Teatrul Infinit lansează proiectul ”Studio – Infinit”, o oportunitate pentru actorii profeșioniști
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-infinit-lanseaza-proiectul-studio-infinit-o-oportunitate-pentru-actorii-profesionisti/

Teatrul Infinit lansează proiectul ”Studio – Infinit”, o oportunitate pentru actorii profeşionişti să participe timp de o lună în cadrul unui workshop intens de teatru bazat pe metoda analizei active şi apoi să aplice tehnicile învăţate în producţiile teatrului.

Un articol de Petre Ivan|31 mai 2022

Teatrul Infinit își propune să inițieze o serie de workshop-uri pentru crearea unui studio teatral care să genereze proiecte cu o viziune modernă asupra teatrului. Tehnica care va sta la baza lucrului se regăsește în ultima metodă descoperită de Stanislavski și preluată de Lee Strasberg.

Proiectul ”Studio – Infinit” invită actorii profeșioniști din România să trimită la adresa contact@teatruinfinit.ro C.V.-ul și o poză reprezentativă până pe 08 iunie 2022 în vederea castingului.
Proba constă în raportarea la un cumul de situații date și la acțiunea desfășurată în funcție de informațiile primite pe loc.

Actorii selectați, ce vor câstiga și castingul, se vor antrena pe scena Teatrului Infinit în tehnicile metodei acțiunilor fizice.

„Orice teatru, orice proiect de tip studio, reprezintă calea de a ajunge la esența teatrului și la emoția din spatele actului teatral. Cred că, în prezent, avem nevoie de mai mult teatru în inima noastră pentru a domoli asperitățile relieful lăuntric creat în ultimii ani pe fondul atâtor limitări, restricții. Vrem să atragem actori care în mod onest să fie conectați cu crezul și viziunea noastră teatrală. Proiectul Studio întinde o mână în căutarea celeilalte care să răspundă sub semnul acestui ideal de teatru, pe care noi l-am îmbrăcat sub forma, plastică desigur, de infinit”, a explicat Boris Focșa, regizorul și creatorul Teatrului Infinit.

Mai multe detalii vor fi comunicate ulterior pe site (detalii aici) si pe pagina de facebook (detalii aici).

12
/08
/22

Scriitorul Salman Rushdie, celebru odată cu publicarea romanului „Versetele satanice”, care i-a atras amenințări cu moartea din partea Iranului, a fost înjunghiat la New York, anunță Bloomberg.

12
/08
/22

ICR New York și Battery Dance Festival, unul dintre cele mai de impact evenimente culturale ale verii new-yorkeze, formează de mai mulți ani un parteneriat foarte strâns, care continuă în 2022 printr-un proiect comun de această dată chiar mai amplu decât cele de până acum.

12
/08
/22

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), se apropie de final.

12
/08
/22

Pe 13 şi 14 august, bucureştenii şi turiştii sunt aşteptaţi în ultimul weekend pietonal al verii la „Străzi deschise” cu plimbări urbane şi noi activităţi recreative pe Calea Victoriei şi activităţi sportive pe şoseaua Kiseleff.

12
/08
/22

Festivalul Cinemascop din Eforie Sud, ajuns la a cincea ediție anul acesta, s-a încheiat pe 7 august.

12
/08
/22

Ediția aniversară a Galei Tânărului Actor HOP – program al UNITER aflat sub direcția artistică a coregrafului și regizorului RĂZVAN MAZILU – se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în perioada 25-27 august 2022.