Teatrul Metropolis întâmpină 100 de ani pentru România, Sala “Amfiteatru” devine Sala “Centenar”
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-intampina-100-de-ani-pentru-romania-sala-amfiteatru-devine-sala-centenar/

2018 reprezintă un an important pentru istoria României, este anul în care se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire, astfel încât, Teatrul Metropolis se alătură demersurilor iniţiate pe tot cuprinsul ţării pentru omagierea acestui bogat secol.

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2018

Începând de ieri, 23 martie, Sala “Amfiteatru” a Teatrului Metropolis poartă numele de Sala “Centenar”.

Cu acest prilej, cele 100 de locuri ale sălii vor primi numele personalităților marcante ale acestui secol, personalităţi din domeniul teatrului românesc. Pe parcursul a 5 luni, fotoliile sălii vor trece prin metamorfoza schimbării numelui. În fiecare lună, fotoliilor li se vor adăuga câte 20 de nume care au contribuit la pagina de istorie teatrală a fiecărei perioade a celor 100 de ani de România.

Primele 20 de nume ale acestor personalităţi vor fi: Agatha Bârsescu, Constantin I. Nottara, Aglae Pruteanu, Ion Livescu, Lucia Sturdza Bulandra, Ion Manolescu, Zaharia Bârsan, Constantin Tănase, Tony Bulandra, V. Maximilian, Maria Filotti, Gheorghe Storin, Gheorghe Timică, Maria Ventura, Marioara Voiculescu, Ion Iancovescu, Nicolae Bălţăţeanu, Elvira Popescu,  Marietta Sadova, Mihai Popescu.

 100 de ani pentru România, 100 de ani pentru scena de teatru!

Foto: Teatrul Metropolis – facebook

13
/06
/16

“Sunt un om fără "idealuri". Adică îmi doresc să trăiesc fericit şi împăcat alături de cei apropiaţi. Şi, bineînţeles, dacă pe lîngă asta se poate să iau un Oscar, să salvez balenele, să inventez o sursă de energie total nepoluantă ar fi perfect.” - Dragos Bucur. Îndrăgitul actor, ajuns în atenţia publicului în 2001, după rolul din “Marfa si banii”, împlineşte astăzi 39 de ani.

12
/06
/16

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră şi Arte vibrate!festival  se va desfăşura, la Braşov, în perioada 19 – 26 iunie. 

12
/06
/16

Așteptat vreme de (aproape) un an, de la ultimul foc de artificii care a anunțat închiderea ediției cu numărul 22, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a revenit vineri în orașul de pe Cibin, transformându-i arhitectura și clădirile în decorul unui nesfârșit spectacol.

12
/06
/16

Prima lopată de noroi a fost lansată înspre ventilatorul care ne oferă plăcuta răcoare a fotbalului. Treaba a fost începută de englezi, iar rușii au desăvârșit mizeria unei violențe greu de explicat și imposibil de acceptat.

11
/06
/16

Aflat la a șasea ediție, Festivalul Filmului Evreiesc București începe azi, 11 iunie, la Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Horia Bernea, și la Cinemateca Eforie. Ediția de anul acesta cuprinde peste 30 de filme documentare și de ficțiune, lungmetraje și scurtmetraje, majoritatea în premieră în România.

11
/06
/16

Ieri, 10 iunie, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și-a deschis porțile pentru zece zile de culoare și magie. Peste 2500 de invitați din 70 de țări vor poposi pe străzile orașului pentru a aduce artele spectacolului în burg sub forma a 459 de spectacole și evenimente speciale.

10
/06
/16

Atunci când majoritatea teatrelor îşi închid uşile din cauza vremii frumoase de afară, Teatrul „În Culise” alege să le ţină larg deschise pe toată perioada sezonului cald, oferind în fiecare seara concedii pentru creier bucureştenilor iubitori de teatru.