Teatrul Ion Creangă organizează stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-ion-creanga-organizeaza-stagiunea-estivala-varatic-miniteatru-in-amfiteatru/

Cele mai frumoase poveşti revin în programul VăraTIC al Teatrului Ion Creangă! În perioada 11 iulie – 27 septembrie 2020, se va desfăşura stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru”, un program de teatru în aer liber pentru copiii cu vârsta sub 6 ani.

Un articol de Liliana Matei|4 iulie 2020

Desfășurat în grădina Casei Eliad (Bd. Mircea Vodă, nr. 5) din Sectorul 3 al Capitalei, într-un amfiteatru colorat și primitor, programul le oferă celor mici ocazia să se bucure de reîntâlnirea cu universul personajelor preferate. Astfel, după o perioadă în care spectacolele s-au văzut exclusiv în mediul digital, iar device-urile ne-au ajutat să rămânem conectați, teatrul revine pe scenă: live, cu interpretări pline de energie, cu experiențe care îmbogățesc imaginația și dezvoltă simțul estetic al celor mai tineri spectatori.

Și nu doar cei mici sunt invitați să se bucure de programul VăraTIC, ci și părinții, sesiunile de teatru în aer liber fiind o modalitate ideală de petrecere a timpului liber în familie – și o oportunitate pentru părinți de a se conecta la bogăția emoțiilor și stărilor experimentate de copii pe durata vizionării unui spectacol.

Programul lunii IULIE

Începând din weekendul 11-12 iulie, Amfiteatrul VăraTIC găzduiește în fiecare sâmbătă și duminică o serie de titluri îndrăgite din repertoriul Teatrului Ion Creangă, printre care: „Punguța cu doi bani” (foto sus), „Pernuța somnoroasă”, „Amintiri într-o valiză”, „Pinguinii melomani” sau „Fără frică”. Spectacolele sunt programate la orele 10:00 și 19:00, iar numărul de bilete puse în vânzare este limitat.

Sâmbătă, 11 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Punguța cu doi bani” (3-6 ani)

Duminică, 12 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Pernuța somnoroasă” (sub 3 ani)

Sâmbătă, 18 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Amintiri într-o valiză” (2-5 ani)

Duminică, 19 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Pinguinii melomani” (3-6 ani)

Sâmbătă, 25 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Prostia omenească (+4 ani)

Duminică, 26 iulie, orele 10:00 și 19:00, „Fără frică” (3-6 ani)

Siguranța participanților

Pentru a asigura siguranța participanților la spectacolele din cadrul stagiunii estivale – atât a publicului, cât și a artiștilor, tehnicienilor și tuturor celor din echipa de organizare – programul și spațiul Amfiteatrului VăraTIC au fost gândite în concordanță cu normele și măsurile impuse de autorități pentru a reglementa desfășurarea activităților culturale în condiții de siguranță sanitară (organizarea triajului epidemiologic la intrarea în spațiul amfiteatrului, reducerea numărului de locuri cu respectarea distanțării sociale, dezinfectarea frecventă a suprafețelor și echipamentelor etc.).

Accesul la spectacole

Biletele pentru spectacole sunt disponibile online, pe site-ul entertix.ro sau myticket.ro (preț bilet adult – 34,99 lei; preț bilet copil – 27,99 lei) și pot fi achiziționate în pachete de câte 2, 3, respectiv 4 bilete (pentru familii), pentru a permite menținerea unei distanțe de minimum 2 metri între fiecare familie sau grup de spectatori.

Accesul se face cu respectarea Regulamentului de acces și conduită elaborat de Teatrul Ion Creangă în conformitate cu normele și măsurile aflate în vigoare în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Documentul, care include și detalii despre politica de anulare/reprogramare a spectacolelor în caz de vreme rea, poate fi consultat pe platformele de ticketing Entertix sau Myticket și pe site-ul teatrulioncreanga.ro, în secțiunile Noutăți / Bilete. Nerespectarea regulamentului atrage după sine interzicerea accesului în spațiul Amfiteatrului.

Mai multe informații despre Stagiunea estivală „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatrusunt disponibile pe teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.