Teatrul Mic, 50 de ani de existenţă – proiecţii, light design şi Nicu Alifantis
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-mic-50-de-ani-de-existenta-proiectii-light-design-si-nicu-alifantis/

Teatrul Mic din Bucureşti sărbătoreşte 50 de ani de existenţă sâmbătă, printr-un program în care se vor îmbina trecutul şi prezentul şi care va include proiecţii, light design şi un recital susţinut de Nicu Alifantis.

Un articol de Petre Ivan|16 decembrie 2014

Înaintea sărbătorilor de iarnă, Teatrul Mic are propria sărbătoare. Astfel, sâmbătă, de la ora 20.00, va avea loc seara de gală „Teatrul Mic.50”, care va celebra cei 50 de ani de existenţă ai acestei instituţii.

Spectacolul va începe din stradă. Clădirile fantomatice vor fi canavaua unor proiecţii şi a unui concept de light design care le va aduce la viaţă. Spiritul vechiului Sărindar îi va însoţi pe cei care sunt aşteptaţi pe covorul roşu la Teatrul Mic, notează Mediafax.

În cadrul evenimentului va fi proiectat în premieră un documentar realizat special pentru acest eveniment de Televiziunea Română, care include mărturii filmate ale spectacolelor păstrate în Arhiva TVR.

Valeria Seciu  şi Ştefan Iordache, in Maestrul şi Margareta, la Teatrul Mic

Valeria Seciu şi Ştefan Iordache, in Maestrul şi Margareta, la Teatrul Mic

Ultimul act al spectacolului aniversar va fi unul muzical: un recital susţinut de Nicu Alifantis alături de trupa sa, „un cadou de suflet din partea unui artist al cărui destin profesional s-a pliat în repetate rânduri pe cel al Teatrul Mic”.

Despre Teatrul Mic

În 1914, la Bucureşti s-a înfiinţat un nou teatru, care a purtat numele actriţei Maria Filotti. După cel de-Al Doilea Război Mondial, teatrul a devenit o instituţie de stat şi a purtat, pe rând, denumirile Studioul Actorului de Film „Constantin Nottara” şi Teatrul pentru tineret şi copii, după care a fost botezat în 1964 cu numele său actual şi a intrat în familia teatrelor mici din Europa, potrivit site-ului instituţiei.

Teatrul Mic îşi face un titlu de onoare din faptul că a lansat mari regizori care au avut, ulterior, strălucite cariere internaţionale: Liviu Ciulei a debutat aici, Radu Penciulescu, Crin Teodorescu, Cătălina Buzoianu şi Silviu Purcărete au lucrat pe această scenă mulţi ani. Tot aici s-au lansat şi o mulţime de mari actori, dintre care Gh. Ionescu Gion, Ion Marinescu, Octavian Cotescu, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuţă, Valeria Seciu, Ştefan Iordache, Mitică Popescu.

Foto: Teatrul Mic, 50 de ani de existenţă – teatrulmic.ro

11
/10
/23

Toamnă cu surprize de la Teatrul Apropo: nu mai puțin de șapte comedii, dintre care două în premieră îi așteaptă pe bucureșteni atât la Teatrul Apropo – sala din Pipera, cât și în noul spațiu al teatrului, de la Cinema Europa.

11
/10
/23

„Eu cred încă în catharsis”, a spus Thomas Ostermeier în cadrul unei întâlniri care a avut loc la București, cu prilejul prezentării spectacolului „O istorie a violenței”, în cadrul X-FEST, organizat de Teatrul Excelsior.

10
/10
/23

Teatrul de Balet Sibiu a prezentat în weekend, spectacolul de dans contemporan „Romeo și Julieta. Rock story”, coregrafia Marcello Algeri, asistent coregrafie Sabrina Rinaldi, pe scena Festivalului Internațional de Balet Siracusa, Italia, festival ajuns anul acesta la ediția cu numărul 32.

10
/10
/23

Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani va juca trei spectacole la Chișinău, între 13-15 octombrie, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, organizat de Teatrul Național „Satiricus – I.L. Caragiale”.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.