Teatrul „Andrei Mureșanu” vă invită la spectacol
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-andrei-muresanu-va-invita-la-spectacol/

La cererea spectatorilor, Teatrul „Andrei Mureşanu” va difuza online spectacole din repertoriu, la ore fixe, după un program bine stabilit.

Un articol de Liliana Matei|29 martie 2020

„Vom continua să rămânem alături de toți cei care caută mijloace de a petrece timpul acesta în mod cât mai plăcut, indiferent cât se va prelungi perioada de izolare. Așadar, mai jos, vă prezentăm programul săptămânii 30 martie – 05 aprilie 2020, pe care l-am pregătit pentru voi toți”, se arată într-un comunicat de presă.

Luni, 30 martie:

Ora 11:00 – „Commedia dell Arte”, un spectacol realizat de actrița Fatma Mohamed

Ora 19:00 – „Despre oameni și cartofi”, regia Radu Afrim

 

Marți, 31 martie:

Ora 11:00 – „Casa din palme”, spectacol de poezie realizat de Camelia Paraschiv Katai

Ora 19:00 – „Fereastra secretă”, regizoarea Iris Spiridon

 

Miercuri, 01 aprilie:

Ora 11:00 – „Mateiaș gâscarul”, regia Mirela Bucur

Ora 19:00 – „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, regia Eugen Gyemant

 

Joi, 02 aprilie:

Ora 11:00 – „Mâinile cuvintelor”, spectacol de poezie realizat de Camelia Paraschiv Katai

Ora 19:00 – „Orb de mină”, Catinca Drăgănescu

 

Vineri, 03 aprilie:

Ora 11:00 – „Leul Ra”, un musical de Marius Popa și Cezar Ghioca

Ora 19:00  – „Jurnal de România”, regia Carmen Lidia Vidu

 

Sâmbătă, 04 aprilie:

Ora 11:00 –  „Frumoasa din Pădurea adormită”, regia Ivácson László și Fazakas Misi

Ora 19:00 – „Romacen. Vremea Vrăjitoarei”, regia Tina Turnheim

 

Duminică, 05 aprilie:

Ora 11:00 – „Doi galbeni”, regia Mirela Bucur

Ora 19:00 – „Faust Family”, regia Botond Nagy

28
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Mia își ratează răzbunarea” (2020), al doilea lungmetraj, realizat tot în regim independent, al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, este o comedie care vorbește despre feminitate și are ca protagonistă o tânără actriță, jucată de Ioana Bugarin.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

27
/10
/20

Itinerama – Țara Făgărașului la București aduce, în perioada 28 octombrie – 15 noiembrie, evenimentul „Povestiri din Țara Făgărașului”, un proiect foto-video semnat de Adriana Lucaciu, care își propune să deschidă curiozitatea publicului bucureștean pentru ținutul istoric din Transilvania, aflat la nici patru ore distanță de capitală.

26
/10
/20

„Arcașul fără arc. Poveşti, pilde și vorbe de duh din China, Japonia și Coreea alese, traduse și prefațate de Ștefan Liiceanu” este un volum captivant despre Asia Orientală, apărut în această lună la Editura Humanitas, din care vă oferim o povestire în exclusivitate. Ediția include ilustrații de Mihail Coșulețu.

26
/10
/20

Pentru lecturile din serile lungi de toamnă, vă propunem un roman nominalizat la Premiul Strega 2019, recent apărut și în limba română, la Editura Polirom: „Adio, fantasme”, de Nadia Terranova (traducere din italiană de Cerasela Barbone).

23
/10
/20

Teatrul Național Iași, alături de poporul din Belarus, în proiectul „Belarus(ia) ̶ Lecturi la nivel mondial” Belarus(sia) Worldwide Reading Project), cu un eveniment excepțional: INSULTAȚI. BELARUS(IA) de Andrei Kureichik. Luni, de la ora 19:00, la Sala Teatru³, spectacol-lectură în cadrul proiectului LECTURI³.

23
/10
/20

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

Pagina 1 din 92512345...102030...Ultima »