Teatrul Metropolis, invitat al celui mai important festival de teatru – FNT
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-invitat-al-celui-mai-important-festival-de-teatru-fnt/

Producţiile Teatrului Metropolis au devenit o prezenţă constantă în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (FNT), două fiind titlurile selectate pentru ediţia din acest an, 2017.

Un articol de Teatrul Metropolis|9 octombrie 2017

AMADEUS, în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, Premiul de Excelență, Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal (Andrei Huțuleac) la Gala UNITER 2017, și ȘI NEGRU ȘI ALB ȘI GRI, scris și regizat de Mimi Brănescu, producție ce aduce cu frustețe în prim plan universul mundan al zilelor noastre.

„Amadeus” de Peter Shaffer atinge o temă majoră a umanității. Ne propune să reflectăm asupra antagonicului motiv geniu-mediocritate, conducându-ne astfel spre sensul mai profund al teatrului – eterna raportare metafizică la divinitate, la Univers. O echipă omogenă de tineri creatori ce definesc o nouă paradigmă a modalității de expresie a artei actorului, din care fac parte George Costin (Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal la Gala UNITER 2012), Andrei Huțuleac, Nicoleta Hâncu (Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar la Gala UNITER 2013), Alexandru Pavel, Adrian Nicolae, Sorin Miron, Alin Florea, va putea fi văzută pe scena Teatrului Metropolis sâmbătă 28 și duminică 29 octombrie, de la ora 18:00.

Și negru și alb și gri”, spectacolul de autor al lui Mimi Brănescu – actor, regizor, cunoscut publicului larg pentru scenariile de film și TV, reflectă fără false pudori un univers imediat. Este un spectacol al încălcării tabu-urilor, o saga despre adevărurile care mușcă din carnea personajelor, în care comicul rezidă din neiertătoarea imagine în oglindă pe care autorul ne-o așază în față. Relațiile suculente între personaje, adevărurile ascunse, drama reală sunt maiestuos infățișate de actorii Dana Dogaru, Carmen Tănase, Mirela Oprișor, Natalia Călin, Adrian Titieni, Vlad Zamfirescu, Tudor Aaron Istodor – cunoscuți publicului și din producțiile cinematografice. „Și negru si alb și gri” poate fi văzut în cadrul FNT, pe 25 octombrie, începând cu ora 18:00 și pe 26 octombrie, de la ora 21:00.

„Și negru și alb și gri” / Teatrul Metropolis (Foto: Maria Ștefănescu)

Festivalul Național de Teatru, ajuns anul acesta la cea de-a 27-a ediție, are loc în perioada 20-30 octombrie 2017. Producătorii Festivalului Național de Teatru sunt UNITER – Uniunea Teatrală din România și Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București. FNT este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, coproducător Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. Partener: Institutul Cultural Român. Ediţia de anul acesta îi este dedicată marelui actor Victor Rebengiuc. Bilete la spectacole: www.mystage.ro/fnt. Informații despre spectacole pe www.fnt.ro.

Ediție desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Foto sus: „Amadeus” / Teatrul Metropolis

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.