Teatrul ”Ioan Slavici” Arad, microstagiune la Odeonul bucureştean
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-ioan-slavici-arad-microstagiune-la-odeonul-bucurestean/

Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” Arad va susţine, în luna mai, o microstagiune la Teatrul Odeon Bucureşti. Publicul din capitală va putea viziona trei dintre cele mai de succes producţii din repertoriul actorilor arădeni: ”Reunificarea celor două Corei”, de Joël Pommerat, regizat de Radu-Alexandru Nica, ” Cerc oglinda transformare”, de Annie Baker, în regia lui Cristian Juncu şi „Perplex”, de Marius von Mayenburg, regizat de Theodor Cristian Popescu.

Un articol de Petre Ivan|29 aprilie 2015

Spectacolele vor fi găzduite de Teatrul Odeon Bucuresti, pe scenele sălii Studio si Majestic, de la ora 19,  în zilele de 4, 5, 6 mai 2015.

”Reunificarea celor două Corei”, de Joël Pommerat

Luni, 4 mai 2015, ora 19, sala Studio, Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad prezintă:

Cuplu.Trădare. Încredere. Relaţii interumane.Situaţii decupate din realitate.

Traducerea: Vlad Russo

Regia:  Radu-Alexandru Nica

Scenografia:  Ioana Popescu

Muzică şi sound design:  Vlaicu Golcea

Coregrafia:  Florin Fieroiu

Concept video:  Mihai Păcurar

Light design:  Lucian Moga

Distribuţia:  Dorina Darie-Peter, Alina Danciu, Cecilia Donat, Mariana Tofan-Arcereanu, Carmen Vlaga-Bogdan, Ovidiu Crişan, Andrei Elek, Zoltan Lovas, Ioan Peter.

Spectacolul se deschide cu un scheci în care o femeie căsătorită de 20 de ani, cu o familie împlinită, cu soţ  şi  copii mari, îi explică unui „mediator”  că vrea să divorţeze. Motivul:  între ea şi soţ  „nu există dragoste”.

Spectacolul continuă cu diverse alte situaţii la limita dintre realism şi absurd: doi părinţi îl bănuiesc pe învăţătorul copilului de perversiune, o aşa-zisă relaţie de dragoste/sex între un preot şi o prostituată, cu multele implicaţii care decurg din ea, o femeie care în ziua nunţii află că viitorul soţ avusese micile lui aventuri cu fiecare dintre surorile ei , totul culminând cu „reunificarea celor două Corei”, în povestea cu femeia amnezică – o frumoasă metaforă pentru mitul celor două jumătăţi, citit în cheie contemporană.

”Cerc oglindă transformare”, de Annie Baker

Marti, 5 mai 2015, ora 19, sala Majestic.Teatrul ''Ioan Slavici''

O scurtă şi bizară meditaţie naturalistă. Despre teatru şi  viaţă. Despre moarte. Despre trecerea timpului.

Traducerea : Bogdan Budeş

Regia : Cristian Juncu

Scenografia : Cosmin Ardeleanu

Distribuţia: Mariana Tofan / Aura Călărașu, Ovidiu Ghiniţă, Ioan Peter, Alina Danciu,  Amalia Huţan.

Spectacolul ”Cerc Oglinda Transformare” de Annie Baker  aduce în faţa spectatorilor cinci  personaje  care participă saptamânal la un curs de actorie.

Cu toţii descoperă asemănarea teatrului cu viaţa, dar mai ales faptul că viaţa merită trăită, în ciuda oricăror greutăţi şi a tuturor  dezamăgirilor.

Câştigătoare a Premiului Pulitzer, autoarea textului, Annie Baker este absolventă a Departamentului de Scriere Dramatică al New York University`s Tisch School of the Arts, iar textele sale au propulsat-o rapid în prim-planul dramaturgiei americane contemporane. Referindu-se la Cerc Oglindă Transformare`, The New York Times o recomandă ca pe o piesă cuceritoare, care nu te lasă nici o clipă să te desprinzi de ceea ce se întâmplă pe scenă,  The Guardian prevedea un parcurs extraordinar autoarei, iar publicul era îndemnat să nu rateze acest spectacol.

”Perplex” de Marius Von Mayenburg

Miercuri, 6 mai 2015, ora 19, sala Majestic, Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” Arad prezintă :

Teatrul ''Ioan Slavici''Premiul special al juriului la Festivalul  de Teatru Scurt Oradea. Un puzzle teatral  ofertant si amuzant.

Traducerea : Elise Wilk

Regia :  Theodor Cristian Popescu

Scenografia: – Mihai Păcurar

Coregrafia : Andreea Gavriliu

Light design : Lucian Moga

Distribuţia: Cecilia Donat, Carmen Vlaga -Bogdan, Andrei Elek, Alex Margineanu .

Un cuplu revine acasa din vacanţă şi …incepe spectacolul:  viu, colorat, cu un umor de foarte bună calitate, din zona absurdului contemporan. În faţa ochilor spectatorilor se derulează scene multe, personaje diverse, n interpretarea celor patru actori arădeni.

”Perplex”  este un spectacol foarte vesel vizual, dar nu numai. ” Încă din timpul repetiţiilor am ştiu că va fi un spectacol care va prinde la public, pentru că este o comedie nemaipomenită, pentru că se înscrie în acea categorie grea a comediei deştepte, de mare calitate”, spune scenograful Mihai Pacurar.

În toamna anului trecut, la  editia a XX-a a Festivalului  de Teatru Scurt de la Oradea, premiul special al juriului  a fost acordat lui Theodor Cristian Popescu, pentru regia a trei spectacole, printre care şi  ”Perplex”, montat la   Teatrul Clasic ”Ioan Slavici”.

Acesta este ultimul spectacol al microstagiunii arădene la Bucureşti, un spectacol menit să descreţească frunţi şi să lase spectatorul …”Perplex” !  Spectacolul  nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.

Biletele pentru spectacolele Teatrului Clasic ”Ioan Slavici” Arad costă 21, 21 lei şi pot fi cumpărate de la agenţia de bilete a Teatrului Odeon.

Foto: Teatrul ”Ioan Slavici” Arad microstagiune – teatrul-odeon.ro

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.