Teatrul Evreiesc, partener al Săptămânii Culturii Israeliene
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-evreiesc-partener-al-saptamanii-culturii-israeliene/

În perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2017, s-a desfăşurat Săptămâna Culturală Israeliană, coordonată de prof. univ. dr. Madeea Axinciuc, Directorul Departamentului de Hungarologie, Studii Iudaice şi Rromani din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine, în colaborare cu Universitatea din Bucureşti, Ambasada Statului Israel şi Teatrul Evreiesc de Stat.

Un articol de Liliana Matei|5 Noiembrie 2017

În cadrul evenimentului, Teatrul Evreiesc de Stat a prezentat două spectacole pe textele dramaturgului israelian contemporan Hillel Mittelpunkt: „Varșovia: Ghid turistic“, regia Eugen Gyemant și „Șofer / Pictor“, regia Alexandru Dabija.

Ambele spectacole fac parte dintr-un program cultural pe care Teatrul Evreiesc de Stat l-a derulat cu succes în ultimii 5 ani.

Programul „Viaţa evreiască reflectată în dramaturgia israeliană“ a fost gândit pentru a aduce în faţa publicului din România piese ale unor autori israelieni extrem de interesanţi, texte care să înfăţişeze lumea complexă a Israelului contemporan.

La ambele reprezentații, sala Teatrului Evreiesc de Stat a fost arhiplină, spectacolele fiind primite cu entuziasm de publicul spectator.

Maia Morgenstern

17
/01
/19

TURISM CULTURAL. Iordania e cu mult mai mult decât deșertul Wadi Rum și Petra, minunea din deșert, binecunoscute de altfel călătorilor români. Vă propunem altceva.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

16
/01
/19

Seară specială la Teatrelli, cu intrare liberă: Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru invită publicul la o dezbatere care marchează împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

14
/01
/19

Spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, în regia lui Toma Dănilă, după un text de Samuel Beckett, se joacă la Unteatru. În spectacol apare un singur actor: Constantin Cojocaru.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

Page 1 of 76912345...102030...Last »