Teatrul ”Ioan Slavici” Arad, microstagiune la Odeonul bucureştean
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-ioan-slavici-arad-microstagiune-la-odeonul-bucurestean/

Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” Arad va susţine, în luna mai, o microstagiune la Teatrul Odeon Bucureşti. Publicul din capitală va putea viziona trei dintre cele mai de succes producţii din repertoriul actorilor arădeni: ”Reunificarea celor două Corei”, de Joël Pommerat, regizat de Radu-Alexandru Nica, ” Cerc oglinda transformare”, de Annie Baker, în regia lui Cristian Juncu şi „Perplex”, de Marius von Mayenburg, regizat de Theodor Cristian Popescu.

Un articol de Petre Ivan|29 Aprilie 2015

Spectacolele vor fi găzduite de Teatrul Odeon Bucuresti, pe scenele sălii Studio si Majestic, de la ora 19,  în zilele de 4, 5, 6 mai 2015.

”Reunificarea celor două Corei”, de Joël Pommerat

Luni, 4 mai 2015, ora 19, sala Studio, Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad prezintă:

Cuplu.Trădare. Încredere. Relaţii interumane.Situaţii decupate din realitate.

Traducerea: Vlad Russo

Regia:  Radu-Alexandru Nica

Scenografia:  Ioana Popescu

Muzică şi sound design:  Vlaicu Golcea

Coregrafia:  Florin Fieroiu

Concept video:  Mihai Păcurar

Light design:  Lucian Moga

Distribuţia:  Dorina Darie-Peter, Alina Danciu, Cecilia Donat, Mariana Tofan-Arcereanu, Carmen Vlaga-Bogdan, Ovidiu Crişan, Andrei Elek, Zoltan Lovas, Ioan Peter.

Spectacolul se deschide cu un scheci în care o femeie căsătorită de 20 de ani, cu o familie împlinită, cu soţ  şi  copii mari, îi explică unui „mediator”  că vrea să divorţeze. Motivul:  între ea şi soţ  „nu există dragoste”.

Spectacolul continuă cu diverse alte situaţii la limita dintre realism şi absurd: doi părinţi îl bănuiesc pe învăţătorul copilului de perversiune, o aşa-zisă relaţie de dragoste/sex între un preot şi o prostituată, cu multele implicaţii care decurg din ea, o femeie care în ziua nunţii află că viitorul soţ avusese micile lui aventuri cu fiecare dintre surorile ei , totul culminând cu „reunificarea celor două Corei”, în povestea cu femeia amnezică – o frumoasă metaforă pentru mitul celor două jumătăţi, citit în cheie contemporană.

”Cerc oglindă transformare”, de Annie Baker

Marti, 5 mai 2015, ora 19, sala Majestic.Teatrul ''Ioan Slavici''

O scurtă şi bizară meditaţie naturalistă. Despre teatru şi  viaţă. Despre moarte. Despre trecerea timpului.

Traducerea : Bogdan Budeş

Regia : Cristian Juncu

Scenografia : Cosmin Ardeleanu

Distribuţia: Mariana Tofan / Aura Călărașu, Ovidiu Ghiniţă, Ioan Peter, Alina Danciu,  Amalia Huţan.

Spectacolul ”Cerc Oglinda Transformare” de Annie Baker  aduce în faţa spectatorilor cinci  personaje  care participă saptamânal la un curs de actorie.

Cu toţii descoperă asemănarea teatrului cu viaţa, dar mai ales faptul că viaţa merită trăită, în ciuda oricăror greutăţi şi a tuturor  dezamăgirilor.

Câştigătoare a Premiului Pulitzer, autoarea textului, Annie Baker este absolventă a Departamentului de Scriere Dramatică al New York University`s Tisch School of the Arts, iar textele sale au propulsat-o rapid în prim-planul dramaturgiei americane contemporane. Referindu-se la Cerc Oglindă Transformare`, The New York Times o recomandă ca pe o piesă cuceritoare, care nu te lasă nici o clipă să te desprinzi de ceea ce se întâmplă pe scenă,  The Guardian prevedea un parcurs extraordinar autoarei, iar publicul era îndemnat să nu rateze acest spectacol.

”Perplex” de Marius Von Mayenburg

Miercuri, 6 mai 2015, ora 19, sala Majestic, Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” Arad prezintă :

Teatrul ''Ioan Slavici''Premiul special al juriului la Festivalul  de Teatru Scurt Oradea. Un puzzle teatral  ofertant si amuzant.

Traducerea : Elise Wilk

Regia :  Theodor Cristian Popescu

Scenografia: – Mihai Păcurar

Coregrafia : Andreea Gavriliu

Light design : Lucian Moga

Distribuţia: Cecilia Donat, Carmen Vlaga -Bogdan, Andrei Elek, Alex Margineanu .

Un cuplu revine acasa din vacanţă şi …incepe spectacolul:  viu, colorat, cu un umor de foarte bună calitate, din zona absurdului contemporan. În faţa ochilor spectatorilor se derulează scene multe, personaje diverse, n interpretarea celor patru actori arădeni.

”Perplex”  este un spectacol foarte vesel vizual, dar nu numai. ” Încă din timpul repetiţiilor am ştiu că va fi un spectacol care va prinde la public, pentru că este o comedie nemaipomenită, pentru că se înscrie în acea categorie grea a comediei deştepte, de mare calitate”, spune scenograful Mihai Pacurar.

În toamna anului trecut, la  editia a XX-a a Festivalului  de Teatru Scurt de la Oradea, premiul special al juriului  a fost acordat lui Theodor Cristian Popescu, pentru regia a trei spectacole, printre care şi  ”Perplex”, montat la   Teatrul Clasic ”Ioan Slavici”.

Acesta este ultimul spectacol al microstagiunii arădene la Bucureşti, un spectacol menit să descreţească frunţi şi să lase spectatorul …”Perplex” !  Spectacolul  nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Biletele pentru spectacolele Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” Arad costă 21, 21 lei şi pot fi cumpărate de la agenţia de bilete a Teatrului Odeon.

Foto: Teatrul ”Ioan Slavici” Arad microstagiune – teatrul-odeon.ro

20
/04
/19

Marți, 23 aprilie, de la ora 19.00, Galeria Estopia ne propune vernisajul expoziției „Dissection”, de Madár Réka. O expoziție ca o tăietură în biografia personală și în parcursul artistei.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima dară în România, din 19 aprilie. Expoziția „RENAULT ȘI ARTA, O ISTORIE VIE, 1967-2019” face parte din noul sezon expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

18
/04
/19

Într-o zi de 18 aprilie (1506) începea construcția bazilicii Sfântul Petru. Bazilica Sfantul Petru se găsește în monumentala Piață Sfantul Petru, în Vatican, fiind unul dintre locașurile sacre ale creștinismului și în special ale catolicismului

17
/04
/19

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani tocmai a prezentat la Improteca (un spațiu teatral nou în capitală, amplasat pe strada Comănița, la numărul 9), spectacolul „Artă”, o piesă de Yasmina Reza, regizată de Teodora Câmpineanu. 

Page 1 of 79112345...102030...Last »