Teatrul de Comedie împlinește 60 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-comedie-implineste-60-de-ani/

Pentru Teatrul de Comedie anul 2021 marchează 60 de ani de activitate, pe care îi va sărbători într-un mod cu totul inedit, adaptat condiţiilor actuale.

Un articol de Liliana Matei|4 ianuarie 2021

O privire retrospectivă asupra istoriei Teatrului va demonstra însă, că acesta a avut curajul să își înceapă activitatea și nu de puține ori să o continue, în situații deloc ușoare. În seara de 5 ianuarie 1961 a avut loc primul spectacol al Teatrului nou înființat în Centrul Vechi al capitalei și de atunci, producțiile memorabile și evenimentele inedite au bucurat spectatori din întreaga țară și din străinătate.

Anul acesta vă invităm la o aniversare online, pe pagina noastră de Facebook (TeatrulComedie) și Instagram (teatrul.de.comedie), marți 5 ianuarie 2021, începând cu ora 12.00. Pentru Teatrul de Comedie, ocazia de a sărbători virtual înseamnă și bucuria de a fi împreună într-un număr mult mai mare și pentru mai mult timp, alături de prieteni, spectatori fideli, viitori spectatori, cronicari, jurnaliști, echipa artistică și administrativă.

Programul se va desfășura pe durata întregii zile de 5 ianuarie și va include o serie de proiecte difuzate în premieră, precum: Revizitări ale marilor dramaturgi, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, un proiect care aduce în prim- plan texte inedite ale dramaturgiei românești prin lecturi susținute de actorii Teatrului de Comedie (primul episod va fi dedicat lui George Ciprian și va cuprinde o povestire din volumul Măscărici și mâzgălici, în lectura actorului Marius Florea Vizante), spectacol lectură după textul Ultima iubire a lui Cezar de Horia Gârbea, regia Dragoș Huluba, debutul schetch show-ului Meniul zilei de Bogdan Cotleț și Dan Rădulescu, dar și difuzarea unor videoclipuri speciale care reamintesc momente memorabile din istoria Teatrului.

PROGRAM 5 ianuarie 2021

12.00 Cuvânt deschidere George Mihăiță 13.00 Comedie stories

#BestOF Teatrul de Comedie

13.30 Amintiri din Teatru – episodul 1 14.30 Amintiri din Teatru – episodul 2 15.00 Then&Now

remember „Celebrul 702” (1961) cu Lamia Beligan

„Afară, departe, pe câmp” (2020) cu Cătălin Ștefănescu

15.30 Amintiri din Teatru – episodul 3

16.00 Spectacol lectură

„Ultima iubire a lui Cezar” de Horia Gârbea, regia Dragoș Huluba

spectacol lectură; cu: Delia Nartea, Simona Stoicescu, Liviu Pintileasa, Silviu Debu, Dan Rădulescu, Răzvan Krem Alexe

16.30 Amintiri din Teatru – episodul 4

17.30 Remember Ziua Teatrului

#BestOF Gala Teatrului de Comedie

18.15 Amintiri din Teatru – episodul 5

19.00 Revizitări ale marilor dramaturgi

Episodul 1 „Protecție” de George Ciprian, în lectura lui Marius Florea Vizante Concept: Vlad Massaci și Iuliana Vîlsan

Editare video: Daniel Paul Ciobanu

În parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române

19.30 Amintiri din Teatru – episodul 6

20.00 Meniul zilei – Sketch show

Episodul 1 cu: Bogdan Cotleț, Dan Rădulescu, Anghel Damian, Liviu Pintileasa, Alex Conovaru, Mirela Zeța, Serban Georgevici, Ilona Brezoianu, Ana Maria Turcu, Silviu Debu, Ruxandra Grecu

20.30 Amintiri din Teatru – episodul 7

21.00 Comedia Remix

Difuzarea documentarului despre înființarea Teatrului de Comedie, realizat în anul 2014 de Cristina Modreanu și Maria Drăghici în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.