Teatrul Fără Frontiere lansează Academia de Vară „Masterclass“
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-fara-frontiere-lanseaza-academia-de-vara-masterclass/

„Masterclass“ este un program de formare/specializare profesională continuă a artiştilor, care îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea mijloacelor de expresie ale profesioniştilor din domeniul artei actorului.

Un articol de Andrada Văsii|4 iulie 2013

„Masterclass“ este un program de formare/specializare profesională continuă a artiştilor, care îşi  propune să contribuie la îmbunătăţirea mijloacelor de expresie ale profesioniștilor din domeniul artei actorului.

Acest lucru se realizează prin intermediul unor metode de antrenament cu un nivel ridicat de noutate. Până în prezent, în cadrul programului au fost incluse workshopuri dedicate metodelor şi tehnicilor: Michael Chekhov, Sanford Meisner, Improvizatie – Keith Johnstone, Rasaboxes, Practical Aesthetics, Linklater, Clowning si Melodrama, Commedia dell’Arte, Suzukişi Viewpoints.

Ateliere diverse

Programul „Masterclass’’ continuă în perioada 10-31 August 2013 cu trei noi ateliere:

Atelier Michael Cehov: 10 – 15 august 2013, profesor RagnarFreidank (SUA).

Atelier de tehnică vocală Linklater: 19 – 23 august 2013, profesor Marsha Cox (Germania).

Atelier Viewpoints: 26 – 31 august 2013, profesor Rich Brown (SUA).

O lună de înscrieri

Înscrierile sunt deschise în perioda 2 iulie – 25 iulie 2013.

Cei care doresc să participe sunt invitați să completeze formularul de candidatură și să il trimită, impreuna cu un cv, pe adresa de mail [email protected] până cel târziupe data de 25 iulie. Formularul de candidatură cât și mai multe informații referitoare la atelierele din cadrul academiei se pot găsi aici: www.teatrulfarafrontiere.blogspot.ro

Ateliere pentru toți

La ateliere pot participa: actori, regizori, coregrafi, studenți la actorie.

În vederea participării la atelierele mai sus menționate se va realiza o selecție a participanților care va urmări , gestionarea eficientă a locurilor disponibile pentru fiecare atelier, diversitatea geografică a participanților, experiența anterioară a participanților, specifică atelierului.

Proiectul „Masterclass 2013” este un proiect finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național, implementat de către Fundația Teatrul Fără Frontiere în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București și Teatrul Anton Pann.

Info:

email: [email protected]

http://www.teatrulfarafrontiere.blogspot.ro/

facebook: TeatrulFaraFrontiere

tel. 0727.86.66.73

Foto credit: Teatrul Fără Frontiere

29
/10
/16

Arcadie Rusu este directorul Centrului Independent Coregrafic LINOTIP. Coregraf, dansator, performer, licențiat și absolvent de Master în Artă Coregrafică la U.N.A.T.C, acesta vorbeşte în faţa camerei mânuite de fotograful Simion Buia despre experiența sa cu teatrul.

28
/10
/16

Unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Interviul cu Philip Glass, exclusivitate TVR, se vede duminică, 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.„Vom povesti despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade”. (Cătălin Ştefănescu)

28
/10
/16

Schimbatul unei baterii la ceas nu e o chestiune deloc simplă dacă vrei să apelezi la un profesionist. De cele mai multe ori cu acest lucru mă ocup eu, dar cum în colecție am și piese care au nevoie de o presă pentru refixarea capacului sunt nevoit să apelez la oameni pricepuți.

28
/10
/16

O ofertă impresionantă de cărți la prețuri „de kilipir” îi așteaptă pe cititori la ediția din această toamnă a celui mai important târg de carte cu discount, Kilipirim. Cărți pentru copii și tineret, dar și pentru cititorii experimentați pot fi achiziționate pe parcursul celor 5 zile de târg (26-30 octombrie 2016, zilnic între orele 10.00 și 21.30), la etajul 2 al Unirea Shopping Center, Aripa Călărași.

28
/10
/16

Noaptea de 28 spre 29 octombrie 1952. În infirmeria penitenciarului din Aiud, Mircea Vulcănescu, unul dintre cei mai mari oameni de cultură ai României, murea în frig, cu o „cavernă la plămânul stâng”, după ce încercase să salveze viața unui tânăr, pe care-l protejase cu propriul lui corp.

27
/10
/16

Fiecare epocă şi-a avut artera preferată de plimbare, pe jos, cu trăsura ori cu automobilul. Pe la 1800, bucureştenii se înghesuiau duminica la iarbă verde spre Dobroteasa sau Băneasa; la mijlocul sec. XIX, s-au îndreptat spre locul ajuns repede la modă: Şoseaua Kiselev.

27
/10
/16

La zece ani de la debutul editorial cu romanul Băiuțeii, scris împreună cu Filip Florian, și la șapte ani de la publicarea primului său roman, Şi Hams Şi Regretel, Matei Florian revine cu o nouă carte, îndelung așteptată de cititorii săi, Cexina Catapuxina, cea mai recentă apariție din colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

27
/10
/16

Noiembrie 1938. Kristallnacht. Pogromul anti-evreiesc lansat de naziști lasă în urma lui, pe ruinele sinagogilor, un nou tip de ură. Mor oameni, se nasc obsesii – e începutul Holocaustului, sfârșitul umanității, propagarea răului.

27
/10
/16

Cea de-a doua ediție a celui mai antrenant eveniment cinematografic al toamnei, Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 9-13 noiembrie 2016. Evenimentul este dedicat producțiilor de dans realizate de coregrafi, regizori de film și artiști din întreaga lume.

27
/10
/16

Cea de-a treia ediție a HipTrip Travel Film Festival debutează în această seară, de la ora 19,00, la Cinemateca Eforie cu filmul El Clasico, propunerea Irakului pentru Premiile Oscar în 2017. Prezentat în mai multe festivaluri din întreaga lume, El Clasico a primit anul acesta două trofee la Tribeca Film Festival și trofeul pentru cel mai bun film străin la Traverse City Film Festival. Proiecția de la București a filmului va avea loc în prezența regizorului Halkawt Mustafa.

27
/10
/16

„La Muse et le Poète”, „Pour un tombeau sans nom” și seria de concerte aMUSE bouche sunt cele care deschid săptămâna aceasta cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, o ediție în care este celebrată eterna muză și eternul poet, o ediție tribut poeziei pe care arta o aduce în viețile noastre.

27
/10
/16

Cea de treia ediție a UrbanEye Film Festival va avea loc în București, între 16 – 20 noiembrie 2016, la Cinema Elvira Popescu și Cinemateca Eforie.