Microstagiunea Teatrului din Arad la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-clasic-ioan-slavici-din-arad-in-luna-aprilie-la-bucuresti/

În perioada 21-23 aprilie 2017, Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad va susţine patru spectacole pe scenele a două importante teatre din Bucureşti, respectiv Teatrul Odeon şi Teatrul Nottara.

Un articol de Petre Ivan|11 aprilie 2017

Ecarisajul pentru toți de Boris Vian, regia Tudor Lucanu, Bull de Mike Bartlett, regia Bobi Pricop, Orașul nostru adaptare după textul lui Thornton Wilder, regia Cristian Ban și Vârful aisbergului de Antonio Tabares, regia Theodor-Cristian Popescu — patru dintre cele mai noi producții ale instituției — vor oferi publicului din București, pentru doar trei zile, o părticică din atmosfera teatrului arădean.

Vineri, 21 aprilie 2017, ora 19.00, la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, iubitorii teatrului pot vedea Ecarisajul pentru toți de Boris Vian. Regia și scenografia spectacolului sunt semnate de Tudor Lucanu, aflat la prima colaborare cu echipa Teatrului în calitate de regizor.

Din distribuție fac parte actorii: Ovidiu Ghiniță, Alex Mărgineanu, Ioan Peter, Adriana Ghiniță, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat, Robert Pavicsits, Cosmin Blaga, Marian Parfeni, Ionel Bulbuc, Dorina Darie-Peter, Ștefan Statnic, Angela Petrean-Varjasi, Călin Stanciu și Eric Țuțuianu.

Arad

Bull, de Mike Bartlett

O comedie neagră a cărei acțiune se petrece în 6 iunie 1944, ziua debarcării din Normandia. Un spectacol despre indiferență, despre istorie și istorii, despre un război cu drame adevărate sau insignifiante. Un spectacol al demitizării războiului.

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, orele 18.00 și 20.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon vor avea loc două reprezentații cu Bull, de Mike Bartlett, spectacol care a avut premiera anul trecut.

O montare pe baza unui text greu de încadrat într-un gen, un fel de darwinism social a regizorului Bobi Pricop, proaspăt nominalizat la Premiile UNITER din acest an.

Din distribuție fac parte actorii: Ovidiu Ghiniță, Alex Mihăescu / Alex Mărgineanu, Carmen Vlaga-Bogdan și Andrei Elek. Scenografia poartă semnătura Velicăi Panduru.

O poveste despre corporatiști și concedieri, despre hărțuirea din multinaționale, dar care ‘abordează o temă mult mai profundă, universală, despre natura umană și despre laturile ei cele mai crude. (Bobi Pricop)

În ultima zi a vizitei Teatrului Clasic Arad la București — duminică, 23 aprilie 2017 — sunt programate două spectacole pe scena Teatrului Odeon.

Arad

Orașul nostru, în regia lui Cristian Ban

La ora 18.00, Sala Studio a Teatrului Odeon găzduiește cea mai recentă producție a teatrului arădean: Orașul nostru, adaptare după textul lui Thornton Wilder, în regia lui Cristian Ban și scenografia Cristinei Milea. Premiera spectacolului a avut loc în pe 26 februarie 2017.

Din distribuție fac parte actorii: Ioan Peter, Cecilia Lucanu-Donat, Alex Mărgineanu, Angela Petrean-Varjasi, Dorina Darie-Peter, Ștefan Statnic, Robert Pavicsits, Roxana Sabău, Călin Stanciu.

De la ora 20.30, la Sala Majestic,  actorii Dorina Darie-Peter, Bogdan Costea, Ioan Peter, Cecilia Lucanu-Donat, Ștefan Statnic, Călin Stanciu vor oferi publicului bucureștean frânturi din actualitatea internațională a mediilor tehnologice, din zarva relațiilor interpersonale a lumii competitive și ostile care ne afectează pe toți.

Este vorba despre spectacolul Vârful aisbergului, de Antonio Tabares, a cărei regie o semnează Theodor-Cristian Popescu. Scenografia este creată de Cosmin Ardeleanu.

Foto: Teatrul Ioan Slavici din Arad – Laurian Popa

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.