Teatrul de Arta – final de săptămână aniversară
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-arta-final-de-saptamana-aniversara/

La Teatrul de Arta Bucureşti, săptâmâna aniversară a început sub semnul norocului, cu premiera spectacolului ,,6 din 49”, şi se încheie cu o premieră specială, care îi va dovedi publicului că, de fapt, în viaţă nimic nu este întâmplător.

Un articol de Andrada Văsii|13 decembrie 2013

La Teatrul de Arta Bucureşti, săptâmâna aniversară a început sub semnul norocului, cu premiera spectacolului „6 din 49“, şi se încheie cu o premieră specială, care îi va dovedi publicului că, de fapt, în viaţă nimic nu este întâmplător.

„Procesul cârtițelor“, cea mai nouă producţie de la Teatrul de Arta Bucureşti, este un spectacol care reproduce fantasticul în realitatea concretă, un joc frumos al unei iubiri ideale în căutarea „cetăţilor”, al luptei dintre Cavaler şi “balaur” şi al regăsirii de sine…

Piesa este astfel scrisă încât ţine publicul cu sufletul la gură şi se complică pe măsură ce povestea se deşiră, asemenea firului de lână, devenind tot mai mult un Vis… mai real decât Realitatea însăşi.

Pe 15 decembrie, de la ora 20.15, puteți asista la vizionarea celei mai fantastice producţii a Teatrului de Artă Bucureşti: „Procesul cârtițelor“, de Sorana Coroamă Stanca, în regia lui Marian Mocanu, cu Mihai Stănescu, Lavinia Pop Coman şi Vlad Ianuş. Scenografia – Răzvan Constantinovici, costumele – Ilona Micu Lorincz.

Teatrul de Arta

Afișul evenimentului de la Teatrul de Arta

„Călătoria pe care o facem toţi, prin acest spectacol, echivalează cu un drum de iniţiere, de explorare a propriei conştiinţe… Regăsim semnele prezenţei Cârtiţelor – care, şi ele, odată, au fost oameni… pretutindeni, în jurul nostru…”, spune regizorul Marian Mocanu, care invită publicul la un spectacol-elogiu adus Iubirii şi Prieteniei, pentru a afla până unde sunt dispuse personajele să meargă pentru a fi (sau a nu fi)… oameni!

Aşadar, pe 15 decembrie, de la 20.15, Teatrul de Artă Bucureşti va închide săptămâna aniversară a primului an de activitate pe propria scenă, din strada Sfântul Ştefan nr. 21, dar continuă să îşi ţină ușile larg deschise, pentru publicul iubitor de teatru.

Foto credit: Teatrul de Arta

26
/01
/24

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.