Teatru inovator, comedii romantice, spectacole manifest şi tragi-comice în stagiunea de teatru de la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatru-inovator-comedii-romantice-spectacole-manifest-si-tragi-comice-in-stagiunea-de-teatru-de-la-arcub/

De la texte shakespeariene reinterpretate, la piese multipremiate, proiecte cu mesaj social sau dramaturgie contemporană europeană, stagiunea de teatru de la ARCUB prezintă în perioada septembrie-decembrie 2022 o serie de spectacole produse de ARCUB, Teatrul Arte dell’Anima şi WonderTheatre.

Un articol de |22 septembrie 2022

Stagiunea de teatru de la ARCUB se deschide vineri, 23 septembrie cu reprezentaţia spectacolului „Carne”, o producţie a Teatrului Arte dell’Anima ce explorează efectele muncii sexuale şi ale traficului de persoane. Realizat după un text de Andreea Tănase şi regizat de George Zamfir în cadrul campaniei #NOTFORSALE, „Carne” este un spectacol emoţionant despre cum se poate transforma o poveste de dragoste într-o dramă a traficului de persoane.

Actorii Mircea Andreescu şi Ion Grosu se întorc pe scena de la Sala Mare ARCUB sâmbătă, 24 septembrie, pentru o nouă reprezentaţie „Nunzio”, un spectacol despre prietenie şi despre realitatea esenţială regizat de Alina Hiristea după o piesă multipremiată de Spiro Scimone. O poveste fascinantă cu momente tensionate, dar şi cu momente de relaxare şi bună dispoziţie, producţia ARCUB „Nunzio” este despre întâlnirea tragi-comică dintre doi anti-eroi, un homeless bufon şi un ucigaş plătit.

Programul stagiunii de teatru de la ARCUB este completat de mai multe reprezentaţii ale spectacolului de teatru inovator „Anatomii ale dorinţei” în regia Irinei Alexandra Banea. Prezentat în premieră în octombrie 2021 la Sala Mare ARCUB, spectacolul reinterpretează dramele shakespeariene ale lui Othello, Macbeth şi Iulius Cezar. Cu o distribuţie tânără, formată din nume noi ale generaţiei de actori – Andreea Coff şi Denis Hanganu – completată de participarea dansatorului şi coregrafului Momo Sanno, „Anatomii ale dorinţei” prezintă publicului de teatru cele trei tragedii shakespeariene din perspectiva dorinţei de purificare mai degrabă decât din perspectiva actului violent.

Cele mai recente titluri ale WonderTheatre, comediile „Universitatea de râsete” şi „Ultimul Don Juan” au avut premiera anul acesta pe scena de la Sala Mare ARCUB şi au fost preluate de ARCUB pentru o nouă serie de reprezentaţii în cadrul stagiunii curente. Realizată după o piesă japoneză Kōki Mitani, adaptată la realităţile locale, comedia „Universitatea de râsete” îi pune faţă în faţă pe actorii Răzvan Vasilescu şi Alexandru Voicu în contexte pline de suspans, cu răsturnări surprinzătoare de situaţie. Regia aparţine unui nume al noului val de creatori, Teodora Petre, care se inspiră pentru „Universitatea de râsete” din faimoasele cuplete de Revelion ale lui Toma Caragiu.

Povestea unui cuplu aflat în pană de iubire este jucată cu umor şi duioşie în spectacolul „Ultimul Don Juan”. A doua producţie WonderTheater în regia Teodorei Petre este o comedie romantică plină de surprize, lacrimi şi râsete înduioşate. Realizat după un text de Valentin Krasnogorov, spectacolul este o remarcabilă întâlnire dintre actorii Ionel Mihăilescu, Aida Economu şi Alexandru Chindriş.

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție de categoria de loc și pot fi achiziționate online de pe acub.ro, bilet.ro și de la casa de bilete ARCUB.

Preţuri bilete:
Cat.I – 50 de lei;
Cat.II – 35 lei cat.II.

VINERI 23 SEPTEMBRIE 2022, ORA 19.00
CARNE de Andreea Tănase
Cu: Andreea Bibiri, Tiberiu Hărșan, Alexandra Sârbei, Cezara Petredeanu
Regia: George Zamfir
Decor: Miruna Croitoru
Costume: Nicoleta Ivan
Lighting design: Daniel Klinger
Sound design: Filip Assoum
Coregrafia: Ruxandra Bobleagă

SÂMBĂTĂ 24 SEPTEMBRIE 2022, ORA 19.00
Nunzio de Spiro Scimone, traducerea Eva Simon
Cu: Mircea Andreescu, Ion Grosu
Regia și ilustrația muzicală: Alina Hiristea
Scenografie, concept video și filmări: Cristian Negoescu

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

06
/10
/22

Organizatorii proiectului „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului” lansează un apel către toți brașovenii care doresc să contribuie la construirea unei hărți emoționale a orașului, alcătuită din imagini din arhivele lor personale.

05
/10
/22

Unul dintre cele mai așteptate festivaluri de artă vizuală în aer liber din București, Spotlight revine între 14 şi 16 octombrie cu o ediţie dedicată în întregime artiştilor din România.

04
/10
/22

Clasicul film "Manasse" (1925), de Jean Mihail, poate fi redescoperit acum în versiune restaurată 4k, ceea ce înseamnă că imaginea are un aspect cât mai apropiat de cel al peliculei originale. Filmul poate fi văzută la Cinemateca Eforie.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

04
/10
/22

Spectacolul „Aproape”, titlu original „Almost, Maine”, de John Cariani, va avea premiera pe 7, 8, 9 octombrie 2022, de la ora 19:00, la Teatrul Excelsior, în regia lui Eugen Gyemant.