Teatrul Metropolis participă la proiectul „5 licee – 5 teatre“
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-participa-la-proiectul-5-licee-5-teatre/

Marţi, 15 octombrie 2013, începând cu ora 11.00, va începe a treia ediţie a proiectului „5 licee – 5 teatre“, care îşi propune să încurajeze implicarea liceenilor în activităţi culturale, prin accesul acestora în instituţii şi la spectacole de teatru. Teatrul Metropolis, Teatrul Mic şi alte teatre îi aşteaptă pe liceeni.

Un articol de Corina Vladov|14 octombrie 2013

Marţi, 15 octombrie 2013, începând cu ora 11.00, va începe a treia ediţie a proiectului „5 licee – 5 teatre“, care îşi propune să încurajeze implicarea liceenilor în activităţi culturale, prin accesul acestora în instituţii şi la spectacole de teatru. Teatrul Metropolis, Teatrul Mic şi alte teatre îi aşteaptă pe liceeni.

ECDL ROMANIA alături de partenerii săi, Primăria Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi UNITER va organiza evenimentul de lansare a proiectului în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Matei Basarab“ din Capitală.

150 de elevi din cinci licee din Capitală, între care şi membri ai trupelor de teatru din şcoli, vor viziona gratuit spectacole din repertoriul a cinci teatre partenere din Bucureşti: Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Nottara şi Teatrul Ion Creangă.

Liceenii vin la Teatrul Metropolis

Liceele participante la această ediţie a proiectului „5 licee – 5 teatre“ sunt: Colegiul Naţional „Matei Basarab”, Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, Colegiul Naţional „Grigore Moisil”, Liceul Teoretic „Marin Preda“ şi Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”.

Trupele de teatru ale liceelor vor putea lua parte la activităţi interactive cu reprezentanţi ai teatrelor partenere şi vor fi coordonate de către aceştia în punerea în scena a unei piese de teatru scurte.

teatrul metropolis ii asteapta pe elevii de la liceul tudor vianu

Teatrul Metropolis îi aşteaptă pe elevii de la Colegiul „Tudor Vianu“

Proiectul se va derula în perioada octombrie – decembrie 2013 şi se va finaliza cu reprezentaţiile şi premierea celor 5 piese de teatru realizate de liceeni.

Citiţi şi: 5 Licee 5 Teatre, un proiect pentru noii spectatori

La evenimentul de lansare a proiectului, organizatorii îşi propun să afle impactul pe care programul îl are în rândul profesorilor şi elevilor implicaţi în această a treia ediţie. Educaţia alternativă are o importanţă esenţială pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptaţi către valori reale şi corecte, inclusiv către valori culturale.

INFO

Lansare Proiect „5 licee – 5 teatre“, Ediţia a III-a

15 octombrie 2013, Bucureşti, Colegiul Naţional „Matei Basarab”

11:00 – 11:15 Sosirea participanţilor

11:15 – 11:30 „5 licee – 5 teatre” Ediţia a III-a – Irinuca Văduva – Coordonator proiect, ECDL ROMANIA

11:30 – 12:00 Rolul şi susţinerea partenerilor în cadrul proiectului “5 licee – 5 teatre”

– Daniela Stănculescu – Consilier Primăria Municipiului Bucureşti, Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism

– Elena Ştefan – Inspector Educaţie Permanentă, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

– Aura Corbeanu – Vicepreşedinte UNITER

12:00 – 12:30 Intervenţia reprezentanţilor teatrelor participante
– Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Metropolis, Teatrul Mic, Teatrul Nottara

12:30 – 13:00 Impactul proiectului asupra elevilor şi profesorilor participanţi; discuţii informale.

Foto cu Teatrul Metropolis – dcnews.ro

 

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.