Teatrul Gong e alături și de cei mai în vârstă din comunitatea noastră!
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-gong-e-alaturi-si-de-cei-mai-in-varsta-din-comunitatea-noastra/

O parte din actorii şi tehnicienii Teatrului pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu vor citi poveşti prin telefon persoanelor singure, cu vârsta peste 65 de ani.

Un articol de Petre Ivan|23 martie 2020

În contextul epidemiologiei cu noul coronavirus, pe perioada stării de urgență, angajații Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu vor încerca să fie alături de cei mai vulnerabili membri din comunitate.

„Doar împreună vom reuși să trecem peste ceea ce se întâmplă în jur! Ne-am propus să venim în sprijinul administrației locale, care depune eforturi pentru limitarea răspândirii acestui virus. Colaborăm, de asemenea, foarte bine cu Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu, pentru identificarea acelor persoane care s-ar putea bucura de un apel telefonic din partea noastră. Vom încerca să îi asigurăm pe cei mai în vârstă că nu sunt singuri în această perioadă și că au un prieten cu care pot conversa telefonic. În timpul stagiunii, s-a întâmplat să avem ca spectatori grupuri de seniori, fără nepoți, dar care se bucurau de spectacolele noastre pentru că le aduceau bucurie, după cum ne-au mărturisit. Sperăm să îi revedem și pe ei cât mai curând, sănătoși, la teatru!”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

În acest moment, toate spectacolele și manifestările cu public ale Teatrului „Gong” sunt amânate pe perioadă nedeterminată. „Actorii și tehnicienii noștri lucrează pentru două noi spectacole și încercăm să repetăm cât mai eficient, în limitele date, atât la scenă, cât și de acasă.”, mai adaugă Adrian Tibu.

Cei care doresc să se înscrie pe această listă o pot face și telefonic la numărul 0269 211 349 sau prin e-mail la [email protected], în limita resurselor interne de care dispune instituția.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.