Teatru la Cinema – debut în forță la Movieplex
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatru-la-cinema-debut-in-forta-la-movieplex/

Începând de astăzi, 16 ianuarie, Bucureştiul va avea o nouă instituţie teatrală. “Teatru la Cinema” este primul proiect cultural integrat care aduce teatrul în spaţiul neconvenţional al sălilor de cinema. talentAgency.ro în parteneriat cu Movieplex propun publicului larg, copii şi adulţi, spectacole de teatru şi umor de calitate.

Un articol de Petre Ivan|16 ianuarie 2015

Teatru la Cinema / Reprezentaţiile vor avea loc în fiecare weekend în sălile de cinema din Movieplex, situat în mall-ul Plaza România (Bd. Timişoara, Nr. 26, sector 6, Bucureşti).

În cele două stagiuni anuale, copiii sunt invitaţi la spectacole de teatru şi teatru de improvizaţie, special concepute pentru ei. Părinţii au de ales între teatru de comedie, teatru de improvizaţie şi spectacole de stand-up comedy.

Spectacolele “Teatru la Cinema” vor fi puse în scenă de vineri până duminică. Vineri seara se va putea urmări un spectacol de improvizaţie. Serile de sâmbătă sunt rezervate teatrului de comedie, iar cele de duminică au ca temă spectacolele de stand-up comedy.

La matinee sunt invitaţi cei mici, care pot viziona o piesă de teatru pentru copii sâmbăta, iar, duminica, un spectacol de teatru de improvizaţie pentru copii.

Pe scena “Teatru la Cinema” vor putea fi aplaudate prestaţiile unui număr semnificativ de actori talentaţi, de la Cătălina Mustaţă până la Teatru la Cinema Paula Chirilă, Claudiu Maier, Cătălin Neamţu sau Carmen Lopăzan.

Un loc special în oferta “Teatru la Cinema” îl reprezintă piesa “E bine şi la 60!”, un spectacol de stand-up comedy excepţional, care îi va avea ca protagonişti pe doi veterani ai scenei românești, Radu Gheorghe şi Răzvan Vasilescu.

Prima stagiune debutează cu spectacolul de improvizaţie „iELE”, care va avea loc vineri, 16 ianuarie, începând cu ora 20:00.

Sâmbătă dimineaţă, pe 17 ianuarie, de la ora 11:30, juniorii sunt invitaţi în Rotonda Plaza România, la spectacolul de teatru de improvizaţie pentru copii, „Little Impro”. Intrarea este liberă la această reprezentație.

Sâmbătă seara este rândul părinţilor să se relaxeze împreună cu prietenii, urmărind spectacolul de comedie “Nimic nu-mi scapă”, o adaptare după piesa „Încurcă lume” de A. D. Hertz.

Printre reprezentațiile din ianuarie se numără piesele de teatru de comedie „Ciao Bella” şi „2014: O odisee pământeană” și spectacole de teatru de improvizaţie ale unor trupe precum „Improvisneyland” şi „Backstage Boys”.

Cei mici pot urmări atât spectacolul de improvizaţie pentru copii „Little Impro”, cât şi piese de teatru care le sunt destinate, precum „Nică şi Poveştile sale” sau “Ziua în care a fugit somnul”.

Pentru că întregul proiect a plecat de la ideea de a facilita accesul publicului la actul de cultură şi pentru că ne dorim să avem cât mai mulţi spectatori, în luna ianuarie vom derula o campanie prin care două bilete vor putea fi achiziţionate la preţul unuia – Mihai Penişoară, directorul general al Art Media Management.

În prezent, portofoliul “Teatru la Cinema” conţine peste 10 piese de teatru. Pe viitor, numărul de spectacole ce vor fi puse în scenă va crește cu 30%.

Foto: Teatru la Cinema – teatrulacinema.ro

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!