Teatrul Metropolis împreună cu Asociația Info-Cons au „O 9 atitudine pentru cultură“
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-impreuna-cu-asociatia-info-cons-au-o-9-atitudine-pentru-cultura/

Teatrul Metropolis şi Asociaţia Info-Cons în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, Consiliul General al Municipului Bucureşti şi Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti lansează Campania „O 9 atitudine pentru cultură”.

Un articol de Petre Ivan|22 ianuarie 2016

Evenimentul va avea loc duminică, 24 ianuarie 2016, la ora 17:00, în incinta Teatrului Metropolis.

Prin campania “O 9 atitudine pentru cultură” se dorește redobândirea valorii culturale și readucerea în spațiul public a tot ce constituie identitatea României și a românilor deopotrivă.
Campania are ca prim obiectiv creșterea nivelului de educare și informare a cetățenilor cu privire la cunoașterea operelor de artă românești indiferent de forma de exprimare a acestora, cât și a spectacolelor de teatru și a actorilor români, dar și perpetuarea elementelor culturale ce formează istoria unei națiuni.

În această primă fază a proiectului sunt implicate 400 de locații din Municipiul București, precum unități de învătământ, unități spitalicești și administrative, urmând ca pe viitor proiectul sa se extindă la nivel național.

Directorul Teatrului Metropolis, actorul George Ivaşcu a declarat:

„Să preţuieşti o naţiune înseamnă să respecţi şi să cultivi permanent ceea ce se transmite prin cultura ţării. Aşa cum spunea Marin Preda: “Cultura e o formă de viaţă prin care o colectivitate umană îşi exprimă forţa creatoare”. Prin lansarea în şcoli a proiectului „O 9 atitudine pentru cultură„, urmărim să educăm şi să formăm elevii prin cultură şi artă. În orice ţară din lume, cultura este un serviciu public, iar serviciile culturale se adresează consumatorului cultural şi sunt activităţi ce au scopul de a răspunde unor nevoi umane: nevoia de cunoaştere, nevoia de acţiune şi de participare, de afirmare în societate, precum şi nevoia de imaginar şi de a învăţa să-ţi petreci timpul liber”.

“Arta este creativitate, creativitatea este creație și este divină. Important este să o ascultăm, să o vedem, să o simțim, să ne implicăm, să adoptăm fiecare o9atitudine pentru cultură și sper că împreună să nu uitam și să vedem ce avem, ce suntem și ce este cu adevărat lângă noi.” a declarat Sorin Mierlea, președintele Info-Cons.

Vă aşteptăm duminică, 24 ianuarie 2016, ora 17:00 pentru a ne fi alături la lansarea oficială a proiectului „O 9 atitudine pentru cultură„.

05
/10
/15

Artiști recunoscuți internațional, precum pianistu german Alexander Schimpf, Cristian Budu – cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Clara Haskil din Elveția, violonistul Ștefan Tarara – încununat cu Premiul Concursului Internațional George Enescu în 2014 sau Cvartetul Modigliani, descris drept „fabulos” de criticii de la The Seattle Times participă la cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil (FICH): 26 octombrie – 2 noiembrie 2015, în Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu.

05
/10
/15

12 dintre filmele care s-au întors cu trofee de la Cannes pot fi văzute pentru prima dată în România între 23 și 29 octombrie, la Les Films de Cannes à Bucarest. Laureatul cu Palme d’Or și marii câștigători ai premiilor pentru regie, scenariu, interpretare, Camera d’Or sau Un Certain Regard vor aduce la Cinema Studio, Elvire Popesco și Cinema PRO o frântură din agitația și entuziasmul provocate la Cannes.

05
/10
/15

Marius Manole, unul dintre cei mai apreciaţi actori ai momentului a împlinit, ieri, 37 de ani. Se spune despre el că este actorul răsfăţat de critici şi adorat de public, însă toate acestea i se datorează talentului şi ambiţiei pe care le posedă din plin.

04
/10
/15

Vă era dor de glumele lui Jerry Seinfeld? Acum le puteți găsi și în varianta scrisă, în volumul „Seinfeld. Pe limba mea”, apărut la Editura Allfa.

04
/10
/15

Un grup de artiști din domenii diferite vă prezintă lansarea EXOD 2.0 #jocdesocietate – o instalație performativ-documentară despre situația mamelor românce plecate la muncă în Italia.

03
/10
/15

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România organizează duminică, 4 octombrie 2015, la Sala Mică a Ateneului Român, începând cu ora 18, cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc.

02
/10
/15

“Pân’ la rai”, un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase și inclus pe coloana sonoră a unui film internațional aspirant la Oscar, va fi prezentat, în ediție excepțională, pe scena Teatrului Odeon din București, vineri, 16 octombrie, de la ora 19.00.

02
/10
/15

Marți, 6 octombrie, de la 19:00, Revista de Povestiri organizează la Cărturești Verona a patra întâlnire a clubului de lectură Pop-up Stories, care are în centru romanul „Deadline”, de Adina Rosetti. Invitații care vor discuta despre experiențele lor legate de temele cărții sunt Cristina Ion și Bülent Duagi.

02
/10
/15

După o primă ediție primită cu entuziasm atât de iubitorii de muzică clasică, cât și de critici, primul proiect de talie internațională din România ce aduce un omagiu excepționalei pianiste de origine română Clara Haskil, Festivalul Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil (FICH) continuă și în acest an la Sibiu, între 26 octombrie și 2 noiembrie, în Sala Thalia a Filarmonicii.

02
/10
/15

Azi începe ediția a cincea a Maratonului Teatrului Independent - Bucharest Fringe, eveniment ce durează 10 zile: peste 30 de spectacole de teatru independent în peste 10 spații de teatru independent din București, la TNB, Odeon sau Centrul Dansului. 

02
/10
/15

A 10-a ediție Anim'est se deschide oficial astăzi, la Cinema Studio, de la 20.00. Sunteți invitați să vizionați docu-drama Muntele Magic, în regia Ancăi Damian, precedată de un recital extraordinar susținut de Alexander Bălănescu.

02
/10
/15

Frumoasă, răsfățată și bogată, Marthe Richer își împărțea timpul între frecventarea saloanelor epocii, terenul de sport și cel de aviație aviație, în Parisul din vremea Belle Époque. Crezând că-și poate salva frații, acceptă să devină spion dublu după moartea pe front a soțului său, în Primul Război Mondial.