Teatrul Bulandra prezintă patru spectacole importante ale unor instituții partenere
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-bulandra-prezint%c4%83-patru-spectacole-importante-ale-unor-institu%c8%9bii-partenere/

Teatrul Bulandra anunţă că pe lângă spectacolele sale din repertoriul curent va începe să găzduiască si producţii ale altor teatre, care să beneficieze astfel de aprecierea publicului teatrului bucureştean.

Un articol de Petre Ivan|31 ianuarie 2020

În cadrul turneului

MANIFEST PENTRU DIALOG

spectacolul

TEATRULUI NAŢIONAL RADU STANCA SIBIU

CUI I-E FRICĂ DE VIRGINIA WOOLF?

de Edward Albee

Cu: Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Cezara Creţu şi Alin Turcu

Regie: ANDREI şi ANDREEA GROSU

Scenografie: VLADIMIR TURTURICĂ

Cui i-e frică de Martha şi George? Sau de musafirii lor, Nick şi Honey, care nici măcar nu bănuiesc ce noapte îi aşteaptă? Cui i-e frică de mame şi de taţi? Sau de fiii absenţi? De întâlnirile nocturne înecate în alcool? Sau de replicile incisive care muşcă din tine până la măduvă?

Spectacolul se va juca pe data de 18 februarie, ora 19:00, Sala Liviu Ciulei

 

De asemenea, TEATRUL BULANDRA anunţă încheierea unor parteneriate cu ARCUB şi TEATRUL MIC prin care va găzdui până la sfârşitul stagiunii curente

 

coproducţia teatrală internaţională

ARCUB / COMPAGNIE DES OGRES

ITINERARII. ÎNTR-O ZI LUMEA SE VA SCHIMBA

După un text şi o adaptare de Yann Verburgh

Cu: Ioana Bugarin, Nicholas Caţianis, Clémence Laboureau, Radouan Leflahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier, Alex Călin (voce din off şi video)

Regie: EUGEN JEBELEANU

Scenografie: VELICA PANDURU

Muzică: RÉMI BILLARDON

Design video: IOANA BODALE şi VLAD LĂZĂRESCU

În timp ce naţionalisme de tot soiul îi dau fiori bătrânului nostru continent, doi artişti, unul din România şi altul din Franţa, reunesc actori nativi din cele două ţări pentru a pune întrebarea care îi preocupă: în ce moment suntem pregătiţi să ne depăşim barierele? De la Est la Vest, la Bucureşti sau la Paris, teatrul lui Eugen Jebeleanu şi Yann Verburgh îşi extrage din interpreţii săi şi din actualitate materia propriilor ficţiuni: corupţie, migraţie, topirea calotei glaciare din Groelanda…

Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba interoghează construcţia identitară înlăuntrul unui teritoriu aflat în plină mutaţie şi mecanismele de luptă dintre individ şi colectivitate, într-un perpetuu joc ludic de punere în abis teatral, care explorează frontierele noastre intime în raport cu cele care delimitează Europa secolului al XXI-lea.

Spectacolul este realizat în coproducţie cu Maison de la Culture d’ Amiens, Le Phénix Scène nationale Valenciennes, Théâtre de Choisy-le-Roi, Le Gallia Théâtre, La Comédie de Béthune şi Centre Dramatique National du Nord-Pas-de-Calais, cu sprijinul Centrului Naţional de Scriere pentru spectacole La Chartreuse din Villeneuve-les-Avignon, al SPEDIDAM şi al Fondului de donaţii POROSUS şi se înscrie în seria de evenimente organizate cu prilejul Sezonului ROMÂNIA-FRANŢA 2019, bucurându-se de susţinerea Institutului Francez şi a Comitetului de Mecenat al Sezonul România-Franţa 2019, prezidat de Frédéric Oudéa, director general al Grupului Société Générale.

Spectacolul se va juca pe data de 17 februarie, ora 20:00, Sala Liviu Ciulei

 

Şi tot la TEATRUL BULANDRA se vor juca şi  spectacolele TEATRULUI MIC

 

ŢINUTUL DIN MIEZUL VERII

de Tracy Letts

traducere Smaranda Nicolau

Cu: Rodica Negrea, Andreea Grămoşteanu, Valentina Popa,

Diana Cavallioti, Mădălina Ciotea, Dana Dembinski-Medeleanu, Silvana Mihai, Mihai Călin, Virgil Aioanei, Claudiu Istodor,

Ionuţ Vişan, Cuzin Toma, Cezar Grumăzescu, Viorica Mureşanu

Regie: VLAD MASSACI

Scenografie: IULIANA VÎLSAN

Light design: IULIANA VÎLSAN

Muzică: BIBI VONGEHR

Trei surori se întorc acasă în momentul în care tatăl lor dispare într-un mod neprevăzut. Nici moartea lui şi nici înmormântarea nu o înfrânează pe mamă să fie ceea ce a ajuns, un om crud, ironic şi acid, care devorează fără oprire absolut tot ce prinde, antidepresive, viaţa fiicelor ei şi minciunile ascunse, departe în trecut.

Spectacolul se va juca pe data de 20 februarie, ora 19:00, Sala Liviu Ciulei

 

VIAŢA ŞI MOARTEA LUI RICHARD AL II-LEA

de William Shakespeare

traducere George Volceanov

Cu: Ionuţ Vişan, Tudor Aaron Istodor, Cristi Iacob, Vlad Logigan, Alexandru Voicu, Lucian Iftime, Gabriela Iacob,

Cezar Grumăzescu şi Andrei Seuşan

Regie: RADU IACOBAN

Scenografie: TUDOR PRODAN

Light design: BOGDAN GHEORGHIU

În prim-plan se află lupta pentru putere, pentru coroană, pentru tron şi pentru consolidarea acestora. Urmează intrigile, comploturile şi în final, după un lung şir de crime, detronarea ideii de conducere monarhică odată cu detronarea lui Richard al II-lea, unsul lui Dumnezeu, de către vărul său, exilatul Bolingbroke şi viitor Rege sub numele de Henry al IV-lea.

Richard al II-lea este considerată una dintre cele mai bune piese ale lui Shakespeare: lucidă, elocventă şi structurată original. Poate fi văzută fie ca o tragedie, fie ca o piesă istorică sau o dramă politică sau ca parte a unui vast ciclu dramatic care a contribuit la naşterea identităţii naţionale a Angliei. Dacă astăzi poate părea o piesă muzeală, în timpurile lui Shakespeare a fost considerată piesa care submina ordinea internă a statului şi Regina Elisabeta I a declarat indignată: Eu sunt Richard al II-lea.

Spectacolul se va juca la o dată ce urmează a fi anunţată

Foto sus: Itinerarii, Adi Bulboacă

28
/03
/20

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, oferă gratuit o selecție de filme pentru a vă transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în perioada de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

28
/03
/20

MNLR a primit miercuri, 25 martie 2020, Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” în semn de apreciere pentru efortul depus în vederea păstrării identităţii naţionale şi a răspândirii valorilor culturale româneşti, pentru dăruirea cu care s-a implicat în organizarea de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri.

28
/03
/20

Pe 1 aprilie 1990, la inițiativa maestrului Ion Lucian, a fost înființat Teatrul EXCELSIOR, ca teatru pentru copii şi tineret. Actul de naştere i-a fost semnat de ministrul Culturii de atunci, filosoful şi scriitorul Andrei Pleşu.

27
/03
/20

Radu Jude a creat filmul “Tipografic Majuscul”, care, până să fie carantină, putea fi văzut în cinematografe. Totodată, aceeași poveste poate fi văzută și la teatru, la Odeonul bucureștean. “Tipografic Majuscul”, spectacol de Gianina Cărbunariu, a avut premiera în urmă cu șapte ani și nu și-a pierdut importanța.

26
/03
/20

Cartea “Izgoniții” a fost publicată anul trecut la Polirom. Ea vine după “Sectanții” și “Bandiții”, împreună formând o trilogie a marginalilor unică în literatura română. A scris-o Vasile Ernu.

26
/03
/20

Traversăm cu toții vremuri dificile, la care nimeni nu se aștepta. Pentru sănătatea noastră și a celor din jur, suntem nevoiți să stăm departe unii de ceilalți, însă gândurile bune și solidaritatea ne pot aduce aproape.

26
/03
/20

Mesajul oficial pentru 27 martie, Ziua Internațională a Teatrului, este transmis în 2020 de Shahid Nadeem, cel mai important dramatug pakistanez și directorul renumitului teatru Ajoka, profesor de dramaturgie la Ajoka Institute for Performing Arts și la Institute for Art and Culture, Lahore.

25
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat anul trecut în premieră mondială în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo şi disponibil pe platforma HBO GO, "Fata de aur" (2019), de Denisa Morariu-Tamaş şi Adrian Robe, îi face un portret fostei gimnaste Andreea Răducan.

25
/03
/20

Cunoscutul scriitor și disident Paul Goma a murit în noaptea de 24 spre 25 martie, într-un spital din Franța, din cauza infectării cu coronavirus.

25
/03
/20

Pentru că #staiacasa în perioada aceasta, Teatrul EXCELSIOR te provoacă să scrii! Au mai rămas câteva zile în care adolescenții din întreaga țară se pot înscrie la Concursul de dramaturgie NEW DRAMA, dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Termenul limită pentru aplicații: 30 martie 2020.

Page 1 of 86812345...102030...Last »