Teatrul „Gong” se vede în Argentina
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-gong-se-vede-in-argentina/

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 19:15 (GMT-3), spectacolul „Aventurile lui Pinocchio”, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii şi Tineri din Córdoba (Argentina). Producţia teatrului sibian va fi difuzată gratuit, pe platforma online fitcordoba.com, cu subtitrare în limba spaniolă.

Un articol de Petre Ivan|4 noiembrie 2020

Agenția de Cultură din Cordoba, prin intermediul Teatro Real, va organiza ediția din acest an a festivalului în perioada 7 – 8 noiembrie, sub forma unui maraton teatral, timp de 48 de ore, fără întrerupere. Programul festivalului reunește peste 40 de evenimente cu artiști din Brazilia, Canada, Chile, Coreea, Croația, Italia, Olanda, Mexic, România, Rusia și Uruguay. Prima ediție a „Festival Internacional de Teatro para la Infancia y la Juventud –FITCórdoba” a fost organizată în 2003, iar acesta este primul an în care programul este prezentat exclusiv online. 

„Suntem bucuroși să oferim acest cadou copiilor din America Latină, contribuind la promovarea orașului nostru ca un reper cultural important în lumea teatrului mondial. E o rază de soare pe care o aducem într-o perioadă de mari frământări.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu. 

Autorul fermecătoarei cărți pentru copii „Le avventure di Pinocchio” este Carlo Collodi, scriitor și jurnalist italian. Cunoaștem cu toții povestea marionetei lui Geppetto care a prins viață și peripețiile prin care a trecut până a înțeles că trebuie să fie un băiețel cuminte. Pentru toate faptele rele a fost pedepsit, iar pentru cele bune a primit răsplata meritată. Povestea este completată și de greierașul care i-a fost tot timpul un bun sfătuitor, o adevărată „a doua conștiință”, care veghează mereu și asupra copiilor, îndemnându-i să fie buni și ascultători. Acesta este mesajul principal transmis și prin spectacolul Teatrului Gong, pus în scenă încă din anul 2000, în regia semnată de Lilly Krauss-Kalmár. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Jenö Major, Angela Páskuy, Monica Baldea, Claudia Stühler, Adrian Prohaska, Daniela Dragomir, Nicolae Suciu, Gabriela Mitrea și Andrei Hansel. Spectacolul are o durată de aproximativ 60 de minute și nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 3 ani. 

*) având în vedere diferențele de fus orar, publicul din România poate accesa spectacolul duminică, 8 noiembrie, ora 00:15 (GMT+2).

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?