Teatrul Fără Frontiere lansează Academia de Vară „Masterclass“
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-fara-frontiere-lanseaza-academia-de-vara-masterclass/

„Masterclass“ este un program de formare/specializare profesională continuă a artiştilor, care îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea mijloacelor de expresie ale profesioniştilor din domeniul artei actorului.

Un articol de Andrada Văsii|4 iulie 2013

„Masterclass“ este un program de formare/specializare profesională continuă a artiştilor, care îşi  propune să contribuie la îmbunătăţirea mijloacelor de expresie ale profesioniștilor din domeniul artei actorului.

Acest lucru se realizează prin intermediul unor metode de antrenament cu un nivel ridicat de noutate. Până în prezent, în cadrul programului au fost incluse workshopuri dedicate metodelor şi tehnicilor: Michael Chekhov, Sanford Meisner, Improvizatie – Keith Johnstone, Rasaboxes, Practical Aesthetics, Linklater, Clowning si Melodrama, Commedia dell’Arte, Suzukişi Viewpoints.

Ateliere diverse

Programul „Masterclass’’ continuă în perioada 10-31 August 2013 cu trei noi ateliere:

Atelier Michael Cehov: 10 – 15 august 2013, profesor RagnarFreidank (SUA).

Atelier de tehnică vocală Linklater: 19 – 23 august 2013, profesor Marsha Cox (Germania).

Atelier Viewpoints: 26 – 31 august 2013, profesor Rich Brown (SUA).

O lună de înscrieri

Înscrierile sunt deschise în perioda 2 iulie – 25 iulie 2013.

Cei care doresc să participe sunt invitați să completeze formularul de candidatură și să il trimită, impreuna cu un cv, pe adresa de mail [email protected] până cel târziupe data de 25 iulie. Formularul de candidatură cât și mai multe informații referitoare la atelierele din cadrul academiei se pot găsi aici: www.teatrulfarafrontiere.blogspot.ro

Ateliere pentru toți

La ateliere pot participa: actori, regizori, coregrafi, studenți la actorie.

În vederea participării la atelierele mai sus menționate se va realiza o selecție a participanților care va urmări , gestionarea eficientă a locurilor disponibile pentru fiecare atelier, diversitatea geografică a participanților, experiența anterioară a participanților, specifică atelierului.

Proiectul „Masterclass 2013” este un proiect finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național, implementat de către Fundația Teatrul Fără Frontiere în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București și Teatrul Anton Pann.

Info:

email: [email protected]

http://www.teatrulfarafrontiere.blogspot.ro/

facebook: TeatrulFaraFrontiere

tel. 0727.86.66.73

Foto credit: Teatrul Fără Frontiere

16
/02
/14

Romanul Matei Brunul, cel mai recent titlu semnat de Lucian Dan Teodorovici şi una dintre cele mai premiate şi elogiate apariţii editoriale ale anului 2011, apărut în două ediţii la Polirom (2011, 2014), va fi tradus şi în Turcia. Ediţia în limba turcă va apărea în 2015, la Editura Dedalus.

15
/02
/14

„Black Coal, Thin Ice”,  filmul cineastului chinez  Yinan Diao, a câştigat premiul Ursul de Aur pentru cel mai bun film la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de la Berlin. Din cele 20 de filme din competiție, trei au fost chinezești, iar două dintre acestea au câștigat premii. „E foarte greu de crezut că acest […]

15
/02
/14

Regizorul Radu Gabrea, al cărui film "Lindenfeld" a fost proiectat în avanpremieră, la Institutul Cultural Român din Berlin, spune că pelicula sa este prima care povesteşte "momente total ascunse din istoria României", precum "deportarea saşilor, nemţilor în Siberia". În rolurile principale: Victor Rebengiuc, Ion Caramitru şi Mircea Diaconu.

15
/02
/14

România se numără printre cele opt ţări europene în care, în 2013, s-a înregistrat o creştere a numărului de spectatori în cinematografe, fiind vândute cu 13,8% mai multe bilete, în condiţiile în care, la nivelul Uniunii Europene, numărul tichetelor de cinema vândute a scăzut cu 4,1%.

15
/02
/14

"Mâncam bine şi ieftim, beam bine şi ieftin şi dormeam bine, la căldură, împreună, şi ne iubeam", scria Ernest Hemingway în "A Moveable Feast", un volum de memorii despre perioada în care scriitorul american locuia la Paris în anii 1920. S-a aflat, astfel, şi care era reţeta preferată de burger a lui Hemingway.

14
/02
/14

Idile, trădări în amor, răzbunări sângeroase, personaje bizare și fantezii îndrăznețe – spectatorii le vor regăsi în două dintre programele speciale ale celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Film NexT (3 – 7 aprilie), NexT Is Love și Next Look.

14
/02
/14

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă joi, 20 februarie, ora 19:00, spectacolul „Hamlet” după William Shakespeare, în regia lui Radu-Alexandru Nica. Un Hamlet - rebel fără cauză, construit în jurul replicii cheie a prietenului său, Horațio: „Vremurile și-au ieșit din minți”.

14
/02
/14

Metropolis Film vă invită luni, 17 februarie, de la ora 21.00, în Control, la proiecţia lungmetrajului românesc Ryna, povestea unei adolescente din Sulina care se zbate să-şi găsească identitatea lângă un tata care îi anulează feminitatea.

14
/02
/14

Pe 18, 19, 20 şi 21 februarie, la Sala Palatului, va avea loc Show-ul dedicat copiilor „Scooby-Doo şi Misterul piramidei“. Desenul animat „Scooby-Doo“, cel care a inspirat acest show, a fost votat al doilea cel mai vizionat desen animat din toate timpurile de către adulţi.

14
/02
/14

Regizoarea de teatru şi de operă Alice Barb își serbează ziua de naștere de Valentine's Day, pe 14 februarie. „Când m-am născut, fratele meu (tenorul Nagy Robert), care citea «Alice în ţara minunilor», i-a spus mamei că-și dorește să mă numesc Alice”, povesteşte regizoarea născută la Hunedoara, în 1963.

13
/02
/14

Teatrul de Animație Țăndărică vă invită joi, 13 februarie la orele 18:00, la conferința inaugurală cu titlul Noi tendințe la nivel mondial în teatrul pentru copii, ce deschide seria de teme propuse în cadrul proiectului Conferințele IDEEA – Inovație, Dezvoltare, Educație și Evoluție prin Artă. Cui se adresează teatrul pentru copii? Trebuie să fie teatrul […]