Teatru + film, la festivalul „Launmomentdat” în parc
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatru-si-filmul-se-reintalnesc-la-festivalul-launmomentdat-in-parc/

„Launmomentdat” în parc este un festival organizat pe timp de zi în perioada 8-10 iunie în Parcul Poporului din Timişoara. În fiecare an, organizatorii pun la dispoziţie o gamă variată de activităţi şi spectacole destinate publicului larg, iar câteva dintre ele sunt potrivite şi pentru copii.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2018

Din programul ediției 2018 nu vor lipsi piesele de teatru susținute de Auăleu sau ateliere de teatru senzorial cu Labirint Asylum și nici Cinemobilul cu proiecțiile de filme europene.

Auăleu Teatru va susține vineri, 8 iunie, începând cu ora 20:30, spectacolul “Monoloagele Vecinului” – un spectacol solo on the road creat de Laurențiu Bănescu. Monoloagele au fost scrise în 2005, inițial ca exerciții de voci de personaje și apoi uitate în sertar. Aceste personaje cu vârste între 12 și 82 de ani, acești bărbați români ai începutului de mileniuI II par, fără excepție, contorsionați sub greutatea noului val de informații și modele comportamentale, trecând pe lângă ceea ce am putea numi o “atitudine potrivită”.

Inspirat din celebrul roman a lui George Orwell, spectacolul satiric “Ferma” va fi jucată duminică, 10 iunie, începând cu ora 21:30. O succesiune de cântece, monologuri și pseudo-dialoguri, încărcate de umor, ironie, caricaturi și șarje. Un crescendo spre senzația de inepuizabil.

Teatru Labirint Asylum va pregăti între 8 și 10 iunie, între orele 16 și 18:00, ateliere și spectacole de teatru senzorial-experimental. Actorii sunt personaje dintr-o poveste în care spectatorul devine personaj principal. Spectatorul, este purtat printr-un traseu inițiatic și supus unor experiențe senzoriale inedite.

Este un teatru viu și direct, care se realizează prin crearea unui traseu într-un spațiu bine definit, presărat cu momente care, legate, formează o poveste logică și coerentă. Labirint Asylum reprezintă o formă de teatru interactiv, senzorial și experimental.

Cinemobilul se întoarce la festival și va proiecta filme în fiecare zi, începând cu ora 21:00. Pentru a asigura comfort în această zonă, cei de la Beeswings vor asigura hamace spectatorilor. Filmele propuse sunt “Chuck Norris VS comunism” (vineri, 8 iunie), “Berzele” (sâmbătă, 9 iunie) și “Bărbatul de 100 de ani care a sărit pe fereastră și a dispărut” (duminică, 10 iunie).

“Chuck Norris VS comunism” prezintă povestea uimitoare a casetelor video piratate, care au transformat vocea unei femei într-un simbol al libertătii, și care au permis unor milioane de români să păcălească regimul represiv comunist.

“Berzele”, un film de desen animat realizat de Warner Bros. Scenariul este haios, alert și pozitiv, cu multe mesaje. Privitorii de toate vârstele învață că binele învinge întotdeauna.

“Filmul Bărbatul de 100 de ani care a sărit pe fereastră și a dispărut”, este bazat pe romanul bestseller al autorului suedez Jonas Jonasson. Această producție amuzantă spune povestea unui expert în dinamită. Acțiunea începe în ajunul aniversării de 100 de ani a lui Allan Karlsson.

Pe lângă aceste demonstrații artistice, programul festivalului include ateliere de artă și mișcare organizate de Universitatea de Vest, jocuri și relaxare cu Instapage Timișoara, sesiuni de yoga cu Atelier Yoga TM, atelier de biciclete cu Bicicle TM, jocuri VR și playstation alături de The Hub precum și multe alte surprize. Toate aceste activități se desfășoară între orele 12 și 23:00, în Parcul Poporului din Timișoara, iar intrarea este liberă.

Pentru mai multe informații, urmăriți pagina evenimentului, aici.

Foto: Launmomentdat – facebook

 

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.