Teatrul Ion Creanga „îmbracă” Parcul Kiseleff în haine de sărbătoare
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-ion-creanga-imbraca-parcul-kiseleff-in-haine-de-sarbatoare/

Teatrul Ion Creangă „îmbracă” Parcul Kiseleff din Bucureşti în haine de sărbătoare, în perioada 16 – 22 decembrie, pentru a întâmpina cum se cuvine vizita lui Moş Crăciun.

Un articol de Petre Ivan|15 decembrie 2015

Timp de o săptămână, între 16 şi 22 decembrie, brăduţi ornaţi cu turtă dulce, mii de luminiţe colorate, personaje de basm şi sute de colindători vor transforma parcul într-un carusel al poveştilor de iarnă.

Dedicat celor mai mici dintre spiriduşi, programul aduce pe scenă spectacole de teatru pentru copii („Clowns” – Teatrul Ion Creangă şi „Magia copilăriei” – Teatrul Excelsior), recitaluri de colinde susţinute de artişti îndrăgiţi de copii şi părinţi, precum Ducu Bertzi, Alexandra Ungureanu, Elena Gheorghe, Alina Sorescu şi Aurelian Temişan, dar şi concerte de muzică clasică în interpretarea Orchestrei Simfonice Bucureşti şi a Orchestrei Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

Moş Crăciun va poposi în parc în fiecare seară, pentru a primi scrisorile copiilor şi pentru a se bucura de urările cetelor de colindători: Corul Solemnis, Corul de copii al Operei Naţionale Bucureşti, Grupul de copii Mezzetino şi foarte tinerii colindători de la Clubul Micului Actor şi Opera Comică pentru Copii. Nu vor lipsi din program nici atelierele de muzică şi teatru de umbre sau sesiunile de meşterit decoraţiuni, care vor avea loc la Atelierul Moşului.

Intrarea este liberă la toate activităţile programate în cadrul evenimentului. Informaţii suplimentare despre eveniment şi program sunt disponibile pe teatrulioncreanga.ro.

Foto – Parcul Kiseleff , Teatrul Ion Creanga –  teatrulioncreanga.ro.

04
/02
/15

Proiectele de fotografie documentară spun o poveste despre oameni, una neașteptată, emoționantă, sinceră, fără să-l constrângă pe fotograf la o anumită formă – e alegerea lui ce anume și cum ne arată în imagine.

03
/02
/15

Un student la Politehnica din București, sărac și slobod la vorbă, care-și câștiga pâinea ca pianist într-o școală de dans, a devenit la jumătatea secolului trecut unul dintre cei mai cunoscuți dirijori ai lumii. Îl chema Sergiu Celibidache.

03
/02
/15

Duminică, 8 februarie 2015, de la ora 20:00, , la Sala Mică a Naționalului bucureştean, iubitorii teatrului pot vedea spectacolul ”Ziua în care nu se cumpără nimic” de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru.

03
/02
/15

Primul concert din februarie susţinut de Orchestra Naţională Radio, vineri, 6 februarie (19.00), este un prilej de a-l aplauda pe RĂZVAN SUMA, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi unul dintre cei mai apreciaţi violoncelişti români, cunoscut publicului din întreaga ţară graţie turneelor naţionale “Vă place Bach ?”, “Vă place Brahms?” şi “Vă place tango?”.

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

03
/02
/15

Pentru că sunt la modă topurile de tot felul, m-am gândit să vă propun și eu unul. Este vorba de topul greșelilor pe care le întâlnesc des în scris și în vorbire.

03
/02
/15

„M-am îndrăgostit, pur şi simplu. Era frumoasă, cu sufletul curat, deşteaptă, cu picioarele pe pământ, gospodină. Am iubit-o şi o iubesc. Mihaela (n.r. Tonitza – soţia actorului, care s-a stins din viaţă în 2010) a fost şansa mea. Şi cu asta am spus totul.“ - Ştefan Iordache. Într-o zi de 3 februarie (1941) se năştea actorul Ştefan Iordache, unul dintre cei mai mari actori români de teatru, film și televiziune.

02
/02
/15

Nelson Freire, ansamblul Voces8 și dirijorul Riccardo Chailly sunt protagoniștii unor interesante discuri care apar săptămân aceasta în atenția publicului din România. 3 discuri, 3 programe diferite, potrivite pentru toate gusturile celor care iubesc muzica bună – de la renaștere la romantismul târziu, 3 propuneri care vor încălzi serile mohorâte de iarnă pe care le mai avem în față luna aceasta.

02
/02
/15

Prima săptămână din februarie aduce pe scenă trei spectacole excepționale, în regia lui Silviu Purcărete: „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, pe 3 februarie, „Călătoriile lui Gulliver”, exerciții scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift, pe 4 februarie și „Oidip”, scenariul original și regia Silviu Purcărete, pe 5 februarie.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Joi, 5 februarie, ora 19.00, odată cu premiera spectacolului Parapanghelos (un cabaret după “Cânticelele comice” ale lui Vasile Alecsandri) va avea loc și inaugurarea unui nou design al Sălii Lecoq, transformată acum în CAFÉ-TEATRU MASCA. 

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.