Teatrul de Arta – final de săptămână aniversară
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-arta-final-de-saptamana-aniversara/

La Teatrul de Arta Bucureşti, săptâmâna aniversară a început sub semnul norocului, cu premiera spectacolului ,,6 din 49”, şi se încheie cu o premieră specială, care îi va dovedi publicului că, de fapt, în viaţă nimic nu este întâmplător.

Un articol de Andrada Văsii|13 decembrie 2013

La Teatrul de Arta Bucureşti, săptâmâna aniversară a început sub semnul norocului, cu premiera spectacolului „6 din 49“, şi se încheie cu o premieră specială, care îi va dovedi publicului că, de fapt, în viaţă nimic nu este întâmplător.

„Procesul cârtițelor“, cea mai nouă producţie de la Teatrul de Arta Bucureşti, este un spectacol care reproduce fantasticul în realitatea concretă, un joc frumos al unei iubiri ideale în căutarea „cetăţilor”, al luptei dintre Cavaler şi “balaur” şi al regăsirii de sine…

Piesa este astfel scrisă încât ţine publicul cu sufletul la gură şi se complică pe măsură ce povestea se deşiră, asemenea firului de lână, devenind tot mai mult un Vis… mai real decât Realitatea însăşi.

Pe 15 decembrie, de la ora 20.15, puteți asista la vizionarea celei mai fantastice producţii a Teatrului de Artă Bucureşti: „Procesul cârtițelor“, de Sorana Coroamă Stanca, în regia lui Marian Mocanu, cu Mihai Stănescu, Lavinia Pop Coman şi Vlad Ianuş. Scenografia – Răzvan Constantinovici, costumele – Ilona Micu Lorincz.

Teatrul de Arta

Afișul evenimentului de la Teatrul de Arta

„Călătoria pe care o facem toţi, prin acest spectacol, echivalează cu un drum de iniţiere, de explorare a propriei conştiinţe… Regăsim semnele prezenţei Cârtiţelor – care, şi ele, odată, au fost oameni… pretutindeni, în jurul nostru…”, spune regizorul Marian Mocanu, care invită publicul la un spectacol-elogiu adus Iubirii şi Prieteniei, pentru a afla până unde sunt dispuse personajele să meargă pentru a fi (sau a nu fi)… oameni!

Aşadar, pe 15 decembrie, de la 20.15, Teatrul de Artă Bucureşti va închide săptămâna aniversară a primului an de activitate pe propria scenă, din strada Sfântul Ştefan nr. 21, dar continuă să îşi ţină ușile larg deschise, pentru publicul iubitor de teatru.

Foto credit: Teatrul de Arta

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.