Teatrul Evreiesc, partener al Săptămânii Culturii Israeliene
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-evreiesc-partener-al-saptamanii-culturii-israeliene/

În perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2017, s-a desfăşurat Săptămâna Culturală Israeliană, coordonată de prof. univ. dr. Madeea Axinciuc, Directorul Departamentului de Hungarologie, Studii Iudaice şi Rromani din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, în colaborare cu Universitatea din Bucureşti, Ambasada Statului Israel şi Teatrul Evreiesc de Stat.

Un articol de Liliana Matei|5 noiembrie 2017

În cadrul evenimentului, Teatrul Evreiesc de Stat a prezentat două spectacole pe textele dramaturgului israelian contemporan Hillel Mittelpunkt: „Varșovia: Ghid turistic“, regia Eugen Gyemant și „Șofer / Pictor“, regia Alexandru Dabija.

Ambele spectacole fac parte dintr-un program cultural pe care Teatrul Evreiesc de Stat l-a derulat cu succes în ultimii 5 ani.

Programul „Viaţa evreiască reflectată în dramaturgia israeliană“ a fost gândit pentru a aduce în faţa publicului din România piese ale unor autori israelieni extrem de interesanţi, texte care să înfăţişeze lumea complexă a Israelului contemporan.

La ambele reprezentații, sala Teatrului Evreiesc de Stat a fost arhiplină, spectacolele fiind primite cu entuziasm de publicul spectator.

Maia Morgenstern

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.