – BaRock – cu Răzvan Mazilu

Joi, 12 decembrie

Recital Jazz și colinde – ”Santa Claus is coming to town” – Irina Sârbu & Band

Vineri, 13 decembrie

Recital Jazz – Irina Popa & The Sinners in Concert

Sâmbătă, 14 decembrie

Recital Nicu Alifantis

Program casă de bilete:

Luni – închis; Marţi – 10.00 – 17.00; Miercuri – 10.00 – 17.00; Joi – 16.00 – 20.00; Vineri – 16.00 – 20.00 Sâmbătă 16.00 – 20.00; Duminică – închis

Foto din teatrelli – site oficial Creart – Aurel Vîrlan

12
/10
/15

Festivalul George Enescu a tras cortina de final luna trecută, pe 20 septembrie. A fost un tur de forţă pentru melomani şi specialişti în ediţia 22, cu tot atâtea zile, 22, de concerte unu şi unu.

12
/10
/15

Vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00, ALEXANDRU TOMESCU - solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai cunoscuţi violonişti români, susţine primul său concert în noua stagiune a Sălii Radio. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical.

10
/10
/15

Pentru a şaptea oară, Stagiunea de marţi seara deschide un nou sezon. Înainte de a pleca din nou la Viena, pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu va susţine marţi, 13 octombrie, ora 19, un recital în Sala mică a Ateneului Român, cu un program alcătuit din lucrări de Beethpoven, Prokofiev, Ceaikovski şi Liszt.

05
/10
/15

Pentru prima dată în istoria instituției, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014, cu ocazia deschiderii stagiunii 2014 - 2015.

05
/10
/15

Artiști recunoscuți internațional, precum pianistu german Alexander Schimpf, Cristian Budu – cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Clara Haskil din Elveția, violonistul Ștefan Tarara – încununat cu Premiul Concursului Internațional George Enescu în 2014 sau Cvartetul Modigliani, descris drept „fabulos” de criticii de la The Seattle Times participă la cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil (FICH): 26 octombrie – 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu.

03
/10
/15

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.

02
/10
/15

“Pân’ la rai”, un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional aspirant la Oscar, va fi prezentat, în ediție excepțională, pe scena Teatrului Odeon din București, vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00.

02
/10
/15

După o primă ediție primită cu entuziasm atât de iubitorii de muzică clasică, cât și de critici, primul proiect de talie internațională din România ce aduce un omagiu excepționalei pianiste de origine română Clara Haskil, Festivalul Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil (FICH) continuă și în acest an la Sibiu, între 26 octombrie și 2 noiembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii.

01
/10
/15

Între 12 și 18 octombrie, pentru o săptămână întreagă, creativitatea românească devine personaj principal în viaţa Bucureștiului. Cei mai influenți lideri ai industriilor creative din România și Europa de Est întâlnesc antreprenorii inovatori și publicul curios la prima ediție Creative Est.

30
/09
/15

Din 1 octombrie și până în 31 octombrie, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” în spaţii neconvenţionale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee - graţie unui proiect Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz. Din 5 octombrie până la finalul anului școlar, „Ascultă 5 minute de muzică clasică” din nou, și în școlile din România.

29
/09
/15

Revelația Ibrahim Maalouf și-a lasat săptămâna trecută albumul pe care îl va cânta la Jazz Night Out. Mai puţin de 200 de bilete au rămas în vânzare la concertul ce are loc pe 19 noiembrie, ora 20.00 la Sala Radio.

28
/09
/15

Royal Concertgebouw Orchestra (RCO) şi Berliner Philharmoniker sunt considerate cele mai bune orchestre din lume. Dacă vorbiţi cu cineva din domeniul muzical sau răsfoiţi un articol de specialitate, aceste două orchestre, veţi vedea, primesc majoritatea laurilor. Şi, „în-cântare’’ mare, ambele au fost prezente pe scena Festivalului George Enescu de anul acesta.