Teatrul Metropolis participă la proiectul „5 licee – 5 teatre“
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-participa-la-proiectul-5-licee-5-teatre/

Marţi, 15 octombrie 2013, începând cu ora 11.00, va începe a treia ediţie a proiectului „5 licee – 5 teatre“, care îşi propune să încurajeze implicarea liceenilor în activităţi culturale, prin accesul acestora în instituţii şi la spectacole de teatru. Teatrul Metropolis, Teatrul Mic şi alte teatre îi aşteaptă pe liceeni.

Un articol de Corina Vladov|14 octombrie 2013

Marţi, 15 octombrie 2013, începând cu ora 11.00, va începe a treia ediţie a proiectului „5 licee – 5 teatre“, care îşi propune să încurajeze implicarea liceenilor în activităţi culturale, prin accesul acestora în instituţii şi la spectacole de teatru. Teatrul Metropolis, Teatrul Mic şi alte teatre îi aşteaptă pe liceeni.

ECDL ROMANIA alături de partenerii săi, Primăria Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi UNITER va organiza evenimentul de lansare a proiectului în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Matei Basarab“ din Capitală.

150 de elevi din cinci licee din Capitală, între care şi membri ai trupelor de teatru din şcoli, vor viziona gratuit spectacole din repertoriul a cinci teatre partenere din Bucureşti: Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Nottara şi Teatrul Ion Creangă.

Liceenii vin la Teatrul Metropolis

Liceele participante la această ediţie a proiectului „5 licee – 5 teatre“ sunt: Colegiul Naţional „Matei Basarab”, Liceul Teoretic „Dante Alighieri”, Colegiul Naţional „Grigore Moisil”, Liceul Teoretic „Marin Preda“ şi Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”.

Trupele de teatru ale liceelor vor putea lua parte la activităţi interactive cu reprezentanţi ai teatrelor partenere şi vor fi coordonate de către aceştia în punerea în scena a unei piese de teatru scurte.

teatrul metropolis ii asteapta pe elevii de la liceul tudor vianu

Teatrul Metropolis îi aşteaptă pe elevii de la Colegiul „Tudor Vianu“

Proiectul se va derula în perioada octombrie – decembrie 2013 şi se va finaliza cu reprezentaţiile şi premierea celor 5 piese de teatru realizate de liceeni.

Citiţi şi: 5 Licee 5 Teatre, un proiect pentru noii spectatori

La evenimentul de lansare a proiectului, organizatorii îşi propun să afle impactul pe care programul îl are în rândul profesorilor şi elevilor implicaţi în această a treia ediţie. Educaţia alternativă are o importanţă esenţială pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptaţi către valori reale şi corecte, inclusiv către valori culturale.

INFO

Lansare Proiect „5 licee – 5 teatre“, Ediţia a III-a

15 octombrie 2013, Bucureşti, Colegiul Naţional „Matei Basarab”

11:00 – 11:15 Sosirea participanţilor

11:15 – 11:30 „5 licee – 5 teatre” Ediţia a III-a – Irinuca Văduva – Coordonator proiect, ECDL ROMANIA

11:30 – 12:00 Rolul şi susţinerea partenerilor în cadrul proiectului “5 licee – 5 teatre”

– Daniela Stănculescu – Consilier Primăria Municipiului Bucureşti, Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism

– Elena Ştefan – Inspector Educaţie Permanentă, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

– Aura Corbeanu – Vicepreşedinte UNITER

12:00 – 12:30 Intervenţia reprezentanţilor teatrelor participante
– Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Metropolis, Teatrul Mic, Teatrul Nottara

12:30 – 13:00 Impactul proiectului asupra elevilor şi profesorilor participanţi; discuţii informale.

Foto cu Teatrul Metropolis – dcnews.ro

 

07
/06
/14

La Teatrelli, „theatre, music & more”, în centrul Capitalei, în Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, Gelu Colceag a montat „Hotel California“, după trei piese de Neil Simon. Ajutat de actori precum Carmen Tănase, Tania Filip, Radu Gabriel sau Mircea Constantinescu, regizorul își explică și ne explică în ce fel poate sau nu să reziste dragostea într-un cuplu.

07
/06
/14

Eusebiu Ștefănescu a primit anul acesta Premiul UNITER pentru rostirea poeziei, despre care spune că nu se poate face pe dinafară, ci ,,pe dinăuntru”. Când era mic, credea că o să devină poet. Apoi, o ședință de spiritism i-a arătat că destinul său este legat de actorie...

06
/06
/14

Abonamentele pentru cel mai important eveniment muzical al acestei toamne, RadiRo – Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, ediţia a II-a, organizat de Radio România, pot fi achiziţionate începând cu data de 5 iunie, online, în reţeaua bilete.ro, sau în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

06
/06
/14

Fluturi şi oameni este un spectacol neastâmpărat, gândit special pentru copiii neastâmpăraţi ai zilelor noastre. Copiii care sigur vor înţelege de ce fluturii, mai nou, iau lecţii de balet, pe cine așteaptă Sirena în mijlocul mării și unde îşi vor petrece ... luna de miere Scufiţa Roşie şi Lupul cel Rău.

05
/06
/14

Întâlniri cu mari regizori de teatru, piese premiate în lectură, filme originale ale unora dintre cei mai bine cotaţi artişti şi cele mai noi şi interesante apariţii editoriale în domeniul artelor spectacolului sunt prezentate zilnic în programul de evenimente speciale ale Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (6-15 iunie).

05
/06
/14

Pentru a marca la Bucureşti Ziua Naţională a Portugaliei (10 iunie), Ambasada Portugaliei la Bucureşti şi Orchestrele şi Corurile Radio propun publicului joi, 12 iunie, la Sala Radio, de la 19.00, un concert extraordinar de fado.

04
/06
/14

Prima jumătate a TIFF 13 a însemnat, personal, cinci zile cu destule filme bune (noi), câteva mari filme (vechi), două-trei rateuri, un concert-eveniment care a reînviat „Crucișătorul Potiomkin” (1925), o conferință pentru salvarea cinematografelor de stat și o neîntreruptă alergătură între săli de proiecție.