Teatrul de Comedie își invită spectatorii la reprezentații în aer liber
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-comedie-isi-invita-spectatorii-la-reprezentatii-in-aer-liber/

După o lungă perioadă în care interacţiunea cu publicul s-a realizat doar în mediul virtual, Teatrul de Comedie îşi invită spectatorii la o serie de reprezentaţii în aer liber. Reîntâlnirea reprezintă pentru Teatru un moment de sărbătoare, de aceea au fost programate şi spectacole cu acces gratuit.

Un articol de Petre Ivan|10 august 2020

În datele de 21 și 22 august, de la ora 20.30, Muzeul Național al Literaturii Române va găzdui în curtea interioară (Strada Nicolae Crețulescu 8), două reprezentații RENCONTRES, un spectacol cu Violeta și Dragoș Huluba.

Nu vei regreta să îți petreci ultimele zile de vară vizionând un spectacol conceput cu o fantezie debordantă, în care expresia, mimica, plasticitatea corporală, dansul și pantomima creează un veritabil comentariu despre dragoste, însingurare și înstrăinare, fin, sensibil, ironic. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile și în baza unei rezervări în prealabil, la adresa de email [email protected].

În datele de 29, 30 august și 3 septembrie, de la ora 21.00, în cadrul celei de-a de-a patra stagiuni „Teatru în TVR” sunt programate reprezentații ale spectacolului DISEARĂ LA 7 de Aurelian Bărbieru, regia Chris Simion-Mercurian, cu Alexandru Conovaru și Ilona Brezoianu. Acestea se vor desfășura în Grădina TVR (strada Colonel Blaremberg). Prețul unui bilet este de 33 de lei și achiziția se poate realiza online, de pe site-ul Teatrului de Comedie, începând de sâmbătă 8 august. Biletele vor fi disponibile și la fața locului.

• Se interzice accesul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 sau care au fost în contact cu astfel de persoane.

• Se vor respecta distanţele impuse de organizatori atât pe spaţiul de acces, cât şi pe locurile repartizate.

• Este obligatorie purtarea măștii de protecţie pe întreaga perioadă de prezenţă în incinta TVR.

• Nu este permisă apropierea de scenă și oferirea de flori actorilor la sfârșitul spectacolelor.

Reguli pentru acces: La intrare, fiecare spectator va trebui:

• să completeze o declaraţie pe proprie răspundere

• să accepte termoscanarea

• să accepte purtarea mășii de protecție în incintă și pe întreaga durată a reprezentației.

Detalii complete aici: http://www.tvr.ro/regulile-obligatorii-pentru-participan-ii-la-stagiunea-teatru-in-tvr-editia-a-patra_28398.html#view

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

19
/11
/14

O punere în scenă a unei piese de Brecht care rămâne fidelă poveștii și care totodată reușește să fie autentică și palpitantă pentru spectator este „Omul cel Bun din Seciuan" cu regia semnată de Andrei Șerban la Teatrul Bulandra din București.

19
/11
/14

Am văzut cărţi nefericite. Multe. Uitate, necitite, abandonate, batjocorite, cărţile trăiesc o dramă dacă ajung în mâna sau în apropierea cui nu trebuie.

18
/11
/14

Caroline Gombé este o actriţă româncă absolventă a UNATC Bucureşti, dar şi a unui Master în Arta actorului în SUA. În prezent, trăieşte şi lucrează în New York, oraşul de care se declară iremediabil îndrăgostită. Despre călătoria ei profesională şi despre viaţa în metropola newyorkeză ne vorbeşte în acest interviu.

18
/11
/14

Comedia Annie, un muzical clasic, marca Broadway, care a încântat publicul generaţii întregi, vine pe marile ecrane într-o viziune nouă, contemporană, produsă de Columbia Pictures. Micuţa actriţă Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild), nominalizată la Oscar, o interpretează pe Annie, o copilă orfană, dar optimistă, care se dovedeşte a fi suficient de tare ca să reziste pe străzile New York-ului, în 2014.

18
/11
/14

Sub semnul aniversar al celor 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, Radio România organizează duminică, 23 noiembrie, un concert folcloric sub titlul „86 de ani de folclor la Radio - LAUREAŢII RADIOULUI”.

18
/11
/14

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii", un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

18
/11
/14

Fidel misiunii sale de a descoperi și împărtăși publicului din România cele mai intrigante noutăți cinematografice, Festivalul Internațional de Film Experimental București (BIEFF, 10-14 decembrie) dă startul unui nou parteneriat, cu Berlinale Forum Expanded, în cadrul căruia va prezenta patru filme din selecția prestigioasei secţiuni a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. 

18
/11
/14

Dacă până acum ,,Love Building” era tabăra de reparat relaţii, de această dată lucrurile se complică şi pentru terapeuţi, care în frunte cu personajul interpretat de Dragoş Bucur experimentează diverse probleme de cuplu, alături de actriţa Adina Şteţcu, cea care din 26 decembrie îi este parteneră pe marele ecran în Alt Love Building.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

18
/11
/14

Pe cât sunt de frecvente expozițiile de grup în lumea artistică, pe atât sunt de rare cele omogene ca valoare și concepție, căci un astfel de proiect necesită ca un grup de artiști capabili să-și pună laolaltă viziunile personale în subordinea unei idei comune, iar rezultatul să fie unitar și din punct de vedere al formei.