TEATRUL DE COMEDIE – 59 de ani de existență
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-comedie-59-de-ani-de-existenta/

Duminică, 5 ianuarie 2020, Teatrul de Comedie a sărbătorit 59 de ani de la înfiinţare. Aniversarea s-a desfăşurat la Sala Nouă, într-un cadru restrâns, alături de echipa Teatrului, actori şi colaboratori.

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2020

Evenimentul festiv a fost marcat printr-un moment comic prezentat de actorul Alexandru Conovaru și regizat de Vlad Cristache, dar și prin proiectarea unui videoclip retrospectiv care a însumat imagini inedite și filmări de la principalele proiecte și evenimente conexe ale Teatrului. Cunoscutul naist Nicolae Voiculeț a fost invitatul special al serii, recitalul său stârnind un lung val de aplauze.

Teatrul de Comedie a luat naștere la 5 ianuarie 1961, odată cu premiera spectacolului Celebrul 702 de Alexandru Mirodan, în regia lui Moni Ghelerter.

Aflat în clădirea mai vechiului teatru Alhambra-Excelsior, sub directoratele lui Radu Beligan, Lucian Giurchescu, Valentin Plătăreanu, Silviu Stănculescu, Vladimir Găitan, Dan Vasiliu și George Mihăiță, instituția a cunoscut ani de glorie, atât pe plan național, cât și internațional, distingându-se prin curaj, inovație și calitate.

11
/11
/13

CRONICĂ DE CONCERT „Un artist îşi asumă riscuri”, aşa s-ar putea sintetiza ceea ce pianista Valentina Lisitsa a împărtăşit cu jurnaliştii şi publicul bucureştean pe parcursul zilei de 5 noiembrie 2013, la Ateneul Român.

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.