Teatrul de Artă Bucureşti îşi deschide stagiunea de vară
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-arta-bucuresti-isi-deschide-stagiunea-de-vara/

Teatrul de Artă Bucureşti (TAB) îşi deschide stagiunea de vară, astăzi, în spaţiul numit ,,Teatru fără tavan”, amenajat în curtea interioară a instituţiei.

Un articol de Andrada Văsii|8 iulie 2013

Teatrul de Artă Bucureşti (TAB) îşi deschide stagiunea de vară, astăzi, în spaţiul numit ,,Teatru fără tavan”, amenajat în curtea interioară a instituţiei.

Astfel, la sediul TAB, care dispune de o curte interioară generoasă, ferită de zgomotul urban, a fost amenajat un ,,Teatru fără tavan”, acesta fiind un spaţiu de evenimente, spectacole de teatru şi concerte, cu o capacitate de 85 de locuri.

Stagiunea de vară începe la ora 21.15, cu spectacolul ,,Caragiale.ro”- spectacol de teatru coupe, în premieră, cu poveşti mai puţin cunoscute ale lui Caragiale, cu un umor savuros, pentru România anului 2013, apoi, de la 21.45, va fi prezentat un spectacol inedit, ,,Ludwig, Niccolo & Jo”, cu actorii Radu Gheorghe şi Mihai Bisericanu alături de Georgeta Ciocârlan.

O lansare de cinci zile

Teatrul de Artă Bucureşti, sub actuala titulatură, s-a născut din iniţiativa actorului George Constantinescu în anul 2010, însă experienţa artistică a început cu alţi patru ani în urmă. Anul trecut, pe 8 decembrie 2012, TAB a deschis porţile propriei săli de spectacole, în cadrul unui eveniment de lansare desfăşurat pe o perioadă de cinci zile, iar în cele şapte luni care au urmat lansării oficiale, pe scena TAB au avut loc, aproape în fiecare seară, spectacole de teatru (producţii proprii sau găzduite) pentru adulţi, dar şi pentru copii, concerte sau evenimente în cadrul unor festivaluri, informează un comunicat remis Mediafax.

2 luni de spectacole

Stagiunea Teatru fără tavan a Teatrului de Artă Bucureşti va fi deschisă permanent în perioada 8 iulie – 8 septembrie 2013, şi va încânta publicul cu spectacole de teatru pentru maturi, spectacole pentru copii, derulate în cadrul proiectulului Teatrul de Artă Junior, concerte şi evenimente în aer liber.

Foto credit: Teatrul de Artă Bucureşti (facebook)

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).