Teatrul de Sufragerie – spectacol aniversar: ,,9 grade la Paris”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-sufragerie-spectacol-aniversar-9-grade-la-paris/

Sâmbătă, 24 ianuarie, de la ora 20.00, Teatrul de Sufragerie sărbătoreşte trei ani de activitate prin spectacolul de teatru-film ,,9 grade la Paris”. 

Un articol de Liliana Matei|20 ianuarie 2015

Într-o seară de iarnă, o femeie în jur de 34 de ani se pregăteşte să-şi părăsească definitiv familia, soţul şi băieţelul de 5 ani. Ea pleacă la cineva, care a făcut-o să se îndrăgostească atât de tare, încât a ajuns să nu mai înţeleagă deloc cine a fost ea până acum. Spectacolul spune, în timp real, povestea ultimilor 56 de minute, pe care această femeie le petrece la ea în casă, singură, înainte de plecare.

Veţi putea urmări povestea simultan, din două perspective diferite, din cea a teatrului pe de o parte şi cea a filmului pe de altă parte. Pentru a putea cuprinde universul acestei femei în momentul plecării, spectacolul îmbină două modalități de exprimare diferite: cea cinematografică și cea teatrală.

Partea cinematografică va exprima felul în care femeia se auto priveşte din afară, iar teatrul va scoate la suprafaţa lumea ei interioară. Așadar, spectacolul se compune pe de o parte dintr-un film de 56 de minute, iar pe de altă parte dintr-un monolog, interpretat pe scenă, de aceeași actriță pe care o vedem și în film.

9 grade la Paris

Regia: Peter Kerek
Scenografia: Cristi Niculescu
Costume şi machiaj: Teodora Mardare
Imagine: Florin Costache
Montaj: Alex Borundel
Sunet Mihai Bogos

INFO

Participarea în limita a 20 de locuri disponibile. Pentru bilete şi detalii [email protected], bilete online www.iabilet.ro. Teatrul de Sufragerie, Str. Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1, Tel: 0723.565.113. www.teatruldesufragerie.ro

Trei ani de Teatru de Sufragerie

Înfiinţat în ianuarie 2012 şi inaugurat oficial cu spectacolul Sunt un orb în regia lui Horaţiu Mălăele, Teatrul de Sufragerie propune o alternativă a teatrului din sălile convenţionale şi non convenţionale prin îndepărtarea barierei actor – spectator, schimbând perspectiva spectatorului cu privire la nivelul lui de implicare. Sufrageria, un salon interbelic sofisticat, ea însăşi este un decor, devine scena de joc, scenă pe care s-au jucat până în prezent peste 100 de spectacole care au participat la festivalurile din Bucureşti, Iaşi, Bacău, Sibiu şi Tukums (Letonia). Teatrul de Sufragerue este o experienţă unică şi personală. Un altfel de teatru, un altfel de spectacol. ACASĂ. Este un transfer de emoţie ca într-o atingere subtilă.

Dintre spectacolele celor trei stagiuni amintim: Acasă de Ştefan Caraman, Zorba după Kazantzakis, Ciao Bella de Antoaneta Zaharia, Moskova- Petuski de Theo Herghelegiu, Cântăreaţa Cheală, de Eugene Ionesco, Netotu de Cristian Juncu, Cele 3 Roxanici de Theo Herghelegiu, Ne vom revedea in anul care a trecu, de Stefan Caraman etc.

Teatrul de Sufragerie a câştigat premii importante în cadrul Maratonului Teatrului Independent – Bucharest Frânge 2012, Iaşi Frânge Festival 2013 şi a primit nominalizări la Festivalul Naţional al Teatrului Independent 2013.

În martie 2014, Teatrul de Sufragerie a înregistrat prima premieră teatrală din România pe un aeroport, Aeroportul Internaţional Henry Coandă, un concept care a presupus înlocuirea scenei cu spaţiul real al poveştii, fiecare – actor şi spectator – fiind expus într-un mod diferit şi neobişnuit. Este vorba de spectacolul „Ne vom revedea în anul care a trecut”, de Ştefan Caraman, regia Alexandru Nagy, cu Gelu Nițu, Cătălina Mustaţă, Meda Victor şi Mihai Smarandache.

 

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.