Teatrul Ion Creangă vă invită în „Cartierul poveștilor”, la Mogoșoaia
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-ion-creanga-va-invita-in-cartierul-povestilor-la-mogosoaia/

Vara aceasta, cinci căsuţe mici, mici de tot găzduiesc o grandioasă aventură pentru copii – „Cartierul poveştilor” – un spectacol de teatru în miniatură, ca o lume de basm, care provoacă simţurile şi imaginaţia. Un concept inedit, care a călătorit la festivaluri din Franţa şi Israel, ,,Cartierul celor mai năstruşnice personaje” poposeşte în acest weekend VăraTic (6-7 august) la Mogoşoaia, în curtea Palatelor Brâncoveneşti.

Un articol de Liliana Matei|7 august 2016

Pus „în scenă” de regizoarea Michal Svironi, „Cartierul poveștilor” este o formă specială de teatru interactiv în aer liber, dedicată copiilor cu vârsta peste 4 ani. Este o întâlnire în care actorul și tânărul spectator devin prieteni, iau parte împreună la întâmplări din lumea circului, trăiesc aventuri spectaculoase în Casa Cărții, descoperă universul în Casa lui Dumnezeu, află câte ceva despre miracolul venirii pe lume în Casa Maternității și învață să fie cu adevărat curajoși.

Reprezentațiile sunt programate sâmbătă, 6 august, ora 18:00 și duminică, 7 august, ora 11:00, în cadrul stagiunii estivale „VăraTic”, organizată de Teatrul Ion Creangă și Centrul Cultural „Palatele Brâncovenești” în perioada 9 iulie – 4 septembrie 2016.

Accesul la spectacol este gratuit, în limita locurilor disponibile. Înscrierile se realizează telefonic, la nr. de telefon 021.317.11.69/15 (Biroul PR & Management Educațional – de luni până vineri, între orele 11:00-18:00) sau via e-mail, la adresa contact@teatrulioncreanga.ro, specificând numărul de adulți / copii care participă și vârsta copiilor.

Mai multe informații despre spectacol și despre programul stagiunii estivale „VăraTic” sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

07
/08
/20

În dimineața zilei de 2 martie 1998, Natascha Kampusch, o fetiță de zece ani, este urcată cu forța într-o furgonetă albă. Câteva ore mai târziu, zace înfășurată într-o pătură pe podeaua rece a unei pivnițe. În jur e beznă, iar aerul are un iz stătut. Povestea ei este disponibilă acum și în limba română, la Editura Humanitas, în traducerea Cristinei Cioabă.

07
/08
/20

TVR 1 difuzează sâmbătă, 8 august, de la ora 21.10, filmul „Grăbeşte-te încet“, în regia lui Geo Saizescu. Regăsiţi mai jos un interviu cu actorul Radu Gheorghe, care interpretează în film rolul globe-trotter-ului Bebe Ciupercuţă. Actorul povesteşte cu multă bucurie despre întâlnirea cu marii actori din distribuţia filmului, despre rolul său, dar şi multe lucruri amuzante (cum s-a ales cu o poreclă după acest film, ce dificultăţi i-a creat scena sărutului etc.).

06
/08
/20

Festivalul SoNoRo Musikland continua în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale concertează la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.

05
/08
/20

CRONICĂ DE FILM Proiectat în premieră la TIFF, „Casa cu păpuşi” (2020), documentarul de debut ca regizor al directorului de imagine Tudor Platon, este portretul tandru al unor femei în vârstă, dar pline de viaţă, care îşi deschid sufletul în faţa aparatului de filmat al tânărului cineast.

05
/08
/20

Pe 5 august 2019, murea prozatoarea americană Toni Morrison, prima scriitoare de culoare care obținea, în 1993, Premiul Nobel pentru Literatură. Cartea pe care v-o propunem astăzi este „Cântecul lui Solomon” (Editura Art, colecția „Cărți cult”, 2019), roman publicat în original în 1977.

05
/08
/20

Între 31 iulie și 2 august, NO.MAD Talks a organizat în satul Ciocanu din județul Argeș primul eveniment offline de după ieșirea din starea de urgență – NO.MAD Outdoor Camp, o tabără de trei zile dedicată atât freelancerilor, cât și antreprenorilor, soloprenorilor și, în general, celor care își doresc să fie creativi și eficienți.

Pagina 1 din 90512345...102030...Ultima »