Teatrul Masca găzduieşte Festivalul Măşti Europene
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-masca-gazduieste-festivalul-masti-europene/

Teatrul Masca va găzdui în perioada 23-24 noiembrie cea de-a noua ediţie a festivalului ,,Măşti Europene la… Masca”.

Un articol de Andrada Văsii|21 noiembrie 2013

Teatrul Masca va găzdui în perioada 23-24 noiembrie cea de-a noua ediţie a festivalului „Măşti Europene la… Masca“.

Invitatul special de anul acesta este  Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chişinău ce va prezenta publicului bucureştean trei spectacole de excepţie: „Cerere în căsătorie”, după Anton P. Cehov, „Made in Moldova”, după un text de Constantin Cheianu şi „Carmen”, de Prosper Merimee.

„Fondat în 1990 de Alexandru Grecu, Teatrul «Satiricus Ion Luca Caragiale» este un teatru modern ce foloseşte un text incitant sintetizat organic cu dansul, cântecul şi expresia corporală. Vă invităm să vizionaţi nişte spectacole extraordinare, adevărate demonstraţii cu actori talentaţi, expresivi, de o energie debordantă”, spune Mihai Mălaimare, Director la Teatrul Masca.

Festivalul Măşti Europene la… Masca este un eveniment consacrat în rândul publicului bucureştean şi a avut ca invitaţi de-a lungul anilor nume rezonante din teatrul non-verbal contemporan, precum şi actori remarcabili discipoli ai lui Jaques Lecoq sau Etienne Decroux.

Teatrul Masca

Actori de la Teatrul Masca

„Cerere în căsătorie” se remarcă prin jocul actoricesc dezinvolt, spumos, cu multe efecte umoristice care provoacă adeseori râsul degajat al publicului, „Carmen” scoate în evidenţă ineditul, profunzimea esteticului şi evitarea liniarului, iar „Made in Moldova” este un spectacol de viziune, modern şi percutant.

Sandu Grecu, directorul artistic şi prim-regizor al Teatrului „Satiricus I. L. Caragiale” este şi preşedintele Uniunii Teatrale din Moldova şi în acelaşi timp o voce importantă în viaţa socio-politică a Republicii Moldova.

Foto credit: Teatrul Masca

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.

01
/09
/23

Ultima săptămână de Cinema în aer liber, care se desfășoară pe Insula Artelor din Parcul Titan, încheie sezonul de anul acesta și aduce pe marele ecran filme de luni până duminică, de la ora 20:00: un documentar, trei filme românești, trei thrillere și o comedie savuroasă.