Teatrul Metropolis și Radio România își spun: „La mulţi ani !
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-metropolis-si-radio-romania-isi-spun-la-multi-ani/

Pe 1 noiembrie, Teatrul Metropolis împlineşte 7 ani de existenţă, iar Radio România aniversează 86 de ani de la prima sa transmisie.

Un articol de Ziarul Metropolis|31 octombrie 2014

Pe 1 noiembrie 2007, Teatrul Metropolis îşi deschidea porţile către public. De atunci şi-a construit o identitate cu fiecare dintre cele peste 100 de premiere care s-au jucat în aceşti şapte ani.

Tot pe 1 noiembrie 1928, avea loc difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio al Societății de Difuziune Radiotelefonică, instituție ce este prea bine cunoscută şi recunoscută ca Societatea Română de Radiodifuziune.

„Au fost ani buni, am crescut puțin câte puțin, ne-am dezvoltat pas cu pas. Nu cred că era bine să ardem etapele, pentru că rămâneam într-un formalism și publicul nu merită să fie înșelat“

declară George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, care le urează „La mulţi ani!“ colegilor de la Radio.

Posturile Radio România Actualităţi, Radio România Cultural şi Bucureşti FM ţin permanent publicul conectat la evenimentele zilei, aşa cum “întoarcerea la poveste” este drumul de succes al Teatrului Metropolis către spectatorii săi, în vremuri în care oamenii au atâta nevoie de story şi nu doar de news.

Avem multe în comun: iubim arta, respectăm valorile și suntem aproape de cei care ne apreciază cu adevărat. Mulţi dintre cei peste 500 de actori care au urcat pe scena din strada Eminescu au bucurat de-a lungul vremii auzul ascultătorilor cu transmisiunile din str. Berthelot.

Ne dorim să continuăm acest drum împreună, mulţi ani de acum înainte! Entuziasmul și vitalitatea noastră să fie o sursă în plus de energie pentru echipa Radio România, iar longevitatea acestei instituții să fie un bun exemplu pentru Teatrul Metropolis, că atunci când faci totul cu credință și profesionalism vei fi înconjurat de dragoste şi preţuire.

www.teatrulmetropolis.ro

Vă așteptăm cu drag!

19
/06
/14

În zilele noastre în care rețele sociale dezvăluie pas cu pas fiecare amănunt din viața unui om, ne-a mai rămas un singur loc în care putem fi surprinși sau uimiți de oameni – sala de teatru. 

19
/06
/14

„A face (cuiva) capul calendar” este o expresie folosită adesea când ne întâlnim cu cineva care vorbește prea mult. De asemenea, este utilizată atunci când vrem să transmitem mesajul că suntem copleșiți de prea multe informații. Dar de ce „calendar”, și nu „almanah” sau „revistă”?

18
/06
/14

Se joacă pe scena Naționalului din București “Anonimul venețian”, spectacol-studiu coordonat de însuși Ion Caramitru. Doar doi actori – Ilinca Goia și Ioan Andrei Ionescu, o splendidă ilustrație muzicală (de Vasile Manta) și, mai ales, indimenticabilul text al lui Giuseppe Berto (vă este cunoscut, poate, pentru “Il male oscuro”).

18
/06
/14

Într-o după-amiază de iunie am participat la repetițiile spectacolului „Distopie. Shakespeare. Remix“, care deschide proiectul numit Noua Generație de creatori – 9G, care se va desfășura la Sala Mică a Teatrului Național București, în datele de 20, 21 și 22 iunie, la ora 20.00.

18
/06
/14

Filmul My Name is Salt (Elveția / India 2013), povestea a mii de familii din India care trăiesc din sarea pe care o colectează în deșert, este câștigătorul Marelui Premiu al ediției a treia de Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni.

17
/06
/14

Marele regizor polonez Krzysztof Zanussi afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis realizat la TIFF, că nu există decât un pas între succes și eșec, că premiile sunt folositoare, că a făcut compromisuri în timpul comunismului, că tinerii își vând astăzi prea ușor libertatea și că ceea ce contează este să te comporți decent în viață.

17
/06
/14

Festivalul Naţional de Teatru (25 octombrie – 2 noiembrie 2014) organizează în zilele de 18 şi 19 iulie a.c., la Teatrul Naţional Bucureşti, Sala mică, o audiţie în vederea selecţiei pentru un workshop condus de Răzvan Mazilu - unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi dansatori şi coregrafi.

17
/06
/14

În perioada 16-22 iunie are loc a doua ediție a Festivalului de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, eveniment cultural ce reunește 44 de producții teatrale radiofonice din 21 de țări participante. Audițiile spectacolelor au accesul gratuit și se desfășoară la Grand Hotel Continental, Calea Victoriei nr 56. Despre conceptul festivalului ne vorbeşte Attila Vizauer (regizor), directorul Departamentului de teatru și divertisment al Societății Române de Radiodifuziune.

16
/06
/14

Vineri, 20 iunie (19.00), la Sala Radio, veţi avea plăcerea de a asculta, în interpretarea ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO, una dintre simfoniile care au născut cele mai multe dezbateri ideologice: Simfonia a VII-a în do major – Leningrad, creaţie a compozitorului rus Dmitri Şostakovici.