Teatrul „Andrei Mureșanu” vă invită la spectacol
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-andrei-muresanu-va-invita-la-spectacol/

La cererea spectatorilor, Teatrul „Andrei Mureşanu” va difuza online spectacole din repertoriu, la ore fixe, după un program bine stabilit.

Un articol de Liliana Matei|29 martie 2020

„Vom continua să rămânem alături de toți cei care caută mijloace de a petrece timpul acesta în mod cât mai plăcut, indiferent cât se va prelungi perioada de izolare. Așadar, mai jos, vă prezentăm programul săptămânii 30 martie – 05 aprilie 2020, pe care l-am pregătit pentru voi toți”, se arată într-un comunicat de presă.

Luni, 30 martie:

Ora 11:00 – „Commedia dell Arte”, un spectacol realizat de actrița Fatma Mohamed

Ora 19:00 – „Despre oameni și cartofi”, regia Radu Afrim

 

Marți, 31 martie:

Ora 11:00 – „Casa din palme”, spectacol de poezie realizat de Camelia Paraschiv Katai

Ora 19:00 – „Fereastra secretă”, regizoarea Iris Spiridon

 

Miercuri, 01 aprilie:

Ora 11:00 – „Mateiaș gâscarul”, regia Mirela Bucur

Ora 19:00 – „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, regia Eugen Gyemant

 

Joi, 02 aprilie:

Ora 11:00 – „Mâinile cuvintelor”, spectacol de poezie realizat de Camelia Paraschiv Katai

Ora 19:00 – „Orb de mină”, Catinca Drăgănescu

 

Vineri, 03 aprilie:

Ora 11:00 – „Leul Ra”, un musical de Marius Popa și Cezar Ghioca

Ora 19:00  – „Jurnal de România”, regia Carmen Lidia Vidu

 

Sâmbătă, 04 aprilie:

Ora 11:00 –  „Frumoasa din Pădurea adormită”, regia Ivácson László și Fazakas Misi

Ora 19:00 – „Romacen. Vremea Vrăjitoarei”, regia Tina Turnheim

 

Duminică, 05 aprilie:

Ora 11:00 – „Doi galbeni”, regia Mirela Bucur

Ora 19:00 – „Faust Family”, regia Botond Nagy

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).