Teatrul Excelsior, în premieră, la Târgul ”Gaudeamus”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-excelsior-in-premiera-la-targul-gaudeamus/

Excelsior ”cucereşte” Cetatea Cărţii. Vom fi prezenţi la fiesta lecturii, duminică, 25 noiembrie, începând cu ora 13.00.   Unde ne găsiţi? În elegantul şi rafinatul spaţiu al Editurii Vellant (situat în incinta sălii Romexpo, nivel 0.00, stand 18). Descindem direct în mijlocul cititorilor cu un fragment din recenta premieră a Teatrului Excelsior ”Zâna Zorilor”. Basmul […]

Un articol de |23 noiembrie 2012

Excelsior ”cucerește” Cetatea Cărții. Vom fi prezenți la fiesta lecturii,

duminică, 25 noiembrie, începând cu ora 13.00.

 
Unde ne găsiți?

În elegantul și rafinatul spațiu al Editurii Vellant (situat în incinta sălii Romexpo, nivel 0.00, stand 18). Descindem direct în mijlocul cititorilor cu un fragment din recenta premieră a Teatrului Excelsior ”Zâna Zorilor”. Basmul lui Ioan Slavici a fost dramatizat și pus în scenă de tânăra regizoare Ilinca Stihi.
 
Dan Clucinschi – în rolul Petru – și Raluca Botez – în rolul Zânei Zorilor – vor fi partenerii dumneavoastră prin lumea fără de sfârșit a imaginației, unde orice vis devine realitate.

Practic, la Târgul ”Gaudeamus-Carte de Învățătură”, Teatrul Excelsior și Editura Vellant scriu împreună o poveste cu zâne, balauri, împărați și feciori de împărați, duhuri ale pădurii și făpturi fantastice. După ce îi veți privi și asculta pe cei doi talentați actori, veți putea răsfoi o ”carte-bijuterie”, basmul ”Zâna Zorilor”, de Ioan Slavici, publicat de Editura Vellant cu ilustrații de excepție realizate de Mădălina Andronic.

Nu lipsiți de la acest eveniment inedit găzduit de standul Editurii Vellant, la Târgul Gaudeamus, unde Teatrul Excelsior se află în premieră cu o… premieră!

17
/07
/14

Povestea fostului preot Daniel Corogeanu, care a inspirat filmul "Dupa dealuri", regizat de Cristian Mungiu şi premiat la Cannes în 2012, este prezentată în publicaţia britanică Daily Mail, în contextul în care Vaticanul şi-a dat binecuvântarea privind exorcizările ca practică a Bisericii Catolice.

16
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Pentru actorul Gheorghe Cozorici, teatrul însemna arta cuvântului rostit cu inflexiuni poematice. După interpretarea lui Becket din spectacolul ,,Becket sau onoarea zeilor” de Jean Anouilh, a fost comparat cu marele actor de film Richard Burton.

15
/07
/14

Andreea Bibiri spune că în teatru nu există democrație. Mărturisește că regizorul care a influențat-o cel mai mult a fost Liviu Ciulei și vorbește despre prima ei colaborare cu actorul Marius Manole, într-un spectacol „un pic cam personal“, „Cremă de zahăr ars. Astăzi îi spunem dragoste“.

15
/07
/14

Pentru prima dată în Festivalul Naţional de Teatru, musicalul a atras la preselecţia organizată de UNITER împreună cu dansatorul şi coregraful Răzvan Mazilu aproape 100 de tineri aspiranţi.

15
/07
/14

Superlativul relativ (grad de comparaţie al adverbului şi al adjectivului), care se formează cu ajutorul articolului demonstrativ cel, le dă multora bătăi de cap. Cum este corect? „Doctorița cel mai bine plătită” sau „doctorița cea mai bine plătită”?

15
/07
/14

INTERVIU. Aflat la prima ediţie, festivalul Ceau, Cinema! (17-20 iulie) îşi propune să apropie publicul de filmul european, într-o oraş fără nici un cinematograf de stat funcţional, dar cu ambiţii de capitală culturală: Timişoara. Pentru a afla ce înseamnă un astfel de eveniment, am stat de vorbă cu iniţiatorul şi organizatorul principal: copywriterul şi criticul de film Lucian Mircu.

14
/07
/14

Ajunsă la cea de-a treia ediție, Caravana Metropolis – ‘Cinema în aer liber’, cel mai mare festival nomad de film din ţară, revine în Piața Mică din Sibiu, al șaptelea oraş de pe itinerariul din acest an, unde va rămâne între 15 - 20 iulie.