Teatrul de Comedie, 57 de ani. La mulți ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-comedie-57-de-ani-la-multi-ani/

Teatrul de Comedie din Bucureşti a sărbătorit zilele trecute, la Sala „Radu Beligan”, alături de actorii săi şi de invitaţi speciali, 57 de ani de la înfiinţare.

Un articol de Petre Ivan|8 ianuarie 2018

Momentul aniversar a fost deschis cu un scheci în care actorii Dorina Chiriac, Bogdan Cotleţ, Dan Rădulescu, Andreea Samson şi Lucian Ionescu au introdus publicul în atmosfera de culise a teatrului.

În încheierea momentului au fost invitaţi să urce pe scenă şi cei mai noi actori ai trupei – Ilona Brezoianu, Anghel Damian, Ana Maria Turcu, Andreea Alexandrescu, Alexandru Conovaru, Dan Rădulescu, Liviu Pintileasa, Silviu Debu, Anca Dumitra şi Irina Ştefan.

Trecerea către al doilea moment al serii, concertul Orchestrei Medicilor din România „Dr. Ermil Nichifor”, a fost făcut de actorul Mihai Bisericanu, care a prezentat publicului o scurtă istorie haioasă a apariţiei pianului.

Prima melodie a serii a fost dirijată de George Mihăiţă, care le-a cerut atât muzicienilor, cât şi invitaţilor să se ridice în picioare pentru a cânta împreună „La mulţi ani!”.

Dirijez acest teatru de 15 ani. Mult, ar zice unii, alţii însă ar zice… foarte mult! Şi unii şi alţii au dreptate. Se lucrează acum la o ordonanţă, nu pot să-i spun de urgenţă, pentru că se lucrează de vreo cinci ani de zile, în care noi, directorii trecuţi de… trecuţi, să… aşa, încet-încet. Bravo lor! Îmi pare bine! Vor veni alţii mai tineri sau mai bătrâni în locul nostru. Cert este că m-am gândit să las un alt dirijor în locul meu, să vadă şi alţii cum este. De aceea îl chem, cu toată dragostea, pe Iosif Ion Prunner. – George Mihăiţă.

Seara muzicală a început cu „Divertisment în Re Major” de Mozart. „Mica Serenadă” de Mozart a fost interpretată atât în varianta ei originală, cât şi într-o variantă umoristică. Din programul muzical al serii nu au lipsit Franz Liszt sau Johannes Brahms.

În fiecare an, pe 5 ianuarie, managerul George Mihăiţă îi adună la un loc pe actorii de astăzi şi pe foştii membri ai trupei, regizori, colaboratori sau doar prieteni ai instituţiei, pentru a sărbători încă un an din existenţa Teatrului de Comedie.

5 ianuarie 1961 reprezintă data la care noua instituţie înfiinţată şi condusă de Radu Beligan, Teatrul de Comedie, şi-a deschis porţile către public cu premiera spectacolului „Celebrul 702” de Alexandru Mirodan, în regia lui Moni Ghelerter.

Foto: Teatrul de Comedie – facebook

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.